Moni kotihoidontuella oleva äiti varmasti miettii kuinka voisi tienata kotihoidontuella ollessaan. Kotihoidontuella ei yksinkertaisesti elä ellei ole säästöjä tai puoliso tienaa sen verran, että kattaa koko perheen elämisen. On mahdollista tietenkin saada muita tukia jos tietyt kriteerit täyttyvät, kuten kotihoidontuen kuntalisä, hoitolisä, toimeentulotuki ja asumistuki. Meidän perhe ei ole näihin oikeutettu. Meillä ei myöskään pahemmin ole ollut säästöjä, koska aina jotain yllättävää on tapahtunut, miksi säästöihin on jouduttu kajoamaan. Viimeisimpänä lämminvesivaraajan hajoaminen. Eli me olemme saaneet keksiä muita tulon lähteitä.
Minä jäin syksyllä hoitovapaalle ja aloin miettimään heti lisätienesti mahdollisuuksia. Olen syksyllä aloittanut keikkailun tuttuun paikkaan ja saanut siitä mukavasti rahaa. Tosin keikkatöiden tulot ovat epäsäännölliset ja joulukuussa minulla ei ollut kuin kaksi työpäivää. Lisäksi olen tehnyt jonkin verran rahaa myymällä meidän vanhoja tavaroita. Ja niitä olisi vieläkin myymättä, kunhan vain saisin aikaiseksi laittaa ne myyntiin facebookin kirpputoreille. Näillä töillä ei kuitenkaan pääse rikastumaan ja tulot todella epävarmat.
Syksyn aikana alkoi mielessäni muhimaan ajatus ottaa hoitolapsia. Ainut järkevä tapa tehdä töitä. Oma lapsi kulkee siinä mukana yhtenä hoitolapsena. Tämä turvaa myös sen, että voin olla kotona niin kauan kuin hoitolapsia on. Mutta miten sitten hommiin? Tapojahan on monia. Voi ruveta perhepäivähoitajaksi kunnalle tai olla yksityinen yrittäjä. Voi perustaa parin kaverin kanssa ryhmäperhepäivähoidon, jos löytyy sopivat tilat. Tai sitten olla yksityinen lastenhoitaja, jolloin perhe tai perheet toimivat työnantajina. Minä päädyin jälkimmäiseen malliin, koska se tuntui olevan helpoin ja vähiten paperitöitä minulle.

Hoitolasten ulkoillaan joka päivä, jos pakkas on alle -15 astetta
Hoitolasten kanssa ulkoillaan joka päivä, jos pakkasta on alle -15 astetta

Minulla kävikin tuuri. Löysin heti lapset ja kaikki samasta perheestä. Maksimi lapsilukumäärä on neljä kokoaikaista ja yksi puolikas. Minä löysin perheen, jossa tarvittiin kolmelle lapselle lastenhoitajaa neljänä päivänä viikossa. Palkka sovittiin yhdessä, johon kaikki olimme tyytyväisiä. Työsuhde etuna ruoka Ässälle ja minulle, lisäksi saan olla oman lapsen kanssa. Me siis menemme Ässän kanssa tämän perheen kotiin. Eli aivan loistava järjestely meille.
Olen nyt kaksi kokonaista viikkoa ollut perheessä lastenhoitajana ja kaikki on mennyt ihmeen hyvin. Totta kai pientä draamaa on ollut, mustasukkaisuutta puolin ja toisin. Lapset tulevat toimeen keskenään ja osaavat leikkiä nätisti yhdessä. Haasteena on ruokailuhetket ja pukeutumistilanteet, kun en vielä ole keksinyt missä järjestyksessä minun pitäisi mikäkin tehdä. Mutta se on varmasti vain alkukankeutta ja ajan kanssa menee paremmaksi ja helpommaksi, kun opimme toistemme tavat ja tutustumme toisiimme paremmin. Jännityksellä odotan tulevaa!

Kotiin lähtöä odotellessa
Kotiin lähtöä odotellessa

Onko sinulla ideoita kuinka kotihoidontuella voi tienata? Oletko sinä toiminut lastenhoitajana? Miten koit sen?
<3 MäSäMutsi

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koivula on tila eli projekti, joka ei valmistu koskaan. Täällä tuunataan, rakennetaan, remontoidaan ja eletään. Koivulan parhaita puolia on ehdottomasti iso metsään päättyvä tontti, jossa koirat ja lapset mahtuvat leikkimään sekä emäntä rakentelemaan omaa puutarhaansa. Täydellistä!

Koivulan emäntä on äiti kolmelle ja vaimo yhdelle. Sosiaalialan ammattilainen ja ikuinen opiskelija. Shoppailu addikti, nautiskelija ja hyvän olon etsijä. Rakkautena valokuvaaminen, ruuanlaitto ja leipominen.

Koivulan emäntä -blogi on kaikkea tätä. Tervetuloa matkaan!

Voit seurata blogia nyt myös Blogit.fi palvelussa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016