
Talvipäivän Chorizo-kanapata

Tiedättekö sen tunteen, kun tekee mieli jotain hyvää, mutta ei oikein tiedä mitä tekisi mieli? Silloin tekee usein mieli vähän makeaa ja vähän suolaista. Tai jotain siltä väliltä tai oikeastaan kumpaakin makua yhdessä. Minulla oli sellainen päivä eilen. Ja koska en oikein tiennyt mitä teki mieli, niin päätin kokeilla jotain uutta, erilaista ja jännittävää. Halusin jotain makeaa, joka on yhtäaikaa suolaista. Hetken pohdittuani päätin lähteä testaamaan jo kauan sitten löytämääni reseptiä popcorn-toffee juustokakusta, jossa yhdistyy toffeen makeus ja popcornien suolaisuus. Alkuperäisen reseptin lähdettä en enää muista, mutta tässä on minun versio tästä ihanasta herkusta.
Jos pidät suolaisen ja makean yhdistelmästä, niin tämä kakku on ihan ehdottomasti juuri sinulle. Tämä oli aivan täydellinen. Sopii loistavasti vaikka viikonlopun leffailtaan perinteisten karkkien tilalle. Kakku on hieman petollinen, sillä tätä voi syödä toisen ja kolmannenkin palan, sillä tämä ei ole makea. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Huomioi kuitenkin, että popparit eivät kestä jääkaapissa säilytystä.
Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Lämmitä seosta kunnes sokeri sulaa. Lisää kerma hiljalleen seokseen koko ajan sekoitellen. Keitä kinuskia 15-20 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi sormisuolaa hyppysellinen.
Koivula on tila eli projekti, joka ei valmistu koskaan. Täällä tuunataan, rakennetaan, remontoidaan ja eletään. Koivulan parhaita puolia on ehdottomasti iso metsään päättyvä tontti, jossa koirat ja lapset mahtuvat leikkimään sekä emäntä rakentelemaan omaa puutarhaansa. Täydellistä!
Koivulan emäntä on äiti kolmelle ja vaimo yhdelle. Sosiaalialan ammattilainen ja ikuinen opiskelija. Shoppailu addikti, nautiskelija ja hyvän olon etsijä. Rakkautena valokuvaaminen, ruuanlaitto ja leipominen.
Koivulan emäntä -blogi on kaikkea tätä. Tervetuloa matkaan!
Ladataan...
Saat ilmaisen näytelehden ja parhaat juttumme sähköpostiisi kerran viikossa.