Päiväunikoulu
Päiväunikoulu

 

Niin, miten ihmeessä sitä saa vauvan ja taaperon nukkumaan samaan aikaan päiväunia? Varsinkin kun kummankin unentarve on aivan erilainen. Vauva tarvitsee huomattavasti enemmän unta kuin taapero. Taapero nukkuu yhdet 1-2h päiväunet, kun taas vauva nukkuu yleensä kahdet pidemmät unet ja useat ”power napit” eli 5-10min torkut sylissä tai tissillä. Kun tarpeet ovat aivan erilaiset, niin voiko näitä tarpeita lainkaan yhteensovittaa?
 
Minä tulin siihen tulokseen, että tämä on vain järjestelykysymys. Pakkohan sen on olla tai muuten teen tauotta 10-12 tunnin työpäiviä, toisinaan jopa pidempiä, kun olen lasten kanssa yksin. Eihän kukaan sellaista jaksa kovin pitkään. Oman ajan tarpeesta lähti meillä käyntiin muutama päivä sitten lasten päiväunikoulu. Nyt parin yrityksen jälkeen voin todeta meillä tämä "uniongelma" oli vain järjestelykysymys (koputtaa puutta).  Hieman järjestelin meidän päiväohjelmaa uuteen uskoon ja käytin sitä kuuluisaa maalaisjärkeä, sain kuin sainkin lapsen nukkumaan yhtäaikaa hieman pidemmät päiväunet. Kuinka sitten meidän päiväunikoulu toimi?

 

Päiväunikoulu
Päiväunikoulu
 

 

Päiväunikoulu

 
  1. Klo 7.00 aloitetaan päivä (viimeistään). Imetän vauvaa sillä aikaa, kun taapero katsoo lastenohjelmia
  2. Klo 8.00 aamupala ja päivävaatteet kaikille päälle
  3. Klo 8.30 hetki sisäleikkejä ja vauvan ensimmäinen power nap rinnalla
  4. Klo 9.30-10.00 lähdetään ulos. Vauva otetaan mukaan aktiivisesti pihaleikkeihin. EI VAUNUISSA NUKKUMISTA!
  5. Klo 11.30 lounasta kaikille
  6. Klo 12.00 kumpikin lapsista valmiina päiväunille. Peitellään taapero omaan sänkyyn. Luetaan lyhyt satu vauva sylissä / rinnalla ja nostetaan nukkuvana omaan sänkyyn (tai puetaan ja hyssytetään ulos vaunuihin).
 
Ja näin äiti sai noin kaksi tuntia omaa aikaa!
 
 
 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koivula on tila eli projekti, joka ei valmistu koskaan. Täällä tuunataan, rakennetaan, remontoidaan ja eletään. Koivulan parhaita puolia on ehdottomasti iso metsään päättyvä tontti, jossa koirat ja lapset mahtuvat leikkimään sekä emäntä rakentelemaan omaa puutarhaansa. Täydellistä!

Koivulan emäntä on äiti kolmelle ja vaimo yhdelle. Sosiaalialan ammattilainen ja ikuinen opiskelija. Shoppailu addikti, nautiskelija ja hyvän olon etsijä. Rakkautena valokuvaaminen, ruuanlaitto ja leipominen.

Koivulan emäntä -blogi on kaikkea tätä. Tervetuloa matkaan!

Voit seurata blogia nyt myös Blogit.fi palvelussa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016