Olen niin ylpeä näistä! En tiedä miksen ole aikaisemmin vauvoille juurikaan kutonut. Isommille lapsille ja aikuisille kylläkin. Tunnetusti pyöritän villasukkatehdasta sekä virkkattujen lapasten työpajaa aikuisten koossa, mutta vauvat olen tyystin unohtanut. Ässälle kudoin ensimmäiset asusteet tämän ollessa jo puolitoista vuotias, vauva-aika meni kaupan tekeleissä.
Nyt kun turhauduin tähän raskauteen aloin tekemään tulevalle vauvalle kaikkea. En ymmärrä miksi en ole Ässälle tehnyt! Nämä vauvan sukat, pipot, tumput yms. tulevat todella vauhdikkaasti. Ja ovat niin helppoja tehdä! Tähän settiin minulla meni yksi päivä. Puolikkaassa päivässäkin olisi varmasti selvinnyt, mutta jostain kumman syystä Ässä vaatii huomiota, niin ei voi koko aikaa neuloa.
Kypärämyssy on perinteinen vauvojen kypärämyssy ohjeella tehty. Itse käytin tätä Novitan ohjetta. Lankana oli Novitan baby wool, joka on 100% merinovillaa. Tähän riitti hyvin yksi 50g kerä, eli hintaa pipolle tuli n. 2,50€. Eli ei paha, vai mitä? Puikkojen paksuus oli 3,5.

 

Ihan vastasyntyneen piirakkasukkiin ei löytynyt suoraa ohjetta, joten niiden kanssa sain hieman käyttää luovuutta. Lopputulos yllätti, sillä niistä tuli paljon hienommat kuin olisin uskonut. Lankana minulla oli Novitan baby wool, mutta suosittelen valikoimaan jonkin ohuemman langan näihin. Tällä langalla näin pienistä sukista tulee hieman tönköt, mutta lämpimät. Kevät- ja kesävauvalle ehkä kokeilisin puuvilla- tai bambulangasta tai jostain muusta hengittävästä luonnonkuitu langasta näitä sukkia.

 

 

Vauvan piirakkasukat

Luo yhteensä 25 silmukkaa ja jaa ne kolmelle puikolle, niin että ensimmäisellä puikolla on 8, toisella 19 ja kolmannella 8 silmukkaa (8-19-8). Piirakkakuvio tulee tällöin kokonaisuudessaan keskimmäiselle puikolle.
Aloita sukat neulomalla ensimmäiset 3-4 kierrosta kaikilla puikoilla oikein - nurin joustoneuletta. Neulo oikein aina takakautta kiertäen. Kun nämä kierrokset ovat tehty aloita toisella puikolla kuvioneule. Jatka ensimmäisellä ja kolmannella puikolla oikein - nurin joustoneuletta samaan malliin.

Kuvioneule

1. kerros 5 nurin, 4 oikein, langankierto, 1 oikein, langankierto, 4 oikein, 5 nurin
2. kerros 4 nurin, 2 oikein yhteen, 3 oikein, langankierto, 3 oikein, langankierto, 3 oikein, ylivetokavennus 4 nurin
3. kerros 3 nurin, 2 oikein yhteen, 3 oikein, langankierto, 5 oikein, langankierto, 3 oikein, ylivetokavennus, 3 nurin
4. kerros 2 nurin, 2 oikein yhteen, 3 oikein, langankierto, 7 oikein, langankierto, 3 oikein, ylivetokavennus, 2 nurin
5. kerros 1 nurin, 2 oikein yhteen, 3 oikein, langankierto, 9 oikein, langankierto, 3 oikein, ylivetokavennus, 1 nurin
6. kerros 2 oikein yhteen, 17 oikein, ylivetokavennus
Kun olet sopivan pituisen varren aloita kantapää. Itse tein perinteisen vahvennetun kantapään, vaikka ei vauvan sukat sitä tarvitsisi. Pidän vain sen ulkonäöstä. Suosittelen kokeilemaan näihin esim. tiimalasikantapäätä.
Kun kantapää on valmis, nouki reunoilta 10-12 silmukkaa ja jaa silmukat ensimmäiselle ja kolmannelle puikolle. Aloita kiilakavennukset ensimmäisellä ja kolmannella puikolla. Kuvioneule jatkuu toisella puikolla. Kavenna niin kauan kuin puikolla on taas 8-19-8 silmukkaa.
Kärkikavennukset tehdään niin, että ensimmäisen puikon lopussa neulotaan 2 oikein yhteen, toisella puikolla jätetään langankierrot tekemättä, mutta jatketaan muuten ohjeen mukaan ja kolmannen puikon alussa tehdään ylivetokavennus. Jatka näin niin kauan kuin on enää 6 silmukkaa jäljellä. Päättele sukat.

 

Seuraavaksi minulla lähteekin työn alle kesäsukat ja -pipo vauvalle.  Saa nähdä mitä niistä tulee. Ainakin lanka on herkullinen...

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koivula on tila eli projekti, joka ei valmistu koskaan. Täällä tuunataan, rakennetaan, remontoidaan ja eletään. Koivulan parhaita puolia on ehdottomasti iso metsään päättyvä tontti, jossa koirat ja lapset mahtuvat leikkimään sekä emäntä rakentelemaan omaa puutarhaansa. Täydellistä!

Koivulan emäntä on äiti kolmelle ja vaimo yhdelle. Sosiaalialan ammattilainen ja ikuinen opiskelija. Shoppailu addikti, nautiskelija ja hyvän olon etsijä. Rakkautena valokuvaaminen, ruuanlaitto ja leipominen.

Koivulan emäntä -blogi on kaikkea tätä. Tervetuloa matkaan!

Voit seurata blogia nyt myös Blogit.fi palvelussa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016