Chorizo-kanapata
Chorizo-kanapata

 

Pakko kai se on myöntää, että talvi sieltä on tulossa. Ulkona on jäätävän kylmä. Eihän siellä oikeasti ole kuin muutama aste pakkasta, mutta leudon tai jopa lämpöisen syksyn jälkeen pikku pakkanen tuntuu hyytävälle. Lisääntyvä pimeys tuo ankeutta tähän lumettomaan tai vähä lumiseen kylmyyteen. Masentaa. Väsyttää. Tekisi mieli alkaa leikkiä karhua ja hautautua peiton alle täksi pimeäksi vuoden ajaksi.
Koska energiatasot ovat viime päivinä olleet lähellä nollaa, on meillä menty ruuanlaiton ja kaiken muunkin suhteen minimillä. Tehdään pakolliset. Onneksi kuitenkin vähällä vaivalla saa ihan maistuvaa ja lämmittävää ruokaa. Tämä Chorizo-kanapata sopikin kuin nenä päähän kylmään ja pimeään iltaan. Alkuperäinen resepti löytyi Reseptitaivaasta.

Talvipäivän Chorizo-kanapata

300g chorizo-makkaraa
4kpl broilerin rintafilettä
2 punasipulia
4-6 valkosipulinkynttä
1 sitruunan mehu
1tlk valkoisia papuja (tai kikherneitä)
400g tomaattimurskaa
1nippu timjamia
1nippu persiljaa
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
Asettele broilerinrinnat  uunivuokaan ja kaada päälle oliiviöljyä. Kuutioi chorizo-makkara sopivan kokoisiksi paloiksi erilliseen kulhoon. Kaada pavuista liemet pois ja laita makkaran joukkoon kulhoon. Kuori ja silppua punasipulit ja murskaa valkosipuli. Sekoita sipulit ja tomaattimurska kulhoon. Purista sitruunamehu sekaan. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Kaada seos rintapalojen päälle vuokaan ja lorauta vielä reippaasti oliiviöljyä päälle.
Paista chorizo-kanapataa n. 200 asteessa 35 – 45 minuuttia niin, että broileri ehtii kypsyä. Vahdi ettei pata pääse kuivumaan. Jos pata alkaa tummua/kuivua laita vuokaa folio päälle ja kypsennä loppuun. Kun pata on valmista se saa hetken vetäytyä folion alla, jotta kaikki maut pääsevät valloilleen. Koristele persiljalla. Tarjoile riisin ja patongin kanssa.
Chorizo-kanapata
Chorizo-kanapata

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koivula on tila eli projekti, joka ei valmistu koskaan. Täällä tuunataan, rakennetaan, remontoidaan ja eletään. Koivulan parhaita puolia on ehdottomasti iso metsään päättyvä tontti, jossa koirat ja lapset mahtuvat leikkimään sekä emäntä rakentelemaan omaa puutarhaansa. Täydellistä!

Koivulan emäntä on äiti kolmelle ja vaimo yhdelle. Sosiaalialan ammattilainen ja ikuinen opiskelija. Shoppailu addikti, nautiskelija ja hyvän olon etsijä. Rakkautena valokuvaaminen, ruuanlaitto ja leipominen.

Koivulan emäntä -blogi on kaikkea tätä. Tervetuloa matkaan!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016