Olen heikkona jäätelöihin. Suosikkeina on täyteläiset ja erittäin kermaiset merkit. Pitkäkestoisina suosikkeina on ollut Ben&Jerry sekä Mövenpick. Näille haastajaksi on tullut Aino, 3kaveria sekä Jymy. Parasta jäätelöä on kuitenkin italialainen gelato. Tietenkin mielellään Italiassa nautittuna. Meillä jäätelön kulutus on luultavasti kolminkertainen mitä keskiverto suomalaisessa perheessä. Ja ihan yksin minun ansiosta.
 
Sain syntymäpäivälahjaksi hyvän olon jäätelökirjan ja kyseisen kirjan reseptejä meillä on ahkerasti valmistettu. Kirjan jäätelöt ovat terveellisiä, sillä ne valmistetaan ilman valkoista sokeria. Ne ovat myös maidottomia ja gluteenittomia. Ei uskoisi, että tällainen herkkuperse on niihin rakastunut. Kotitekoinen jäätelö on meillä syrjäyttänyt kaupan jäätelöt. Jäätelötehtailu on mennyt myös niin pitkälle, että pitkän harkinnan jälkeen meille kotiutui jäätelökone. Jäätelökoneen myötä, meillä on siirrytty takaisin perinteisiin kermajäätelöhin. Ensi vuoden haaste tuleekin olemaan terveellisten jäätelöiden valmistaminen jäätelökoneella. Mutta nyt jaan kuitenkin aivan ihanan kermaisen jäätelöreseptin, jonka voi valmistaa myös ilman jäätelökonetta.

 

 

Karpalo-piparkakku jäätelö

 
2 kananmunaa
3dl kuohu- tai vispikermaa
2dl maitoa
1dl sokeria
2dl soseutettuja karpaloita
10 ohutta piparkakkua
 
Varmista, että kaikki aineet ovat jääkaappiviileitä. Vatkaa kananmunia 1-2min, jolloin hieman vaahtoutuvat. Lisää joukkoon sokeri vähitellen. Lisää maito ja kerma. Kaada seos jäätelökoneeseen. Laita kone käyntiin (50-60min ohjelma). Murskaa piparit ja lisää koneseen n. 30min kohdalla. Lopuksi kaada joukkoon soseutetut karpalot. Tässä kohtaan kone ei enää montaa kertaa sekoita, joten jää kivat viirut jäätelöön. Jos haluat karpaloiden sekoittuvan kunnolla lisää aikaisemmin joukkoon, jolloin kone sekoittaa aktiivisesti. Kun kone pysähtyy kaavi jäätelö pakastuksen kestävään astiaan ja jatka pakastamista, jos haluat jäätynempää jäätelöä tai jäätelöä jäi yli tarpeen. Jäätelö säilyy pakkasessa n. viikon verran.
 
ILMAN JÄÄTELÖKONETTA: Jos valmistat jäätelön ilman jäätelökonetta, vähennä maidon määrää tai jätä kokonaan pois. Vastaavasti lisää kermaa. Vatkaa munat vaahdoksi, lisää siihen sokeri vähitellen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele sekaan muna-sokerivaahto. Laita pakastuksen kestävään rasiaan. Pakastusaika on n 4-6h. Muista sekoittaa alkuun n. 15-30min välein. Mitä useammin sekoittaa, sitä kuohkeampaa. Kun jäätelö on vielä melko notkeaa, mutta ei vaadi enää sekoitus lisää joukkoon piparimurska sekä karpalosose. Jatka pakastusta niin kauan kunnes jäätelö on täysin jähmettynyt.

 

 
Ihanaa joulunodotusta!
 
 
 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koivula on tila eli projekti, joka ei valmistu koskaan. Täällä tuunataan, rakennetaan, remontoidaan ja eletään. Koivulan parhaita puolia on ehdottomasti iso metsään päättyvä tontti, jossa koirat ja lapset mahtuvat leikkimään sekä emäntä rakentelemaan omaa puutarhaansa. Täydellistä!

Koivulan emäntä on äiti kolmelle ja vaimo yhdelle. Sosiaalialan ammattilainen ja ikuinen opiskelija. Shoppailu addikti, nautiskelija ja hyvän olon etsijä. Rakkautena valokuvaaminen, ruuanlaitto ja leipominen.

Koivulan emäntä -blogi on kaikkea tätä. Tervetuloa matkaan!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016