Maailman MS-päivää vietetään vuosittain toukokuun viimeisenä keskiviikkona. MS-päivää vietetään jopa 60 eri maassa. Päivän tavoitteena on lisätä tietoisuutta MS-taudista. Päivän aikana on erilaisia tietoiskuja, kampanjoita, luentoja ja tutustumisia ympäri maailmaa. Vuoden 2015 MS-päivän teemana on "Avoimet ovet elämään". MS-päivän tapahtumat Suomessa löydät täältä.
Suomessa elää n. 7000 ihmistä MS-taudin kanssa. Ja heidän jokaisen tarina on erilainen. Jokaisen MS-tautia sairastavan sairaus ja sen ilmeneminen sekä kokeminen on erilaista, jokainen on oma yksilönsä. MS-tauti voi aiheuttaa mm. lihasheikkoutta, uupumusta, näköhäiriöitä ja tuntomuutoksia. Joka vuosi tähän tautiin sairastuu n. 250 suomalaista. MS-tauti luokitellaan eteneväksi neurologiseksi sairaudeksi, joka aiheuttaa muutoksia keskushermostossa. MS-tautiin ei ole parannuskeinoa, mutta sen kanssa oppii elämään. Lisäksi MS-tautiin on kehitetty useita erilaisia lääkkeitä, joiden avulla taudin etenemistä voidaan yrittää hidastaa.
Erilaisia MS-tautiin sairastuneiden tarinoita sekä tietoa sairaudesta ja hoidosta löydät Neuroliiton WWW-sivuilta.
Nyt MäSämutsi haluaa toivottaa kaikille oikein hyvää MS-päivää! Nautitaan elämästä sairaudesta huolimatta. Sairaus on vain osa minuutta, MäSämutsi on myös kaikkea muuta, MS-tauti on vain hyvin pieni osa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Äiti kolmelle, vaimo yhdelle. Shoppailuaddikti, ikuinen laihduttaja, nautiskelija ja hyvän olon etsijä. Rakkautena valokuvaaminen, ruuanlaitto ja leipominen. 

Koivulan emäntä on elämänmakuinen blogi, jossa pohditaan naiseutta, parisuhdetta tai parisuhdettomuutta, seksuaalisuutta ja perhe-elämää. Sukelletaan syvälle tunteisiin ja ajatuksiin, kunnes palataan kevyempiin asioihin, kuten päivän ruokalistaan.

Voit seurata blogia nyt myös Blogit.fi palvelussa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016