Tee-se-itse Starbucks -kahvi
Tee-se-itse Starbucks -kahvi
Olemme Teinimonsterin kanssa jääneet koukkuun Starbucksin ihaniin frappuccinoihin. Aina kun näemme Starbucksin, meidän on pakko päästä hakemaan suosikkikahvijuoma tyydyttämään meidän makeanhimoa. Muutaman kerran meillä on frappuchinon himo äitynyt niin kovaksi, että olemme ajaneet melkein 40km lähimpään Starbucksiin hakemaan meille kahvijuomat. Olemme saaneet Isimieheltä kuulla usein kuittailua siitä, kuinka kalliiksi meidän kahvit tulevat. No, onhan niillä hintaa. Varsinkin, kun mukaan lasketaan bensakulut. Olemmekin nyt luvanneet, että pyrimme vähentämään vierailut Starbucksiin kahteen kertaan kuukaudessa, kerran tai kaksi viikossa sijaan. Mutta nyt meille jäi iso kahvin mentävä aukko viikkoihin. Joten aloimme kehittelemään omaa frappuccinoa tayttämään aukkoa. Ei ehkä ole ihan sama asia kuin Starbucksin herkut, mutta tämä kylmä suklainen jääkahvi oli melkein yhtä hyvää.
Tee-se-itse Starbucks -kahvi
Tee-se-itse Starbucks -kahvi

Herkkusuun suklainen jääkahvi

2dl kylmää vahvaa tummapaahto kahvia
4dl maitoa (tai jäätelöä)
12 palaa jäätä
2dl kermavaahtoa
Suklaakastiketta
Keitä tummapaahteinen kahvi vahvaksi. Minä käytin Roberts coffeen dark roast kahvia. Kahvin vahvuuden voi säädellä oman maun mukaan. Minä tykkään vahvasta kahvin mausta, joten keitin 4kuppia kahvia ja siihen 5-6 mittaa kahvin puruja.
Jäähdytä valmis kahvi jääkaappikylmäksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita jääpalat, maito/jäätelö, loraus suklaakastiketta ja kahvi blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Kaada valmis seos laseihin. Pursota kermavaahto päälle sekä suklaakastiketta koristeeksi. Nämä kahvit nautitaan heti jääkylmänä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koivula on tila eli projekti, joka ei valmistu koskaan. Täällä tuunataan, rakennetaan, remontoidaan ja eletään. Koivulan parhaita puolia on ehdottomasti iso metsään päättyvä tontti, jossa koirat ja lapset mahtuvat leikkimään sekä emäntä rakentelemaan omaa puutarhaansa. Täydellistä!

Koivulan emäntä on äiti kolmelle ja vaimo yhdelle. Sosiaalialan ammattilainen ja ikuinen opiskelija. Shoppailu addikti, nautiskelija ja hyvän olon etsijä. Rakkautena valokuvaaminen, ruuanlaitto ja leipominen.

Koivulan emäntä -blogi on kaikkea tätä. Tervetuloa matkaan!

Voit seurata blogia nyt myös Blogit.fi palvelussa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016