Korjaava synnytyskokemus
Korjaava synnytyskokemus

Tässä minä nyt viimein olen. Annoin odotuttaa itseäni ennenaikaisuusriskistä huolimatta kaksi viikkoa yli lasketun. Äiti meinasi jo muuttua hyvin kärsimättömäksi. Kun lääkäri alkoi uhkailemaan synnytyksen käynnistyksellä, päätin saman tien panna vauhtia tulla tervehtimään koko perhettäni.

 
Synnyin aamuyön pikkutunneilla. Synnytyksen kestoksi merkattiin papereihin neljä tuntia. Tulin lopulta rytinällä maailmaan, kun olin ensin piinannut äitiä neljä pitkää viikkoa kovilla ennakoivilla supistuksilla. Mutta ajattelin sitten korvata kärsimyksen nopealla synnytyksellä. Siinä oli isillä ja äidillä hatusta kiinni pitelemistä. Äiti taisi olla hieman ihmeissään miten nopeasti kaikki kävi.
 
Äiti oli suunnitellut, että minun synnytykseen osallistuu doula, mutta minulla ei ollut aikaa häntä odotella. Samalla myös vesitin äidin ajatukset lääkkeettömästä kivunlievityksestä ja pistin äidin anelemaan spinaalipuudutetta. Kiitos spinaalin, äidin mielestä synnytys ei sattunut kovinkaan paljoa. Melkein oli jopa siedettävää. Onneksi äiti oli pyytänyt spinaalin, sillä äidin väliliha jouduttiin leikkaamaan, jotta äiti sai minut ponnistettua ulos. Siinä meinasi tulla kiire, kun juutuin synnytyskanavaan. Onneksi toimittiin nopeasti ja minut saatiin tähän maailmaan.

 

Camala Store / Camala design
Camala Store / Camala design

 

 

 

Camala Store / Camala design
Camala Store / Camala design
 
Ensi rääkäisyn päästin ilmoille heti synnyttyäni, äidin helpotukseksi. Äiti oli hieman järkyttynyt, kun oli saanut kuulla napanuoran olevan kahdesti kaulani ympärillä ja sykkeeni oli hetkeksi kadonnut ennen välilihan leikkausta. Syke kuitenkin palautui nopeasti ja välilihan leikkauksen jälkeen putkahdin yhdellä ponnistuksella kokonaan maailmaan, eikä imukuppia tarvittu. Kun minut oli nopeasti katsottu läpi, pääsin heti äidin rinnalle. Siinä hamuilin ensitöikseni tissin ahnaasti suuhuni ja rauhoituin. Äiti ei edes kunnolla huomannut istukan syntymistä eikä sitä että hänet kursittiin kasaan useammalla tikillä. Ehkä ihan hyvä niin, olihan äiti jo saanut tässä kärsiä.
 
Syntymässäni mukana ollut kätilö oli empaattinen, rauhoittava ja tsemppaava. Hän valoi äitiini uskoa, kun äidillä meinasi usko loppua. Äiti kiittelikin kätilöä äärettömän vuolaasti itkun sekaisesti, kun siirryimme äidin kanssa osastolle. Niin helpottunut äiti oli. Isi seisoi äidin vierellä koko ajan ja piti kädestä. Nämä kaikki kokonaisuudessaan teki minun synnytyksen äidille mukavaksi kokemukseksi.

 

Korjaava synnytyskokemus
Korjaava synnytyskokemus
 
Jos joku tuntee äitini, niin hän ei varmaan usko kun äitini kertoo, minun syntymäni olleen hänelle oikeasti korjaava kokemus. Äiti oli jopa kysynyt isiltä seuraavana päivänä, koska uudelleen? Äiti sanoi, ettei se välilihan leikkaaminen ollut ollenkaan paha. Istumaankin pystyi ihan kohtuu hyvin jo samana päivänä. Vajaassa viikossa äiti pystyi istumaan jo millaisella tuolilla vain. WC:ssä asioiminen on äidiltä onnistunut heti, vaikka sitä aluksi pelkäsi.
 
Äiti tuossa vielä summasi pääasiat korjaavan synnytyskokemukseen:
 
 
  1. Oikea aikainen kivunlievitys
  2. Sopiva kipulääkitys
  3. Läheisimmän ihmisen läsnäolo
  4. Ammattitaitoinen ja empaattinen kätilö
 
Korjaava synnytyskokemus
Korjaava synnytyskokemus

 

Niin ja sitten se minun nimeni. Tästä edes te tulette tutustumaan minuun nimellä Silmu. Nimi on alkujaan ihanan Mira-Marien ehdotus minun oikeaksi nimeksi. Mutta koska minun isini ei tykännyt nimestä lainkaan ja käytti siihen veto oikeiden, niin se päätyi minun kutsumanimeksi blogiin.
 
Tällainen oli tämä minun tarinani. Äiti on niin minun lumoissa, ettei ole juurikaan pystynyt blogiaan päivittelee. Siihen on tulossa muutosta, sillä äidillä on paljon kerrottavaa. Ja mukavia yllätyksiä tulossa. Muuten nuo ihanat vauvakortit noissa kuvissa on Camala Storesta, äiti sai ne yhteistyönä bloginäkyvyyttä vastaan. Äidin mielestä ne ovat aivan huippujuttu. Äiti tykkää muutenkin Camalan tuotteista, joten käy sinäkin kurkkaa mitä sieltä löytyy. Lorupussin äiti on meinannut tilata isoveikalle isovelilahjaksi sekä ketun kekkerit - julisteen koristamaan meidän huonetta.
 
 
 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Äiti kolmelle, vaimo yhdelle. Shoppailuaddikti, ikuinen laihduttaja, nautiskelija ja hyvän olon etsijä. Rakkautena valokuvaaminen, ruuanlaitto ja leipominen. 

Koivulan emäntä on elämänmakuinen blogi, jossa pohditaan naiseutta, parisuhdetta tai parisuhdettomuutta, seksuaalisuutta ja perhe-elämää. Sukelletaan syvälle tunteisiin ja ajatuksiin, kunnes palataan kevyempiin asioihin, kuten päivän ruokalistaan.

Voit seurata blogia nyt myös Blogit.fi palvelussa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016