* Harjoituskehona testissä laitepilates

Laitepilates
Laitepilates
Laitepilates
Laitepilates

MS-tauti, raskaudet, painonnousu ja imetys. Kaikki yhdessä tai erikseen ovat tehneet minusta jäykän. Tuntuu etten taivu enää mihinkään. Jopa 88 vuotias mummini vaikuttaa vetreämmälle kuin minä, 35 vuotias nuori naisen hupakko. Minä, jonka pitäisi olla nainen parhaassa iässä, olen jäykkä kuin rautakanki. Ei yhtään hyvä. Ei, jos haluan pitää liikuntakykyni vielä vanhuksena. Tätä menoa se ei onnistu.

Totuutta on hyvä katsoa toisinaan silmiin. Vaikka pahaa se tekee. Ei siitä pääse yli eikä ympäri. Olen laiminlyönyt kehoani. Se on kurja ja alaston totuus. Ruuhkavuodet, jatkuva kiire ja stressi ovat tehneet oman osuutensa. Kun viimein olisi aikaa itselle, niin kuulen sohvan ja tv:n kutsuhuudon, jota ei pysty vastustaa. Kehonhuoltoa vai sohvannurkka? Viimeiset kolme vuotta sohva on voittanut kaksintaistelun. Mutta ei enää... Vuonna 2018 aloitan uuden elämän ja rakennan uuden ja ehomman minän.

Heli Päiväniemen pyyntö tulla hänelle harjoituskehoksi tuli kuin tilauksesta. Heli opiskelee laitepilateksen ohjaajaksi ja hänellä on oma studio Keravalla. Pätevöityäkseen hän tarvitsee kevään ajalle harjoituskehon, jonka kanssa hän treenaa viikottain. Minun ei tarvinnut kahdesti miettiä asiaa vaan suostuin heti. Sillä mikä on parempaa harjoitusta syviin lihaksiin sekä liikkuvuuteen kuin pilates? Ei mikään. Joten salikamat päälle ja ei kun menoksi.

Laitepilates
Laitepilates
Laitepilates
Laitepilates

Mikä ihmeen laitepilates?

Pilates-metodin kehitti 1900-luvun alussa saksalainen Joseph Pilates. Hän oli lapsena todella heiveröinen ja kiusattu. Vahvistuakseen hän alkoi  harjoittamaan järjestelmällisesti lihaksiaan.  Ensimmäisen maailmansodan alettua Pilateksen avulla kuntoutettiin brittisotilaita käyttäen esimerkiksi sairaalavuoteita ja niistä löytyviä jousia apuna ja vastuksina. Pilates alkoi opettaa harjoitusmenetelmäänsä studiossaan New Yorkissa vuonna 1926. Hänen metodistaan on maailmalla kehittynyt suosittu ja haluttu harjoittelumuoto sekä miesten että naisten parissa. Nyt tämä maailmalla suosittu pilates on rantautunut pikku hiljaa tänne meille pohjolaan.

Laitepilates
Laitepilates
Laitepilates
Laitepilates

Nyt minulla on takana kaksi harjoituskertaa ja olen enemmän kuin iloinen, että suostuin tähän mukaan. Vaikka laitteet edelleen näyttää hullunkurisille tai oikeastaan vankileirien omituisille kidutuspenkeille, olen alkanut pääsemään asiasta jyvälle. Tunnin jälkeen keho tuntuu suoremmalle ja vetreämmelle. Hengitys kulkee vapaammin ja veri kohisee ympäri kehoa. Alan ymmärtää miksi tämä on niin suosittua maailmalla.

Alkuun olin erittäin huolissani siitä, pystynkö suorittamaan liikkeitä lainkaan. Ajattelin että olen aivan liian kankea, mutta Heli lupasi huoleni olen turha. Liikkeet sopivat kaiken tasoisille liikkujille ja vastusta säädetään aina kunnon mukaan. Laitteet auttaa liikkumaan, niistä saa tukea ja on näin helpompia suorittaa kuin mattopilateksessa. Kyllä, jopa tällainen rautakanki suoriutui kaikista liikesarjoista! Ensimmäisellä kerralla liikkeet tuntuivat haastaville, mutta toisella kerralla homma alkoi jo sujua. Kehosta löytyi yllättäviä jumeja ja ihanaa huomata, kuinka liike auttoi ja sain avattua kehoa. Uskomatonta!

Meillä on Helin kanssa matka vasta alussa, mutta jo vähäisen näytön perusteella uskon, että kevään aikana nähdään huima kehitys. Minä olen aivan innoissani! Toivottavasti keväällä voin esitellä teille uuden ja vetreän Katin. Tästä se nyt lähtee.

Kommentit (0)