Taaperon villasukat

Lankana kuvan sukissa käytetty Novitan Aalto lankaa. Löytyi läheisestä Prismasta hyvästä tarjouksesta. Langaksi sopii myös esim. Nalle tai muu ohut sukkalanka.
 
Puikkona 3 koon bambupuikot. Bambu tai koivupuikoilla on mielestäni miellyttävämpi kutoa. Silmukat pysyvät paremmin puikoilla, kun puikoissa on sopivasta kitkaa.
 
Luo 48 silmukkaa, jaa silmukat neljälle puikolle, 12 silmukkaa jokaiselle puikolle. Neulo 5 ensimmäistä kerrosta  1 oikein  1nurin.
 
Aloita pitsineule: 
1. krs: neulo 3 oikein, 1 nurin, toista tätä koko kerros.
2. ja 3. krs: neulo samoin kuin ensimmäinen kerros.
4. krs: langankierto, nosta 1 silmukka neulomatta, neulo kaksi seuraavaa oikein yhteen, nosta neulomatta nostettu silmukka tämä yli, langankierto, 1 nurin. Toista koko kerros.
 
Neulo kahdeksan kertaa pitsineulekerrokset. Tai oman maun mukaan. Kahdeksasta kerroksesta sukka yltää kasivuotiaalla pohkeen yli, joten jalat pysyvät varmasti lämpimänä.
 
Pitsikerrosten jälkeen neulo 10 kerrosta 1 oikein 1 nurin.
 
Vahvennettu kantapää: kudo kahden puikon silmukoilla vahvennettua neulosta niin kauan, että voit poimia 10-12 silmukkaa reunasta. Vahvennettu neulos: nurjalla puolella nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo loput silmukat nurin. Oikealla puolella nosta silmukka neulomatta, neulo toinen oikein, toista tämä niin kauan silmukoita on ja käännä työ. Nurjalla puolella taas nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo loput nurin. Oikealla puolena nostetaan joka toinen silmukka ja joka toinen neulotaan oikein.
Kantakavennukset:  jatka vahvennettua neulosta myös kantakavennuksissa. Kavenna kummastakin reunasta 8 silmukkaa niin, että keskelle jää kahdeksan silmukkaa.
 
Kiilakavennukset: Poimi kantapään sivusta 10-12 silmukkaa kummaltakin sivulta. Neulo kierros sileää neulosta seuraavalla kerralla aloita kavennukset. Neulo ensimmäisen puikon kaksi viimeistä oikein yhteen. Neljännen puikon alussa ylivetokavennus. Kavenna niin kauan kunnes kaikilla puikolla on 12 silmukkaa. Neulo sileää neulosta niin kauan että sukka on 15cm pitkä tai niin kauan kunnes taaperon pikku varvas peittyy. Aloita kärkikavennukset.
 
Kärkikavennukset:
Neulo ensin neljä silmukkaa oikein, jonka jälkeen neulo 5. ja 6. silmukka oikein yhteen. Neulo silmukat 7-10 oikein ja silmukat 11. ja 12. oikein yhteen. Toista tämä kaikilla neljällä puikolla. Kavennukset tehdään aina puikon keskellä ja puikon lopussa. Neulo kolme kierros sileää, jonka jälkeen tee taas kavennukset. Eli neulo kolme silmukkaa oikein, 4. ja 5. silmukka oikein yhteen 6-8 silmukat oikein ja 9. ja 10. silmukka oikein yhteen. Neulo kaksi kierrosta sileää neulosta. Sileää neulosta neulotaan aina niin monta kierrosta kuin silmukoita jää kavennettavien silmukoiden väliin. Toista niin kauan kunnes jokaisella puikolla on enää kaksi silmukkaa jäljellä. Katkaise lanka ja vedä lanka silmukoiden läpi. Päättele sukka pujottelemalla langan päät neulan avulla sukan nurjalle puolelle.
 
Tee toinen sukka samoin.
 
Nämä sukat sopii vaikka pukin konttiin. Sukat valmistuvat todella nopeasti. Minulla meni näiden tekmiseen kaksi iltaa.
 
 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koivula on tila eli projekti, joka ei valmistu koskaan. Täällä tuunataan, rakennetaan, remontoidaan ja eletään. Koivulan parhaita puolia on ehdottomasti iso metsään päättyvä tontti, jossa koirat ja lapset mahtuvat leikkimään sekä emäntä rakentelemaan omaa puutarhaansa. Täydellistä!

Koivulan emäntä on äiti kolmelle ja vaimo yhdelle. Sosiaalialan ammattilainen ja ikuinen opiskelija. Shoppailu addikti, nautiskelija ja hyvän olon etsijä. Rakkautena valokuvaaminen, ruuanlaitto ja leipominen.

Koivulan emäntä -blogi on kaikkea tätä. Tervetuloa matkaan!

Voit seurata blogia nyt myös Blogit.fi palvelussa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016