Anton-tuolit
Anton-tuolit
 
Suomalaisen arkeen ja kodinsisustukseen on aina kuulunut Keskon omistamat Anttila ja Kodin1 tavaratalot. Lapsuuden kotini sekä ensimmäinen omakoti oli sisustettu Anttilan ja Kodin1 tavaroilla. Vuonna 2015 Suomen kansaa kohahdutti, kun Kesko päätti myydä nämä suomalaisten kuluttajien ykköskaupat saksalaiselle omistajalle, joka myöhemmin ajoi liikkeet konkurssiin kannattomina. Tällä hetkellä useilla paikkakunnilla on tyhjillään vanhat kivijalkakaupat näyttäen surulliselle ja kertoen suomalaisten taantumasta.
 
Minun ei kuitenkaan ollut tällä kertaa tarkoitus puhua taantumasta eikä muutoinkaan ikävistä asioista. Vaan kertoa, että kun ennen kodin uudistusta etsiessäni avasin aina ensimmäisenä Kodin1 nettisivut, josta oli hyvä aloittaa uudistusten suunnittelu. Nyt keittiön pöytää etsiessäni kirjoitin Googlen hakukoneeseen Kodin1, ennen kuin muistin konkurssin ja tyhjillään olevat liikekiinteistöt. Mutta mitä Googlen hakukone löysi? Se löysi Kodin1. Siellä se edelleen on. Nimittäin verkossa. Viime vuonna ruotsalainen Bygghemma on ostanut Kodin1 toiminimen ja avannut kaupan verkkoon. Joten jokaisen suomalaisen sisustajan saatavilla on edelleen Kodin1:n laaja tuotevalikoima, josta löytyy jokaiseen kukkaroon ja jokaiseen kotiin sopivia huonekaluja sekä sisustustavaroita vanhaan tuttuun tapaan.
 
Innoissani löydöstä aloin kahlaamaan läpi keittiön pöytiä sekä tuoleja. Kuten olin tottunut, Kodin1 ei pettänyt. Heidän valikoimastaan löytyi meille täydellinen Ruokailuryhmä ja kukkarolle sopivaan hintaan. Ruokailuryhmä saapui vajaassa viikossa suoraan kotiovelle. Pakettien mukana löytyi ohjeet sekä työkalut kasaamiseen, joiden avulla uudet kalusteet olivat todella nopeasti paikoillaan ja valmiina käyttöön. Tai no, Isimiehen avustuksella ne olivat nopeasti käyttövalmiina. Itse pidin työnjohtajan roolin loppuun saakka, niin kuin kunnon vaimon kuuluukin tehdä...
 
Jack-ruokapöytä ja Anton-tuolit
Jack-ruokapöytä ja Anton-tuolit

 

Jack-ruokapöytä ja Anton-tuolit
Jack-ruokapöytä ja Anton-tuolit

 

Uusi ruokailuryhmä on ihana ja tervetullut raikastus meidän keittiöön, jota uusi lattia kipeästi vaati. Vanha ruokaryhmä oli tumma sekä elämää nähnyt. eikä sopinut lainkaan vaaleaan keittiöön. Uudeksi ruokapöydäksi valikoitui valkoinen korkeakiilto Jack-pöytä, joka tuo avaruutta sekä valoisuutta ahtaaseen ja pimeähköön keittiöön. Pöytä sai ympärilleen tyylikkäät valkoiset Anton-tuolit. Tuolien massiivitammijalat tuovat sopivasti väriä ja eloa muuten valkoiseen olemukseen.
 
Lyhyen käytön jälkeen voin todeta tämän ruokailuryhmän olevan loistava ostos. Ruokailuryhmä on erittäin jämäkkä, se ei huoju eikä heilu ja kestää ilmeisen hyvin kiipeilyä. Ja mikä parasta, pöytä on äärimmäisen helppo puhdistaa. Ihan kuin se hylkisi likaa, ilmeisesti korkea kiillon ansiota. Tuolit ovat mukavat istua ja niissä saa myös mukavan imetysasennon. Pieni miinus on, että tuolien pehmusteiden väliin menee herkästi muruja. Pehmusteet ovat kiinteät, joten puhdistaminen on haastavaa. Onneksi meillä on tehokas imuri, jolla murut on saatu ahtaista raoista pois.

 

Stokke Triptrap, Stokke Table top, Jack-ruokapöytä ja Anton-tuolit
Stokke Triptrap, Stokke Table top, Jack-ruokapöytä ja Anton-tuolit
 
Korvaukseksi Isimiehen kovasta työstä sekä uuden ruokailuryhmän kunniaksi leivoin meille ehkä maailman parhaat porkkanasämpylät. Kaikki 12 sämpylää teki yhdellä istumalla kauppansa. Mikä nyt on uunituoreen sämpylän voilla voittanutta?
 
Gluteenittomat ja maidottomat porkkansämpylät
Gluteenittomat ja maidottomat porkkansämpylät

Porkkanasämpylät (12kpl)

 

0,5l 42 asteista vettä
25g tuore hiivaa
4 porkkanaa
2-4rkl siirappia
n. 10dl gluteenittomia kaurajauhoja
2-3dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2tl merisuolaa
0,5dl rypsiöljyä
 
Kuori ja raasta porkkanat. Mittaa 42 asteinen vesi taikinakulhoon ja liota hiiva siihen hyvin. Lisää porkkanaraaste, siirappi, kaurahiutaleet ja merisuola, sekoita hyvin. Lisää vähitellen kaurajauhoja. Taikina saa jäädä hieman löysäksi. Lisää taikinaan lopuksi rypsiöljy ja vaivaa takina. Jätä taikina lämpöiseen paikkaan pyyhkeen alle kohoamaan n. 30-45min.
 
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, jaa taikina 12 osaan ja pyörittele niistä leivinpaperille sämpylöitä. Muista jättää sämpylöiden väliin tilaa. Jätä sämpylät vielä kohoamaan pyyhkeen alle 30min. Lämmitä uuni 225 asteiseksi ja paista sämpylöitä n. 10-15min. Kun sämpylän pohja on saanut ruskeaa väriä ja kuori on napakka, ovat sämpylät valmiita.
 
Gluteenittomat ja maidottomat porkkansämpylät
Gluteenittomat ja maidottomat porkkansämpylät
 
Gluteenittomat ja maidottomat porkkansämpylät
Gluteenittomat ja maidottomat porkkansämpylät
 
Ruokailuryhmästä on saatu alennus bloginäkyvyyttä vastaan.
 
 
 

Kommentit (0)