Daim-juustokakku
Daim-juustokakku

 

Viikonloppuna oli kurja ilma. Vettä satoi ja syksy näytti todelliset kasvonsa. Kylmää, pimeetä ja märkää. Lapset kiukutteli ettei ole mitään tekemistä. Äiti tunsi huonoa omaatuntoa, kun istutti tunti tolkulla tv:n ääressä. Kiukkua ja hampaiden kiristystä koko viikonloppu. Kaiken tämän "kurjuuden" keskellä meillä oli yleinen asuntonäyttö, minkä vuoksi meillä vanhemmilla oli vielä enemmän pinna kireällä. Piti siivota ja järjestellä koko talo, niin sisältä kuin ulkoa, esittelykuntoon. Pään vaivaa aiheutti missä voisimme viettää aikaa asuntonäytön ajan koirien ja lasten kanssa.
 
Tylsää ja stressin täyteistä viikonloppua hieman parantaaksemme päätimme tehdä erilaisia herkkuja nautittavaksi. Lauantaina mässäiltiin nachovuolla ja itse tehdyllä guocamolella. Sunnuntaille leivottiin päiväkahville Daim-juustokakku. Ja täytyy myöntää, että sanonta "hyvä ruoka, parempi mieli" pitää paikkaansa. Kun vatsat oli täynnä herkkuja, sujui ilta paremmissa tunnelmissa vesisateesta huolimatta.
 
Sunnuntaina tuli kehuskeltua tällä onnistuneella kakulla somessa ja minulta pyydeltiin tähän kakkuun reseptiä. Joten päätin nyt sitten kirjoittaa tämän meidän version kakusta tänne blogin puolelle. Alkuperäinen resepti löytyy Annin Uunissa -blogista, jota mukaillen tein meidän sunnuntain päiväkahvikakun.

 

Daim-juustokakku
Daim-juustokakku

DAIM-JUUSTOKAKKU

Pohja:

25g voita
2 dl mantelijauhoja
1 rkl (reilu) fariinisokeria
1 daimpatukka
(Vaihtoehtoisesti 150-175g gluteenittomia digestivekeksiä, 50g voita ja daim.)
 
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (itse käytin 23cm vuokaa). Pyyhi reunat reilusti rypsiöljyllä, jotta kakun saa helpommin irti. Sulata voi kattilassa ja lisää sekaan mantelijauhot, sokeri ja murskattu daimpatukka. Sekoita aineksia hetken kattilassa miedolla lämmöllä, seos on valmis, kun selkeästi taikinamaista ja helposti käsiteltävää. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen. 
 

Täyte:

600 g vanilja- tai kinuskituorejuustoa
1.5 dl fariinisokeria
2 rkl  perunajauhoja
4 kananmunaa
150 g ranskankermaa
3-4 (n. 200g) daimpatukkaa rouhittuna

 

Vatkaa tehosekoittimella huoneen lämpöinen tuorejuusto, fariinisokeri ja maizena keskenään sileäksi seokseksi. Lisää seokseen kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää ranskankerma ja vatkaa vielä hetki. Kääntele sekaan daimrouhe. Kaada valmis täyte pohjan päälle. Paista uunin keskitasolla 160 asteessa noin tunti. Sammuta uuni ja anna kakun muhia uunin jälkilämmössä vielä hetki. Jäähdytä kakku hyvin. (Kakku on parasta seuraavana päivänä)
 

 

Kinuskikastike (salted caramel):

1 dl fariinisokeria
2 tl vettä
1.5 dl kuohukermaa
sormisuolaa

Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Lämmitä seosta kunnes sokeri sulaa. Lisää kerma hiljalleen seokseen koko ajan sekoitellen. Keitä kinuskia 15-20 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi sormisuolaa hyppysellinen.

 
Tarjoile kakku lämpimän kinuskikastikkeen ja vaniljajäätelön kanssa!
 
Daim-juustokakku
Daim-juustokakku

 

Daim-juustokakku
Daim-juustokakku
 
 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koivula on tila eli projekti, joka ei valmistu koskaan. Täällä tuunataan, rakennetaan, remontoidaan ja eletään. Koivulan parhaita puolia on ehdottomasti iso metsään päättyvä tontti, jossa koirat ja lapset mahtuvat leikkimään sekä emäntä rakentelemaan omaa puutarhaansa. Täydellistä!

Koivulan emäntä on äiti kolmelle ja vaimo yhdelle. Sosiaalialan ammattilainen ja ikuinen opiskelija. Shoppailu addikti, nautiskelija ja hyvän olon etsijä. Rakkautena valokuvaaminen, ruuanlaitto ja leipominen.

Koivulan emäntä -blogi on kaikkea tätä. Tervetuloa matkaan!

Voit seurata blogia nyt myös Blogit.fi palvelussa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016