Makuuhuone on meillä ollut paikka, jossa kaikki perheenjäsenet saavat lepäillä ja oleskella. Vanhempien sängyssä nukutaan päikkärit, luetaan kirjoja ja kipeänä tuijotetaan Netflixiä padista. Olemme tehneet tietoisen päätöksen, että meidän makuuhuone on myös lapsille (ja koiralle). Tämä päätös on tehnyt makuuhuoneen sisustamisen haastavaksi. Varsinkin valkoista ja valoa rakastavalle äidille.

Piensisustaminen
Piensisustaminen
Piensisustaminen
Piensisustaminen
Piensisustaminen
Piensisustaminen

Viime viikolla päätin luopua valkoisesta makuuhuoneestamme. Minun mittani tuli täyteen valkoista päiväpeittoa, kun huomasin ettei vauvan puklutahrat enää lähteneet konepesussa irti. Päiväpeitto oli muuttunut irstaan keltaisen laikukkaaksi, vaikka kuinka olin yrittänyt jynssätä peiton heti tahroista puhtaaksi. Sängyssä salaa makaava koira ei ole osaltaan helpottanut päiväpeiton puhtaana pitoa. Joten marssin kauppaan ja valikoin makuuni aivan liian tumman, mutta täydellisen ihanan pehmeän päiväpeiton.

Tumman harmaa päiväpeitto tuntuu todella oudolle silmään. Aivan kuin se imisi itseensä kaiken valon ympäristöstä, tehden makuuhuoneesta entistä pienemmän ja pimeämmän. Pienet sisustustyynyt toivat tuttua ja turvallista värimaailmaa tummalle peitolle. Hempeä pinkki ja puhdas valkoinen oli juuri sitä mitä sänky kaipasi. Tyynyt toivat valoa huoneeseen. Vaalea torkkupeitto vielä sängylle, niin sisustus olisi tältä erää valmis.

Valkoista ja valoa rakastavana ihmisenä en aluksi tuosta peitosta pitänyt. Mutta jo toisella silmäyksellä sydämeeni asteli rauha. Ei enää stressiä ruokapöydästä karkailevista lapsista. Ei ärsyyntymistä koiralle, joka salaa nukkuu sängyssä. Ja mikä parasta, ei enää stressiä salaa syödyistä suklaista. Nyt ei päiväpeitto kantele tästä sottapytystä. Ei se tumma päiväpeitto ollutkaan niin paha. Oikeastaan se sopii aivan täydellisesti meidän makuuhuoneeseen.

Piensisustaminen
Piensisustaminen
Piensisustaminen
Piensisustaminen

Viikossa koko perhe on ihastunut makuuhuoneen uuteen ilmeeseen. Tyynyt ja peitto on testattu päiväunilla ja  niissä näkee erittäin hyviä unia. Kuperkeikkakisat on otettu eikä äiti ole jäänyt salaisista herkkuhetkistään kiinni. Koiran nukkumisen sängyssä huomaa enää hennoista painaumista päiväpeitolla.

Valkoinen päiväpeitto on kaunis ja edelleen sellaisen mielelläni sängylleni heittäisin, mutta ollaan rehellisiä, se sotkeentuu äärimmäisen herkästi. Valkoinen päiväpeitto ei vain sovi salakavalasti sänkyyn hyppivän koiran, suklaata salaa mutustavan äidin taikka käsiään ja naamaa sinne päin pesevien lasten kanssa. Valkoinen päiväpeitto muuttuu nopeasti kellertäväksi. Se ei anna armoa, ei lainkaan. Joten tässä elämäntilanteessa hyvästelen haikeasti valkoiset peitot ja yritän sopeutua uudenlaiseen värimaailmaan. Onneksi kuitenkin erilaisilla ratkaisuilla, kuten sisustustyynyt, torkkupeitto ja verhot, saan valkoista ympärilleni.

Makuuhuone
Makuuhuone
Makuuhuone
Makuuhuone
Piensisustaminen
Piensisustaminen
Piensisustaminen
Piensisustaminen

Lapsi- ja koiraystävällinen makuuhuoneen sisustus

  • Suosi tummia värejä päiväpeitoissa
  • Varmista konepestävyys
  • Suosi pehmeitä  materiaaleja
  • Suosi puuvillaa tai muuta luonnon materiaalia
  • Ei sähköistyvää materiaalia
  • Vaaleat tyynyt tuo valoa ja väriä

Meille aikuisille on ensi viikolla alkavan remontin yhteydessä valmistumassa uusi makuuhuone talon laajennusosaan. Samalla rakentuu pojille uudet makuuhuoneet. Pohdimme muutammeko perheen sääntöjä ja rajaamme lapset ulos meidän aikuisten makuuhuoneesta, mutta sitten katsoin noita meidän poikien nappisilmiä ja tulin siihen tulokseen, että tummat päiväpeitot saa jäädä, sillä pojat ovat aina tervetulleita meidän sänkyyn.

Tällaista tällä erää Koivulassa. Kohta päästään seuraamaan remonttia ja kevään tuloa muuhun sisustukseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla