Gluteeniton texmex-piirakka

Tänään sain hyvän syyn kokeilla taas uutta gluteeniton piirakka reseptiä, kun lounaalle piti saada jotain hyvää ja raikasta tarjolle. Löysin mukavan reseptin k-ruoka resepti pankista, jota päätin hieman tuunailla oman maun mukaan.

 

Gluteeniton texmex-piirakka

pohja:
1dl vettä
1/2 tl psylliumia
2 dl maissijauhoja
1/2 dl mozzarella juustoraastetta
2 rkl perunajauhoja
1/2 tl suolaa
täyte:
400g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl vettä
1prk tomaattisosetta
1pss santa maria tacomausteseosta
1,5 dl mozzarella juustoraastetta
korianteria maun mukaan
päälle:
rasia kirsikkatomaattia
puolikas kurkku
2 avokado
1 lime
korianteria
mozzarella juustoraastetta
nachoja
creme fraichea
Valmista taikina. Sekoita psyllium ja puolet vedestä, anna turvota muutama minuutti. Lisää loppu vesi ja loput pohjan ainekset, vaivaa tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (käytin halkaisijalta 24cm irtopohjavuokaa) ja painele taikina tasaisesti pohjalla sekä reunoille. Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Valmista täyte. Paista jauheliha ja pilkotut sipulit pannulla. Lisää vesi, tacomauste, tomaattisose, korianteri ja juustoraaste, sekoita tasaiseksi seokseksi. Anna juuston sulaa. Levitä täyte pohjan päälle tasaisesti.
Lisää päälle pilkottu tomaatti, kurkku, avokado ja mausta puristetulla limellä. Koristele korianterilla, juustoraasteella ja nachoilla. Tarjoile creme fraichen sekä nachojen kanssa.

Gluteeniton texmex-piirakka-2

Piirakka oli yllättävän helppo ja nopea valmistaa. Aikaa meni kaikkiaan vajaa tunti. Resepti on helposti muunneltavissa. Täytteitä voi laittaa oman mielen mukaan, koska ainoastaan pohja käy uunissa. Tästä piirakasta on helppo tuunata salaattipitoisemman, lisäämällä päälle friseesalaattia, paprikaa ja sipulia.

Tämä piirakka yllätti täydellisesti! Pohja oli minun makuuni sopivan rapea ja pysyi hyvin kasassa. Tosin piirakan leikkaaminen oli hieman haastavaa rapsakan pohjan vuoksi tavallisella kakkulapiolla, joten suosittelen siihen ihan oikeaa puukkoa.

Gluteeniton texmex-piirakka-3

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koivula on tila eli projekti, joka ei valmistu koskaan. Täällä tuunataan, rakennetaan, remontoidaan ja eletään. Koivulan parhaita puolia on ehdottomasti iso metsään päättyvä tontti, jossa koirat ja lapset mahtuvat leikkimään sekä emäntä rakentelemaan omaa puutarhaansa. Täydellistä!

Koivulan emäntä on äiti kolmelle ja vaimo yhdelle. Sosiaalialan ammattilainen ja ikuinen opiskelija. Shoppailu addikti, nautiskelija ja hyvän olon etsijä. Rakkautena valokuvaaminen, ruuanlaitto ja leipominen.

Koivulan emäntä -blogi on kaikkea tätä. Tervetuloa matkaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat