Kuinka moni tunnustaa, että joulunpyhinä on tullut mässättyä kaikkia herkkuja enemmän ja vähemmän? Sekä sen, että ruokaan on uponnut kolmessa päivässä rahaa melkein yhtä paljon kuin normaalisti kuukaudessa? Minä ainakin tunnustan nämä tosiasiat ihan reilusti. Varsinkin, kun katsoin pyhien jälkeen tiliä alkoi ihan päätä huimata. Rahaa on mennyt ja paljon! Ja suurin menoerä on ollut ruoka. Tämä tietenkin tarkoittaa, että nyt pitää kiristää vyötä ja tarkastella mitä sieltä kaupasta ostaa. Varsinkin jos haluaa myös uutena vuotena vetää ruokaöverit. Ja olisihan se bonusta, että ruokaa voi ostaa seuraavaan palkkapäivään asti, niin ettei nälkää tarvitse nähdä.
Tiistaina meillä  aloitettiin välipäiville kurinalainen talouden pito. Ja sitä jatketaan seuraavaan palkkapäivään saakka. Joten nyt tehdään pienellä budjetilla ruokaa seuraavat kaksi viikkoa.

Spagettivuoka

Välipäivien spagettivuoka

150g täysjyvä rakettispagettia
2-3rkl rypsiöljyä
500g naudan jauhelihaa
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2prk Mutti yrtti-tomaattimurskaa
2dl vettä
150g herne-maissi-paprikaa
175g emmental juustoraastetta
mustapippuria
oreganoa
basilikaa
Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Keitä rakettispagetti melkein kypsäksi, al dente. Ruskista jauheliha paistinpannulla. Kun jauheliha on melkein kypsää lisää pannulle pilkottu punasipuli ja murskattu valkosipuli. Kypsennä jauheliha loppuun. Lisää tomaattimurskat ja vesi. Mausta mustapippurilla, oreganolla ja basilikalla. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Sekoita keitetty rakettispagetti, jauhelihaseos, he-ma-pa sekä puolet juustoraasteesta uunivuoassa. Ripottele loppu juustoraaste ruuan pinnalle ja laita uuniin hautumaan n. 30 minuutiksi. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Tällä ohjeella tuli meidän nelihenkiselle perheelle kahden päivän ruuat. Ruoka upposi kaikille ja oli yllättävän maukasta. Ja onhan tämä ruoka tuttua omasta lapsuudesta. Oli myös silloin hyvää. Taisi olla jopa yksi minun lempiruuista.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koivula on tila eli projekti, joka ei valmistu koskaan. Täällä tuunataan, rakennetaan, remontoidaan ja eletään. Koivulan parhaita puolia on ehdottomasti iso metsään päättyvä tontti, jossa koirat ja lapset mahtuvat leikkimään sekä emäntä rakentelemaan omaa puutarhaansa. Täydellistä!

Koivulan emäntä on äiti kolmelle ja vaimo yhdelle. Sosiaalialan ammattilainen ja ikuinen opiskelija. Shoppailu addikti, nautiskelija ja hyvän olon etsijä. Rakkautena valokuvaaminen, ruuanlaitto ja leipominen.

Koivulan emäntä -blogi on kaikkea tätä. Tervetuloa matkaan!

Voit seurata blogia nyt myös Blogit.fi palvelussa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016