Lasten kanssa reissaaminen on aina hieman jännittävää. Varsinkin pienten lasten kanssa. Joten yksin aikuisena minua ei saa näiden kahden riiviön kanssa minnekään. Tai ei ainakaan useammaksi yöksi. Talviloma arkeen uhkasikin kaatua puolisoni töihin. Ei Lapin lomaa tänä vuonna. Mutta aurinko paistoi kuitenkin risukasaan kun tätini ehdotti, että lähdetään lasten kanssa tapaamaan serkkujani Turkuun ja käydään samalla testaamassa Ruissalo spa. Niinpä laitoin lomalasit päähäni ja aloin innoissani pakkaamaan laukkua. Minä, täti ja lapset, Ruissalo ja 3 yötä hotellissa. Ja näin syntyi meidän oma pieni talviloma.

Odotukset lomalle olivat korkeat. Uintia, laiskottelua, hyvää ruokaa ja ehkä muutama ihana hoito. Suunnittelimme Turun kierrosta, hieman shoppailua ja nähtävyyksiä. Pääpaino lomalle olisi kuitenkin kylpylässä lilluminen ja lasten ehdoilla meneminen. Niin ja tietenkin se ruokailu! Ei stressiä ruuanlaitosta vaan marssitaan aina valmiiseen pöytään.

Kuten jo arvata saattaa, niin ei se nyt ihan niin mennyt. Hotelli valinta ei ollut ihanteellisin lapsiperheelle vaikka olimme hotellin esittelystä lukeneet useaan otteeseen, kuinka paljon kaikkea erilaista toimintaa hotellillta löytyy lapsille. Hotelli on kyllä tavallaan lapsiystävällinen. Lapset on otettu huomioon esim huonevarusteluissa ja syöttötuolein ravintoloissa. Hotellilta löytyy pari pulkkaa, joten pulkkamäkeen pääsee. Mutta siinäpä se olikin.

Suurin pettymys oli kylpylä ja ruoka. Kylpylä käsitti tasan kaksi allasta, jotka eivät sovellu lainkaan uimataidottomille lapsille. Lisäksi oli poreallas, jossa onneksi lapset viihtyivät. Tilaa oli, joten emme olleet kenellekään häiriöksi. Onneksi. Saunaosasto oli yhtäkuin yksi sauna naisten puolella ja mitä ilmeisemmin toinen miesten puolella. Lapsille kuitenkin riitti vesi ja suihkussa lutraaminen. Äiti sai taas huomata, että vain pienet asiat merkitsee. En usko, että pojilla olisi ollut yhtään hauskempaa, jos olisi ollut kahluuallasta, vesileluja ja liukumäkiä. Nyt leikeissä oli vain mielikuvitus rajana

Ruoka kuitenkin aiheutti harmaita hiuksia. Hotellin ravintolan seisova pöytä houkutti helppoudellaan, mutta osoittautui meille huonoksi ratkaisuksi. Gluteeniton ruokavalio oli otettu todella heikosti huomioon. Useat ruuat tuntuivat olevan lopussa ja henkilökunnan suomenkielen taito ei aina tuntunut riittävän ainesosien tiedusteluun. Joten seisovan pöydän antimista vain muutama osui lautaselle. Kahvilasta löytyi vain yksi gluteeniton piirakka. Onneksi Turku ja sielä olevat ravintolat olivat lähellä, eli emme päässeet reissulla laihtumaan.

Sää suosi kuitenkin meitä lomalaisia ja pääsimme ulkoilemaan joka päivä. Pulkkamäki huusi meitä ja hurjat kisat saatiin aikaiseksi. Ruissalon maastot olivat upeat ja niissä viihtyi koko porukka. Nuotiomakkara ja pillimehu oli ehkä tämän loman parasta antia.

Akkuja ladattiin, sillä pojat nukkui aivan täydellisesti koko reissun. Toki syynä saattoi olla se, että kumpikin sai nukkua äidin vieressä. Täti-ressukka joutui sängyn viereen patjalle lattialle, kun pojat valtasivat koko sängyn. Se ei kuitenkaan menoa haitannut ja pienet jumit lattialla nukkumisesta häädettiin hieronnalla sekä jatkuvalla liikkeellä ololla.

Ruissalo Spa:n ei kyllä tule olemaan meidän kohde Turussa lasten kanssa toistamiseen. Hotelli on ehdottomasti enemmän aikuiseen makuun ja ehkä hieman vanhemmalle väelle. Ruisrockin aikaan hotelli voisi olla kuitenkin erittäin passeli vaihtoehto telttamajoitukselle. Myös niiden lasten kanssa.

Vaikka tämä ei ollutkaan ihan sellainen loma kuin olin ajatellut ja mielikuvissani suunnitellut, niin meillä oli hauskaa. Sain huomata, ettei lapset oikeasti kaipaa mitään ihmeellisyyksiä ja suuria huvituksia. Tärkeintä on yhdessä olo. Nyt taas jaksaa seuraavaan lomaan!

Kommentit (0)