Herkkulakko on tottakai elämäntaparemontin yksi osa-alue. Herkuttelu ja laihduttaminen eivät nyt yksinkertaisesti vain sovi samaan yhtälöön. Kuten tuhannet suomalaiset viettävät herkutonta helmikuuta, niin yritän minäkin. Paino sanalla YRITÄN sillä tiukkaa tekee. Herkkujen himo tuntuu toisinaan aivan liian ylivoimaiselle.

Popcorn juustokakku
Popcorn juustokakku

Kun yrität olla herkkulakossa tuntuu, että joka puolella on herkkuja. Menet minne päin vain, aina törmää johonkin ihanaan suussa sulavaan herkkuun. Aivan kuin ne seuraisivat sinua. Ilmestyvät juuri silloin, kun yrität olla ilman. Houkuttelevat lipsumaan päätöksestä. Kuinka helppoa se olisi. Toisinaan jopa tuntuu, että herkut puhuttelevat. ”Tule ja maista!” ”Ei pieni maistiainen pahaa tee...”

Kauppareissut on ihanaa kidutusta. (Taidan olla jonkin asteinen masokisti.) Herkkuja on joka paikassa! Siis joka paikassa! Niitä on ripoteltu ympäri kauppaa, ihan vain kiusatakseen herkuntonta helmikuuta viettäviä ihmisressukoita. Kaupassa katse hakeutuu huomaamatta herkkuhyllyille. Onko ilmestynyt uutuusmakuja? Jos se on vain kausimaku, niin sitä pitää kyllä ottaa. Eihän sitä tiedä, jos sitä ei enää huomenna ole. Suosikkisuklaatani on vain yksi levy jäljellä?!? Onko sen valmistus lopetettu? Ehkä minun pitäisi varmuuden vuoksi ostaa se pois? 

Salted caramel pallot
Salted caramel pallot

Yksi kauppareissu kerrallaan yritän selvitä. Jokainen kauppareissu, jolta ei lähde mukaan karkkipussia, jäätelöpakettia taikka vasta paistettuja pullia olen ylittänyt itseni. Olen selviytynyt voittajana taas yhdestä kauppareissusta.

Kyllä, olen onnistunut viimeisen kolmen vuoden aikana kehittämään itselleni vakavan laatuisen sokeririippuvuuden. Olenhan minä aina ollut perso makealle, erityisesti kaikelle suklaasta tehdylle ja juustokakuille. Ne ovat aina olleet kompastuskiveni. Mutta nyt se on päässyt muodustamaan riippuvuudeksi. Kärsin vieroitusoireista, joista pahimpia ovat psyykkiset oireet. Ärtyminen, kiukuttelu sekä itkuherkkyys on astellut elämään. Päivä päivältä ne onneksi tuntuvat helpommille. 

PS. Yläkuvassa olevan popcorn-toffee-juustokakun ohje julkaistu blogissa 20.10.2017.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koivula on tila eli projekti, joka ei valmistu koskaan. Täällä tuunataan, rakennetaan, remontoidaan ja eletään. Koivulan parhaita puolia on ehdottomasti iso metsään päättyvä tontti, jossa koirat ja lapset mahtuvat leikkimään sekä emäntä rakentelemaan omaa puutarhaansa. Täydellistä!

Koivulan emäntä on äiti kolmelle ja vaimo yhdelle. Sosiaalialan ammattilainen ja ikuinen opiskelija. Shoppailu addikti, nautiskelija ja hyvän olon etsijä. Rakkautena valokuvaaminen, ruuanlaitto ja leipominen.

Koivulan emäntä -blogi on kaikkea tätä. Tervetuloa matkaan!

Voit seurata blogia nyt myös Blogit.fi palvelussa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016