Keskikesän juhla eli juhannus lähestyy kovaa vauhtia. Meille juhannus on perinteisesti tarkoittanut syömistä aamusta iltaan. Grilli on kuumana pitkin päivää ja pyöritään kauheassa ähkyssä ympäriinsä. Meillä rakastetaan syömistä, eritoten hyvää ruokaa. Juhannus on hyvä syy panostaa jälleen kerran ruokaan ja syödä pitkän kaavan mukaan.
 
Juhannuspöytään meillä on perinteisesti kuulunut raparperipiirakka. Oman pihamaan raparperisato on parhaimmillaan juuri juhannuksena, joten mikä olisikaan parempi jälkiruokaherkku juhannuspöytään? Meidän perheeseen saapuneet ruokarajoitteet ovat aiheuttaneet päänvaivaa varsinkin jälkiruokien suhteen, mutta kiitos Otava kustantamon Kaiketon sekä Kiitos hyvää kirjojen olen oppinut erilaisia keinoja kuinka tehdä suosikkiresepteistäni vehnättömiä ja maidottomia, joten voimme edelleen tehdä kaikkia suosikkiherkkkujamme myös juhannuspöytään.
 

 

Juhannuksen raparperipiirakka

Pohja:

100g voita (maidoton)
2 kananmunaa
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
4dl gluteenitonta kaurajauhoja
2dl soija- tai kaurajogurttia
2tl leivinjauhetta
(korppujauhoja, glut + vehnätön)
 

Täyte:

5dl raparperia
5dl mansikoita
 

Päällinen:

50g voita
1dl sokeria
1dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1dl gluteenitonta kaurajauhoja
 
 
Sulata voi mikrossa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää voisula sekä jogurtti ja sekoita hyvin. Lisää kuivat aineet seokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun (ja korputettuun) piirakkavuokaan. Minulla oli käytössä 28cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka.

 

Kuori ja pilko raparperi. Laita raparperin palat ja mansikat taikinan päälle piirakkavuokaan. Minä käytin tällä kertaa viime kesänä poimittuja ja pakastettuja mansikoita, joten sulatin niitä hetken huoneen lämmössä ennen piirakkaan lisäämistä.
Nypi pehmeä huoneenlämpöinen voi, sokeri, kaurahiutaleet ja kaurajauhot keskenään tasaiseksi taikinaksi. Ripottele murutaikina päällimmäiseksi kerrokseksi piirakkavuokaan.
Paista piirakkaa 200 asteessa n.30min. tarjoile hieman jäähtyneenä.

 

 
Tarjoiluvinkki: kokeile soijajäätelön taikka kauravaniljavaahdon kera.
 
Ihanaa juhannusta
 
 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koivula on tila eli projekti, joka ei valmistu koskaan. Täällä tuunataan, rakennetaan, remontoidaan ja eletään. Koivulan parhaita puolia on ehdottomasti iso metsään päättyvä tontti, jossa koirat ja lapset mahtuvat leikkimään sekä emäntä rakentelemaan omaa puutarhaansa. Täydellistä!

Koivulan emäntä on äiti kolmelle ja vaimo yhdelle. Sosiaalialan ammattilainen ja ikuinen opiskelija. Shoppailu addikti, nautiskelija ja hyvän olon etsijä. Rakkautena valokuvaaminen, ruuanlaitto ja leipominen.

Koivulan emäntä -blogi on kaikkea tätä. Tervetuloa matkaan!

Voit seurata blogia nyt myös Blogit.fi palvelussa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016