Arska

Mummot! Ne ovat varmaan pahimpia varoittelijoita mitä tiedän, tai ainakin tuo minun mummoni. Minun mummollani on ikää jo 86v. mutta siltikin pitää varotella lapsi kultaa joka asiasta. Välillä olen pohtinut, jos olisin huomioinut kaikki mummoni antamat varoitukset, olisi elämäni tappavan tylsää! Ihmettelen suuresti, miten minusta on kasvanut suhteellisen täyspäinen ja riittävän rohkea itsenäisesti elämään. Varsinkin tämän artikkelin mukaan minun pitäisi olla pelokas nössö. Mistäs se mummo sitten varoittelee..

Liikenne

Siellä pitää varoa kaikkea. Sitä voi jäädä auton alle, kun ei ne autoilijat katso mihin ajavat. Autolla liikkuminen vasta hengen vaarallista onkin, koska minä en tietenkään osaa katsoa minne ajan. Edelleenkään vaikka ajokortti on ollut takataskussa jo 16 vuotta. Rullaluistimilla taittaa niskan. Ja pyörällä ajetaan ojaan tai auton alle. Eli liikkua ei kannata!

Matkustelu

Ulkomailla kaikki on varkaita. Siellä tullaan ryöstetyksi ja tapetuksi. Entä jos eksyt tai myöhästyt laivasta / lentokoneesta, siinä sitä sitten ollaan. Omatoimisesti ei siellä voi lainkaan liikkua! Mihinkään ei saa yksin mennä. Turistiripulin siellä saat. Etelässä ei voi syödä mitään, koska ei ne siellä osaa käsitellä ruokaa. Ties mitä siinä annoksessakin on. Entäs ne terrori-iskut sitten?!? Kyllä ihan varmasti reissussa käy huonosti. Ja jos ei muuta niin, se matkustaminen ihan hirveän kallista. Ja tiedä nyt tuota, miten luotettavia nuo matkatoimistot edes ovat! Ne vielä varastaa rahat etkä saa mitään. Onhan lehdessäkin ollut, ettei koko hotellia ole lainkaan mihin matkatoimisto on matkan myynyt. Siinä sitä sitten ollaan. Ei sinne kannata mennä. Ja se matkustaminenkin on vaarallista! Lentokoneet tippuu tai kaapataa ja laivat uppoo. Kyllä se on paras vaan pysyä Suomessa.

Saksanpaimenkoira Sissi

Opiskelu

 

Kannattaako tuo nyt. Töihin vaan. Se on kovaa työtä se opiskelu, et sinä varmaan jaksa, kun sinulla on tuota perhettäkin... Ja se opiskelija elämä. Et saa sotkeutua sellaiseen. Se voi olla todella vaarallista. Pakottavat käyttämään huumeita ja kaikkea. Ovatko jo tarjonneet niitä tarroja? Niitä ei saa missään nimessä mennä laittamaan suuhun. Kyllä sinun kannattaa unohtaa tuollainen haihattelu kokonaan.

Työt:

 

Ne työpaikan naiset ovat pahoja! Ne on sellaisia selkään puukottajia. Kannattaa vaan pysyä omissa oloissa eikä mennä mihinkään porukoihin. Mitään ei kannata kenellekään kertoa. Ja ne työnantajat vasta roistoja ovat! Sitä pitää olla todella tarkkana, että palkat tulee oikein eikä määrätä sinulle kuulumattomia hommia. Firman juhliin ei sitten pidä mennä lainkaan! Ne ovat todella pahoja paikkoja. Siellä urkitaan kaikki asiat ja sitten ne kerrotaan pomolle. Niistä on paras pysyä kaukana. Ja sullahan on perhettä! Et kai sinä voi niitä lapsia heitteille jättää. Päiväkodissa ne vaan itkee, eikä siitäkään tule mitään. Kyllä se äidin paikka on siellä kotona.

Ystävyyssuhteet:

 

Ei ole olemassa oikeaa ystävää. Kaikki ne tulee joskus pettämään. Eikä niitä kannata kutsua kotiin. Varastavat vaan sinun tavarat ja rikkovat paikat. Naiset ovat pahoja toisilleen. Miespuolisia ystäviä ei ole olemassakaan! Miehistä on pysyttävä kaukana. Ne haluaa vaan yhtä asiaa.

 

Ostoksilla:

 

Kauppakeskuksissa kaikki ovat varkaita. Ne varastaa siellä laukun, jos ei siitä pidä kunnolla kiinni. Alennusmyyntien tungokset ovat oikeita varkaiden paratiiseja. Kauppiaat myös huijaavat hinnoissa, joten kannattaa olla tarkkana. Niitä parasta ennen päiväyksiä pitää silmäillä ja ottaa aina taimmainen tuote. Hedelmä - ja vihannesosastolla pitää olla tarkkana. Siellä on ties kuka koskenut niihin hedelmiin, pitää muistaa pestä huolella ennen kuin syö. Ties mitä tauteja sieltäkin saa!

Arska

Lemmikit:

Ovat vaarallisia ja ne levittää tauteja. Lapsiperheeseen ei lemmikit kuulu! Koirat tappavat vauvoja ja kissat puhkovat vauvojen silmät. Niitä ei missään nimessä saa päästää lasten kanssa samaan tilaan. Ja sänkyyn ei saa lemmikkejä päästää! Niistä tulee siinä kova riesa. Kaikki kirput tarttuvat ja allergioita tulee. Kaiken lisäksi ne ovat erittäin kalliita, ihan älytöntä rahan haaskausta.
Tässä on nyt vain murto-osa rakkaan mummoni varoituksista. Listaan pitäisi lisätä kaikki harrastukset, leikkipuistot, päiväkodit yms. KAIKKIALLA ON VAAROJA! Välillä mietin, onko mummoni elänyt tuon listan mukaan? Todennäköisesti on. Mummoni on kyllä matkustellut nuorempana paljonkin. Minäkin olen hänen kanssaan ollut reissussa. Mutta matkoista muistan, kuinka mummo haukkana vahti jokaista liikettäni. Ei varmasti ollut hänellä mitenkään rentouttava loma. Toki osittain tämän varoittelun taustalla saattaa olla se, että olen hänen ainoa lapsenlapsi. Ja onhan minun mummoni oikeasti todella mahtava, kaiken tämän varoittelun takana.
Mistä sinua on varoiteltu? Kuulostaako tämä lista tutulle?

Kommentit (0)