Lääkkeetön synnytyksen käynnistys
Lääkkeetön synnytyksen käynnistys
 
 
Kaikki jotka ovat olleet raskaana tietävät, että jossain kohtaa raskautta tulee tunne, että nyt pitää savustaa se lapsi ulos sieltä keinolla millä hyvänsä. Se kuuluisa raskaushehku on tyystin kadonnut, jos sitä edes on koskaan ollut. Pyöristyvän vatsan ihailu muuttuu ärsytykseksi. Raskauden tuoma tarmo kaikkoaa ja elimistö alkaa väsymään. Vatsa on tiellä ja missään ei ole hyvä olla. Kaikki asennot tuntuvat huonoille ja kävely sattuu. Silloin tietää olevan täysin valmis synnyttämään ja jos synnytys ei käynnisty heti, kun nämä tunteet ilmaantuvat, aletaan kokeilemaan erilaisia kotikonsteja synnytyksen käynnistämiseksi.
 
Kuuluisimmat kotikonstit liian hyvin kohdussa viihtyvän lapsen savustamiseen, ovat kolmen ässän -metodi, eli siivous - sauna -  seksi (suklaa). Lisänä tietenkin nautitaan vadelmalehtiteetä ja tulista ruokaa. Jos nämä niksit eivät tehoa aletaan muuttumaan epätoivoisiksi. Mutta toisaalta asunto kiiltää, kun tulee siivottua joka nurkka, kahdesti. Eli ainakin jotakin positiivista kohdussa viihtyvästä lapsesta on.
 
Epätoivo kuitenkin alkaa jossain kohtaa ottaa enemmän valtaa. Raskaus ei ole enää millään tavalla mielekäs ja siitä haluaa vain päästä eroon. Näin ainakin kävi minulle. Kaksi väärää hälytystä synnärille lisäsi epätoivoa. Tämä lapsi ei synny koskaan! Tilitin asiaa doulalleni Hennalle whatsapp:ssa ja hän yritti lohduttaa, että kyllä se sieltä tulee kun on valmis. Ja kaikki tämä kärsimys, jota olen tässä viikon aikana kokenut ovat poissa synnytyksestä. Jokainen ennakoiva supistus on poissa ja askeleen lähempänä vauvan syliin saamista. Joopa joo. Epätoivohan siinä valtaa, kun olisi valmis synnyttämään jo heti. Harjoitussupistukset vain kovenevat ja valvottavat yöllä, kuitenkaan eivät käynnistä synnytystä. Samalla sydän alaa alkaa kalvaa pelko mahdollisesta lääkkeellisestä käynnistämisestä. Miten ihmeessä saan tämän lapsen tajuamaan, että olisi jo aika tulla ulos.
 
Cocoa Day Spa - raskausajan hoidot
Cocoa Day Spa - raskausajan hoidot
 
Henna lupasi mahdollista apua synnytyksen käynnistymiseen akupisteiden painamisella sekä rentouttavalla hieronnalla. Tilanne, jossa hoito päätettiin tehdä oli ihan lasketun ajan lähellä, vauva laskeutunut sekä kiinnittynyt, kohdunsuu sormelle auki ja kanavaa noin sentti jäljellä, lisäksi minulla oli ollu supistuksia jo kolmen päivän ajan epäsäännöllisesti noin 15 minuutin välein. Jotkut supistukset olivat ja voimakkaampia, useimmat kuitenkin melko vaimeita. Eli  synnytys ei ollut vielä lainkaan käynnissä, mutta sitä kohden kuitenkin menossa, ainakin toivottavasti.
 
Hoito varattiin Hyvinkäällä sijaisevaan Cocoa Day Spa:n, jossa Henna ottaa asiakkaita vastaan kerran viikossa doulauksen ja kätilöopintojen lomassa. Hoidossa käytiin koko kehon akupisteet, jotka voivat auttaa synnytyksen käynnistymisessä. Hoito viimeisteltiin jalkojen ja selän hieronnalla. Hoito kesti kokonaisuudessaan vajaa kaksi tuntia. Aivan täydellisen rentouttava ihana hoito. Hoidon aikana tulikin muutama napakka supistus. Iltaa kohden supistukset ovat jatkuneet, mutta pysyneet kuitenkin epäsäännöllisenä vaikka ovatkin napakoita, on kipu hallinnassa. Kolmen päivän sisällä hoidosta synnytyksen pitäisi käynnistyä spontaanisti, jos lapsi on valmis syntymään ja vaatinut vain pienen sysäyksen. Nyt sitten saakin jännätä, josko tämä olisi synnytyksen laukaiseva tekijä minun kohdalla?
 
Olen alkanut tekemään valmiiksi postauksia seuraaville viikoille, sillä asiaahan minulla on ja paljon. Tietysti riippuen miten monta postausta nyt enää tässä saan valmiiksi. Jos nyt tänään lähtee syntymään tulee luonnollinen tauko bloggaukseen. Jo tehdyt postaukset ovat valmiiksi ajastettu, joten jos olen tositoimissa tai lumoutunut vastasyntyneestä, niin blogi kuitenkin päivittyy automaattisesti. Lupaan tulla tänne kertomaan heti, kun jaksan, pienellä tervehdyksellä vauvan syntymästä. Samalla paljastan uuden tulokkaan bloginimen sekä kumpaa sukupuolta hän nyt sitten on.
 
 
 
Tämän postauksen kuvat lainattu Cocoa Day Spa:n sivuilta luvalla.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koivula on tila eli projekti, joka ei valmistu koskaan. Täällä tuunataan, rakennetaan, remontoidaan ja eletään. Koivulan parhaita puolia on ehdottomasti iso metsään päättyvä tontti, jossa koirat ja lapset mahtuvat leikkimään sekä emäntä rakentelemaan omaa puutarhaansa. Täydellistä!

Koivulan emäntä on äiti kolmelle ja vaimo yhdelle. Sosiaalialan ammattilainen ja ikuinen opiskelija. Shoppailu addikti, nautiskelija ja hyvän olon etsijä. Rakkautena valokuvaaminen, ruuanlaitto ja leipominen.

Koivulan emäntä -blogi on kaikkea tätä. Tervetuloa matkaan!

Voit seurata blogia nyt myös Blogit.fi palvelussa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016