Kahvijuustokakku
Kahvijuustokakku
 
Meillä on viimeisen parin viikon aikana leivottu todella paljon. Meidän on tarkoitus testata kaikkia mielenkiintoisia reseptejä, jotta osaamme päättää mitä tarjoilemme ristiäisvieraille kesäkuussa sekä heinäkuun rippijuhlissa. Tosin ei meidän perheessä erityistä syytä tarvita leipomiselle. Kyllä ne kakut ja herkut tekevät kauppansa ihan ilman syytäkin.
 
Tällä kertaa aloimme testaamaan aikuisille tarkoitettua kahvijuustokakkua. Halusimme tarjota hieman erilaista herkkua, joten juustokakun pohjaksi teimme brownien. Kakusta tulikin erittäin täyteläinen ja mehävä browniepohjan ansiosta.
 
Kahvijuustokakku
Kahvijuustokakku

 

Kahvijuustokakku

 

Browniepohja:

75g voita
100g tummaa suklaata
1 2/3dl sokeria
2 munaa
1 1/4dl vehnäjauhoja
1rkl tummaa kaakaojauhoa
1/4tl suolaa
 

Täyte:

4 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
600g maustamatonta tuorejuustoa
2dl sokeria
2tl vanilja-aromia
1dl erittäin vahvaa tummapaahto kahvia
3tl pikaespressoa
1dl daim-rakeita
 
 
Kakussa käytetty 24cm irtopohjavuokaa.
 
Ota kaikki ainekset valmiiksi huoneenlämpöön. Tuorejuuston on hyvä lämmetä hieman, jotta se notkistuu. Liivate paakkuuntuu, jos juusto on kylmää.
 
Aloita brownie-pohjan valmistuksesta. Sulata voi sekä suklaa mikrossa. Vatkaa joukkoon sokeri ja anna jäähtyä. Vatkaa joukkoon kananmunat. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja siivilöi ne suklaaseokseen. Kääntele taikina tasaiseksi, älä vatkaa. Kaada taikina leivinpaperilla päällystettyyn irtopohjavuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia. Pohjan kuuluu jäädä hieman tahmeaksi keskeltä. Anna jäähtyä.
 
Aloita täytteen valmistus. Liota liivatteita kylmässä vedessä muutama minuutti. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto ja jatka vatkaamista niin kauan, että seos on tasainen. Sekoita joukkoon sokeri ja vanilja-aromi. Lisää espressojauhe vasta keitettyyn kahviin ja varmista, että jauhe liukenee hyvin. Puristele liivatteista vesi pois ja liota liivatteet kahviin. Lisää kahvi-liivateseos tuorejuostoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Anna kakun jäähtyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään tai niin kauan kuin kakku on täysin hyytynyt.
 

 

brownie-kahvijuustokakku
brownie-kahvijuustokakku

 

brownie-kahvijuustokakku
brownie-kahvijuustokakku

 

Tämä kakku on täydellinen kahvin ja suklaan ystävälle. Meillä kakku teki todella nopeasti kauppansa. Se ei ollut liian makea, niin kuin monet suklaapohjaiset kakut ovat. Tämä kakku on ehdottomasti tulossa meillä kahvipöytään ristiäisvieraille. Kakku tullaan koristelemaan paremmin teeman mukaan. Kakku on nopea ja helppo valmistaa, joten sopii myös viikonlopun jälkkäriksi päiväkahville.
 
 
 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koivula on tila eli projekti, joka ei valmistu koskaan. Täällä tuunataan, rakennetaan, remontoidaan ja eletään. Koivulan parhaita puolia on ehdottomasti iso metsään päättyvä tontti, jossa koirat ja lapset mahtuvat leikkimään sekä emäntä rakentelemaan omaa puutarhaansa. Täydellistä!

Koivulan emäntä on äiti kolmelle ja vaimo yhdelle. Sosiaalialan ammattilainen ja ikuinen opiskelija. Shoppailu addikti, nautiskelija ja hyvän olon etsijä. Rakkautena valokuvaaminen, ruuanlaitto ja leipominen.

Koivulan emäntä -blogi on kaikkea tätä. Tervetuloa matkaan!

Voit seurata blogia nyt myös Blogit.fi palvelussa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016