Syksy on sapunut
Syksy on sapunut

 

Kai se on pakko myöntää, että syksy on tullut ja kesä on ohi. Kesä, joka ei oikeastaan koskaan tänä vuonna alkanut. Ei ainakaan säiden puolesta. Ei toki saisi valittaa, mutta kunnollisena suomalaisena pitää todeta, että melkein koko kesän satoi ja oli kylmä. Eihän niitä muutamia hellepäiviä lasketa, vai mitä? Vasta tämän viikon on tuntunut kesälle. Aurinko on paistanut ja lämpötila on ollut +22-25 astetta. Ei kovin syksyiselle vaikuta ilmojen puolesta. Ainoastaan puuskainen tuuli ja koivuista varisevat siemenet kertovat karua sanomaa syksyn olevan täällä ja talven lähestyvän.
 
Syksystä kantelee tänään alkonut koulu. Arkinen ahertaminen alkoi myös meillä. Melkein harmitti Teinimonsterin puolesta, kun hän lähti kouluun ja minä jäin poikien kanssa puistoon aurinkoisessa säässä viettämään kiireetöntä päivää. Syksyn alku näkyi leikkipuistossa. Lapset olivat siirtyneet puistosta päiväkodin pihalle vanhempien palatessa takaisin sorvin ääreen. Vielä eilen puistossa oli lapsia vanhempineen leikkimässä ja pikinikillä, tänään olimme vain minä ja pojat.
 
Syksy
Syksy

 

Minulta on useat ihmiset tiedustelleet: mitä nyt, kun tulee syksy? Miten aion järjestää meidän päivät toimintaa vaativan taaperon ja pienen vauvan kanssa? Mitä me aiomme tehdä? Rehellisesti sanottuna, en tiedä. En tiedä pystynkö vastaamaan yksin kummankin pojan tarpeisiin, niin että päivät olisivat täynnä virikkeitä ja ikätason mukaista ohjelmaa. Varsinkin, kun Ässä alkaa olemaan jo sen ikäinen, että vaatii leikkikaveria. Silmu taas ei viihdy muualla kuin sylissä. Lisäksi Silmu on alkanut vaatimaan viihdytystä ja keskustelua. Pelkkä sylissä olo ei enää riitäkään. Tässä yksi pieni äiti alkaa tuntea itsensä riittämättömäksi kahden pienen pojan kanssa. Eli en todellakaan tiedä mitä teemme syksyllä...
 
Minulla oli ajatuksena, että Ässä menisi syksyn koittaessa kerhoon kahtena päivänä viikossa. Kerhossa poika saisi ikäistänsä seuraa sekä hieman kehittävää tekemistä ja minä hieman laatuaikaa Silmun kanssa. Minulla ei ollut aavistustakaan, että kerhot voisivat olla täynnä. Pääsimme kyllä varasijalle, mutta ei näytä hyvälle että paikka meille avautuisi.
 
Olisi meillä Ässälle varattuna osa-aikainen paikka päiväkotiin. Mutta en tunne hyväksi tai oikeaksi ratkaisuksi laittaa Ässää sinne. Meidän päiväkoti on muuttanut uusiin tiloihin kesän aikana ja henkilökunta vaihtunut, jäljellä on vain yksi ennestään tuttu hoitaja. Suurin osa lapsista olisi kuitenkin tuttuja. Lisäksi saimme kuulla, että Ässä saattaa joutua kokonaan toiseen ryhmään, jos jatkaa puolikkaana. Ässän ryhmästä suunnitellaan kokoaikahoidossa olevien ryhmää, jonne ei oteta osa-aikaisia. Joten tulevassa ryhmässä ei olisi edes tuttuja lapsia. Olisiko nämä muutokset liikaa herkälle pojalle? Poika, joka koko kesän ilmoittanut päiväkodin nähdessään ettei halua mennä päiväkotiin. Luultavasti olisi.
 
Me siis jatkamme lomailua. Yritän olla murehtimatta miten saan meidän arjen rullaamaan. Jonkinlainen rytmi meidän pitää saada päiviimme, mutta miten, sen aika näyttää. Luultavasti käymme perhekerhoissa, yritän saada meille paikan vauvauintiryhmään ja menemme muskariin. Kyllä me jotain keksimme.
 
Arvonta / Super Park
Arvonta / Super Park
 
Syksyn ja koulujen alkamisen kunniaksi arvon MäSäMutsin instagramissa kaksi lippua Espoon Super Parkiin. Ylläoleva kuva on arvontakuva. Arvonnan säännöt löytyvät kuvan alta. Arvonta päättyy 21.8 klo21.00.
 
Millaisia suunnitelmia teillä on syksyyn?
 
 
 
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla