Kirjoitukset avainsanalla Perhe

Kuva: pixabay

Viime kevään aikana havahduin perheemme orastavaan ongelmaan: kasvikset eivät uppoa! Ei sitten millään. Ainakin tuon miesväen keskuudessa kasviksia kartellaan kuin ruttoa. Tilanteen vakavuuteen havahduin, kun Ässä alkoi noukkimaan kasviksia pois ruuasta tai jättää koko ruuan syömättä, ilmoittaen vatsan olevan täysi tai ruuan olevan liian tulista, eikä tämän vuoksi pysty sitä syömään. Toisinaan huomasin Ässän tuijottavan lautastaan kuin toivoen ruuan katoavan katseen voimasta, poistuen lopulta pöydästä syömättä muruakaan. 

"Äiti, kasvikset ovat pahaksi minulle. Tulen niistä todella todella kipeäksi. Katso nyt? Saanko makkaraa?"

Isompi, jota myös mieheksi kutsutaan, kiukuttelee pahemmin kuin kolme ja puoli vuotias leikki-ikäinen. "Ootsä laittanut tähän jotain kesäkurpitsaa?" - ja nyrpistelee nenäänsä. Todeten lopulta ettei olekaan nälkä. Kuitenkin muiden mentyä nukkumaan, tämä miehen turjake hiipii jääkaapille ja alkaa rakentamaan evästä. Kebabit, makkarat ja grillimätöt katoavat ääntäkin nopeammin jääkaapista. Mutta kasvikset on ja pysyy, kunnes hiljaa mätänevät pois.

Mitä isompi edelle, sitä pienemmät perässä. Kun isä antaa esimerkkiä, ettei kasviksia tarvitse syödä tai oikeammin ne ovat pahoja, niin ne ovat myös tuon leikki-ikäisen mielestä. Ruuaksi valikoituu nakit, makkarat, ranskalaiset ja nyt uusimpana villityksenä maksalaatikko. Jos miehet saisi meidän ruuat päättää, niin noista neljästä ruuasta meidän ruokavalio koostuisi.

Meidän perheen miehet ovat äänestäneet suurimmat ällötykset:

  1. Kesäkurpitsa
  2. Kukkakaali
  3. Parsakaali
  4. Parsa 
  5. Kypsennetty porkkana

Onneksi meidän ihana ja rakas Silmu-taapero rakastaa kasviksia. Kasvispihvit, kesäkurpitsapasta ja kasvissosekeitto uppoaa paremmin kuin rasvaiset makkarat. Äitiinsä on kuopus tullut. Tämä antaa toivoa. Ehkä peli ei ole vielä menetetty noiden isompien kanssa?

Aloitin kesällä taistelun miesväen kasvishangoittelua vastaan. Otin heti kovat aseet käyttöön ja päätin, että meillä syödään kasviksia joka päivä. Kasvisruokia hivutetaan ruokalistalle kerta / pari viikkoon. Kasvisten maistelusta pyritään tekemään hauskaa ja mielenkiintoista. Kaikesta ei tarvitse tykätä, mutta kaikkea on pakko maistaa. 

5 vinkkiä kuinka saada lapsi syömään kasviksia

  1. Ota lapsi mukaan ruuan laittoon. Anna tehtäväksi esim. kasvisten pesu ja pilkkominen, toki lapsen kehitystason mukaan. 3 vuotias on taitava kasvisten pesijä sekä osaa pilkkoa esim. kurkkua. Samalla kuin huomaamatta lapsi saattaa maistaa kasviksia.
  2. Suunnittele lasten kanssa yhdessä viikon ruokalista. Anna lasten päättää muutama ruoka ja pohtikaa yhdessä mitä kasviksia ruokaan voisi laittaa. Kun lapsi saa itse olla mukana ruuan suunnittelussa, maistuu se aivan eri tavalla.
  3. Tutuskaa yhdessä erilaisiin kasviksiin ja hedelmiin. Tutkikaa kaupan tarjontaa ja valitkaa yhdessä esimerkiksi viisi erilaista kasvista kotiin maistettavaksi. Järjestäkää koko perheen yhteinen kasvistasting.
  4. Tarjoa kasviksia sitkeästi. Lapsi tarvitsee yli 20 maistelu kertaa ennen kuin suu tottuu uuteen makuun.
  5. Näytä, että pidät kasviksista. Kun lapsi saa mallin, että kasvikset ovat hyviä ja aikuisetkin syö niitä, maistaminen helpottuu.

Meillä on kesän ajan tehty töitä kasvisten lisäämisestä koko perheen ruokavalioon. Olen todella positiivisesti yllättynyt miten rohkeasti Ässä on maistellut erilaisia ruokia, kun on itse saanut olla mukana tekemässä ja suunnittelemassa. Vieläkin suurimmat ällötykset ovat suurimpia ällötyksiä, mutta keitetty porkkana on mennyt jo mahaan asti, kun sen on itse saanut laittaa keittoon. Eli ehkä tämä tästä? 

Parhaimmaksi kikaksi kasvisten syömiseen olen huomannut parhaiten erilaiset kilpailut. Ilmeisesti perheemme on kovin kilpailuviettistä, sillä mikä tahans kilpailu toimii. AINA. Seuraavat kilpailut ovat olleet suosituimpia: Kenen lautanen on värikkäin? Kuka tunnistaa eniten kasviksia? Kuka on maistanut ekana kaikkia kasviksia? Kuka jaksaa syödä eniten vihanneksia? Kenen lautasella on eniten vihanneksia? Yleensä en suosi kilpailuja, mutta nyt tarkoitus pyhittää keinot. 

Miten teillä syödään kasviksia? Onko tullut ongelmia? Miten olette saaneet lapset syömään kasviksia?

Terkuin, Kati

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kuva: pixabay

Olen loman tarpeessa. Olemme koko perhe loman tarpeessa. Viimeinen vuosi on ollut todella raskas. Talon laajennus on imenyt viimeisetkin mehut ihan täysin. Kotinurkat ovat alkaneet tympiä. Vaikka kuinka rakastan kotiamme, niin kyllä nämä nurkat on nyt nähty ja lomalle on päästävä.

Loman tarpeeni on alkanut näkyä. Suutun herkästi. Itkeskelen. Ja vaeltelen päämäärättömästi paikasta toiseen. Toisinaan taas toimin kuin robotti. Teen koko ajan jotakin, tekemättä kuitenkaan mitään. Mieheni on alkanut ymmärtää uupumukseni laadun

Rakas, lähdetäänkö yhdessä lomalle?

Viimeinkin! Viimeinkin mieheni kysyi, että lähdetäänkö yhdessä lomalle. En kuitenkaan osannut odottaa jatkoa: "Otetaan pojat mukaan." MIKSI?!?! Miksi pitää ottaa pojat mukaan? Emmekö voisi lähteä kahdestaan? Ennen kuin edes esitän kysymystä, tiedän vastauksen. Emme saa ketään vahtimaan poikia. Ei ole ketään, joka ottaisi lapset edes muutamaksi päiväksi.

15 vuotta naimisissa ja ei häämatkaa, ei lomailua kahdestaan. Miksi? No, ensin ei ollut rahaa. Sitten ei ollut lomaa. Lapsenvahti puuttui. Sitten taas ei ollut rahaa. Ja kun taas viimein oli rahaa, niin ei saatu lomaa samaan aikaan. Vuodet ovat vierineet ja samat syyt pyörivät edelleen. Olemme jo ajatuksissa tulleet siihen tulokseen, että häämatkalle lähdetään aikaisintaan 30 vuotishääpäivänä. Silloin lapset varmasti pärjäävät keskenään sen aikaa, kun me vanhukset pidämme hieman lemmenlomaa.

Nyt lähdemme kuitenkin yhdessä lomalle. Vaikka lapset lähtevät mukaan, on tämä silti meidän kahden matka. Onhan tämä ensimmäinen kerta, kun lähdemme yhdessä Tukholmaa (tai oikeastaan Leviä) pidemmälle. Olen innoissani ja olen saanut uutta virtaa. Enää pitäisi päättää minne mennään, koska lähdetään ja kauanko ollaan. Siinäpä vasta pohdittavaa. Onneksi muutama seikka helpotti valintaa.

Ei ole rahaa

Ei ole lomaa

=

Pidennetty viikonloppu Euroopassa

Lopulta kohteen valinta oli yksinkertainen. RUOKA! Ruoka oli se mikä ratkaisi meidän matkakohteen. Ja kaikki jotka tuntevat minut, niin tietävät ettei kohteemme voi olla mikään muu kuin ROOMA.

Lokakuussa pakkaamme matkalaukut ja hyppäämme finskin kyytiin. Karistamme neljäksi päiväksi Suomen pölyt vaatteistamme ja astelemme yhdessä kohti seikkailua.

Olemmekin jo yhdessä pohtineet missä kaikkialla käymme, tuolla ihanassa rakkauden kaupungissa. 

Nämä on nähtävä

Colosseum

Pantheon

Largo di Torre Argentinan rauniot

Villa Borghese puisto

Vatikaani

Näiden turistikohteiden lisäksi odota upeita katutaideteoksia, kahviloita, jäätelöä, ruokaa ja rentoa meininkiä. Matkustusajankohtamme onkin aivan loistava lomailuun, koska se on sesongin ulkopuolella, eikä Roomassa pitäisi olla suuria jalkapallo-otteluita. Rooma on kuitenkin suurkaupunki ja siellä on turisteja aina, joten varaudumme suosituimmissa turistikohteissa väentungokseen. 

Nyt sitten pitäsi jaksaa muutama viikko puurtaa töissä ja opinnoissa. Ja sitten se on: Arrivederci! 

Terkuin, Kati

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kuva: pixabay

Ei ne rahat riitä. Ei millään. Ei varsinkaan, kun keksin hetken mielenhäiriössä lähteä suorittamaan seksuaaliterapeutin ja valokuvaajan ammattitutkintoa hoitovapaalla. Mielestäni oli aivan nerokas idea, että opiskelen hoitovapaalla. Enemmän aikaa tehdä koulutehtäviä, ainakin oletettavasti. Koulussakin täytyy fyysisesti olla keskimäärin vain kahtena päivänä kuukaudessa, johon voimme hyvin ottaa jostain lapsenvahdin taikka mies järjestää itselleeen etäpäivän.

Niin, ajattelin vain sitä aikaa. Enemmän aikaa opiskella, mutta mistä sitten rahaa ylimääräisiin kuluihin, joita opiskelu tuo tullessaan? Opiskelu on maksullista, matkat kouluun maksaa, lastenhoidosta puhumattakaan. Tajusin, että olemme suomeksi sanottuna kusessa. En ollut ajatellut loppuun saakka.

Kaksi ja puoli vuotta sitten otin hoitovapaan aikana meille hoitolapsia. Tällä kertaa se ei ole mahdollista. Jos minun on kyettävä opiskelemaan, en voi sitoutua hoitamaan toisten lapsia mahdollisesti viitenä päivänä viikossa. Eli se ovi on suljettu.

Tarvitsin työn, jota voin tehdä silloin kun haluan (tai oikeammin pystyn), mutta toisi kuitenkin mahdollisesti säännöllisiä lisätuloja. Eteeni sattui tarina, kuinka eräs NOSH-edustaja on tienannut hyvin vaatekutsuilla ja mahdollista näin lastenhoitamisen kotona pidempään. Olisiko tässä ratkaisu? Olisiko minusta esittelijäksi?

Millaiset yritykset järjestävät kotikutsuja?

Kotikutsuja on muun muassa seuraavilla yrityksillä: Nosh, Me&I, Silverjungle, House of Lola, Pomp de Lux sekä Kotimai tarjoavat vaatteiden kotimyyntiä. Sisustustuotteita on saatavilla ainakin seuraavilla yrityksillä: Perfect Home, Hyvän tuulen puoti, Omiakoti ja Partylite. Lastenlelujen kotikutsut järjestää Leikkien.  Lisäksi on erotiikkatuotteiden kotikutsuja järjestäviä yrityksiä kuten, Catty´s party, Amor, AntiShop ja VoxyLady. Niin ja vielä viimeisenä perinteinen vanha kunnon Tupperware, joka järjestää keittiövälineiden kotikutsuja.

Perehtyessäni kotimyyntiin huomasin miten laidasta laitaan voidaan järjestää kotona erilaisia kutsuja. Ja miten paljon löytyy kotikutsuja järjestäviä yrityksiä. Eli tässä saattaa ehkä ollakin bisnestä ja mahdollisuus ansaita hieman lisätuloa.

Mitä esittelijältä vaaditaan?

Kotikutsujen esittelijältä ei vaadita koulutuksia. Innostuneisuus tuotteista ja myyntihenkisyys on, se mikä ratkaisee. En kuitenkaan sano, etteikö myynnin ja markkinoinnin tutkinnosta hyötyä olisi. Ihan varmasti olisi. Mutta se ei ole välttämätön. Lisähyötyä tuo laaja sosiaalinen verkosto, jolle markkinoida tuotteita ja kotikutsuja.

Seuraavaksi vaaditaan useimmiten se oma toiminimi taikka sitten työskentely kevytyrittäjänä, jonkin maksupalvelun kautta. Helpoimmalla pääsee, kun ryhtyy kevytyrittäjäksi. Jos bisnes lähtee luistamaan, niin nopeasti sen oman toiminimen sitten perustaa ja perehtyy toiminimen kiemuroihin.

Sitten se ehkä tärkein kohta. ALKUINVESTOINTI. Kotikutsujen esittelijät ovat itsenäisiä yrittäjiä. Yritykset vaatii investointia. Esittelijät siis lunastavat itselleen aina sesongin mukaiset esittelytuotteet. Eli toisin sanoen ostavat aloituspaketin. Nopealla vertailulla alkuinvestointien hinnat vaihtelivat 300€-1000€ välillä. Jatkossa useilla kotikutsuja välittävillä firmoilla oli mahdollisuus ansaita hyvällä myynnillä vaihtuvat kausituotteet. 

Paljonko esittelijä tienaa?

Kaikkia varmasti kiinnostaa paljonko esittelijät tienaavat. Palkkiossa on jonkin verran vaihtelua, mutta keskimääräisesti esittelijä saa 25% myynnistä. Eli jos kutsuilla on myyntiä 1000€ saa esittelijä siitä 250€. Hyville ansioille pääsy on mahdollista. Tämä toki vaatii, että asiakaskunta ja tuotteet kohtaavat. Mikä ei sitten olekaan aivan itsestään selvyys.

Mitä olen viime aikoina perehtynyt edustajan tehtäviin, nostan jokaiselle hattua. Esittelijän työ ei ole vain kotikutsuilla juoksemista vaan se vaatii todella paljon muutakin. Se vaatii kärsivällisyyttä, taloudellista riskinottoa, puhetaitoja ja markkinointistrategiaa. 

Jatkossa aion hyödyntää entistä enemmän esittelijöitä ja tilata tuotteita heidän kauttaan vaikka saman tuotteen saisin nettikaupasta, tismalleen samaan hintaan. Tukemalla esittelijää, tuen yrittäjyyttä. Nettikaupasta tilaamalla ei kukaan voita, tai voittaa se katto-organisaatio. 

Terkuin, Kati

Kommentit (2)

Sonja

Suosittelen lämpimästi me&i esittelijäksi ryhtymistä. Vankka kokemus yrityksellä, paljon koulutuksia ja pieni kynnys lähteä mukaan myös kustannusten osalta. Provisio kaikille sama!

Koivulan emäntä -blogi
Liittynyt26.3.2018

Täytyy tutustuu tarkemmin heidän ehtoihin. Vuosia sitten meillä oli paljon me&I vaatteita, mutta enää en ole heidän kutsuilla ollut. Jostain kumman syystä tuntuu kaikki hurahtaneen Noshiin. Joten edustajiakin on nykyään todella paljon. Enemmän kuin h&m myymälöitä...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Leikkipuistossa

Kirjoitin heinäkuun alussa siitä, kuinka yritän tarjota lapsille mahdollisimman paljon erilaisia kokemuksia ja elämyksiä korvatakseni puuttuvat isovanhemmat. Eli toisin sanoen raahaan lapsiani aina mahdollisuuksien mukaan kaikkiin huvituksiin, jotteivat he jää enää mistään muusta paitsi. Rahalla ja huvillahan tiettävästi voidaan korvata paljon... No, ainakin on hauskaa.

Tänä kesänä tämä taisi mennä, sanoisinko, hieman överiksi. Olemme juosseet lasten kanssa Särkänniemessä, Linnanmäellä, Puuhamaassa, Sealifessa, Korkeasaaressa sekä Flamingon kylpylässä. Joissakin kohteissa olemme käyneet useamman kerran. Rahaa on palannut niin, että heikompaa hirvittäisi.

Katsotaanpa mikä oli meidän kesän hintalappu. Hintalapussa on mukana kaksi aikuista, 15vuotias, 3vuotias sekä 1vuotias.

Särkänniemi on aina ollut minun yksi suosikeista. Siellä on ehdottomasti huvipuistojen parhaat laitteet sekä kaikkea muutakin hauskaa puuhaa, kuten ihastuttava Koiramäki sekä Angry Birds leikkipaikka. Särkänniemessä alle 3 vuotiaat huvittelevat ilmaiseksi muutamassa laitteessa sekä koiramäkeen pääsevät ilmaiseksi. Yli 3 vuotiaat, mutta alle 120cm lapset pääsevät huvittelemaan 40€ ja yli 120cm Särkänniemiranneke on 46€. Etukäteen ostettuna säästää muutaman euron. 

Meidän perheeltä Särkänniemen sisäänpääsyyn upposi 147,90€ johon sisältyi kaksi yli120cm särkänniemiranneketta, yksi alle 120cm särkänniemiranneke sekä yhden aikuisen sisäänpääsy koiramäkeen. Aikuisista vain toinen osti särkänniemirannekkeen, jolla pääsi kaikkiin Särkänniemen kohteisiin paitsi SuperParkkiin. Lisäksi ostimme 10€ pelipoletteja, joilla pääsimme kokeilemaan onnea erilaisissa taitopeleissä. Ei voitettu jättipehmoja, mutta pienet pehmolelut ja karkkipussit saatiin lohdutuspalkinnoksi. 

Hupia riittää tuohon hintaan koko päiväksi. Meidän porukka viihtyi kokonaiset yhdeksän tuntia huvittelemassa. Paljon jäi näkemättä ja kokematta. Hupia riittäisi ehdottomasti kahdelle päivälle. Ehkä ensi vuonna? 

Särkänniemessä meillä oli omia eväitä mukana, mutta päädyimme silti buffetiin syömään sekä ostamaan koko porukalle vohvelit välipalaksi ja aikuisille lisäksi kahvit. Ruokailuun rahaa upposi 142€.

Särkänniemeen upposi viisi henkisen perheen reissuun huimat 300€! Tähän voidaan vielä lisätä 10€ pysäköintimaksu, jolloin kokonaissummaksi syntyi 310€.

Linnanmäki on loistopaikka, sillä siellä on runsaasti puuhaa perheen pienille ilmaiseksi. Alueelta löytyy jopa 9 ilmaislaitetta, jotka mainiosti riittävät touhukkaalle 3 vuotiaalle. Eli ranneke ei todellakaan ole välttämättömyys. Tämän ansiosta teimme Linnanmäellä kesän aikana useamman reissun. Yhdellä kerralla ostimme sisäänpääsyn Sea Lifeen ja toisella kerralla kävimme hurvittelemassa myös maksullisissa laitteissa esikoisen toiveesta. 

Pääsyliput Sea Lifen oli 61€, johon kuului kolme aikuisten lippua (yli 14v maksavat aikuisten sisäänpääsyn) sekä yksi lasten sisäänpääsy. Alle 3 vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään. Samalla reissulla kävimme huvittelemassa Linnanmäen ilmaislaitteissa ja kävimme syömässä ranskalaiset sekä isot vohvelit. Näihin upposi 50€. Kokonaisuudessa reissuun meni 101€.

Teimme Linnanmäelle yhden reissun, jolloin ostimme toiselle aikuiselle, teinille ja Ässälle rannekkeen. Rannekkeisiin upposi 117€. Linnanmäellä kaikkien ranneke on saman 39€, jolla pääsee huvittelmaan kaikkiin laitteisiin, pituusrajat toki huomioiden. Lisäksi ostimme 10€ pelipoletteja. Ja kävimme toisella 10€ onkimassa sekä vetämässä narua. Ruokiin, jätskeihin ja poppareihin upposi 150€. Kokonaishinta 287€.

Retki Puuhamaahan oli poikien ensimmäinen. Esikoisen kanssa olimme käyneet Puuhamaassa 10 vuotta sitten. Reissu oli nostalginen, sillä paikka ei ollut muuttunut tippaakaan 10 vuodessa. Puuhaa riitti jokaiselle ja kaikilla oli hauska päivä. 

Puuhamaahan sisäänpääsy on kaikilta yli 3 vuotiailta 25,50€. Eli meidän viisi henkisen perheen sisäänpääsy oli jo 102€. Vaikka mukana oli omat eväät, niin silti puuhamaasta tuli ostettua jäätelöä, ranskalaisia ja pillimehuja. Herkkuihin upposi vajaa 40€. Kokonaissumma oli 142€.

Korkeasaari on iät ja ajat kuulunut meidän retkikohteisiin kesällä. Korkeasaari on aivan loistava koko päivän retkikohde, jossa riittää monenlaista puuhaa. Korkeasaareen sisäänpääsy maksaa aikuisilta 16€ ja 4-17 vuotiailta lapsilta 8€. Ennakkoon ostettuna säästää sen muutaman euron. Meidän perheen sisäänpääsy oli yhteensä 40€, sillä perheen pienimmät pääsivät vielä tämän kesän molemmat ilmaiseksi. Korkeasaaressa meillä on aina omat eväät kylmälaukussa, sillä paikan päällä on hyvät grilli- sekä eväspaikat. Mikä sen parempaa kuin istua viltillä eväitä syöden ja nauttia kauniista kesäpäivästä.

Flamingo spa on loistava kohde vesisateella. Kesähinnastolla vesipuistossa huvittelu maksaa aikuiselta 18€ ja 3-13 vuotiailta lapsilta 10€. Kolme tuntia riekkumista kylpylässä korvaa ulkoilun ja väsyttää meidän pojat. Huvin hinnaksi tuli meidän perheeltä 46€. Teini ei ollut innostunut lähtemään kylpylään pikkuveljien ja vanhempien kanssa. Ihme tyyppi! 

Näiden reissujen lisäksi olemme tehneet reissuja ilmaisiin kohteisiin. Retkellä ollaan käyty Seurasaaressa, Porvoossa, Launeen perhepuistossa, Sääksjärvellä, Mustikkamaalla sekä Hangossa. Vaikka kohde on ilmainen, niin reissussa palaa aina jonkin verran rahaa. Tulee ostettua jäätelöä, käytyä kahvilla taikka syömässä ulkona. Rahan menoa ei vain voi estää. Onneksi kesä on kuitenkin vain kerran vuodessa ja siihen on aikaa säästää koko tylsä talvikausi. 

Yhteenveto:

Meidän viisi henkisen perheen huvitteluun upposi tänä kesänä 926€. Tähän summaan voidaan lisätä retkieväät sekä matkaliput taikka bensarahat. Eväitä en laskenut "ylimääräiseksi" menoksi, sillä kotonakaan syöminen ei ole ilmaista. Muutaman euron säästö olisi tullut, jos olisimme huomanneet ostaa kaikki liput ennakkoon.

Huvitteluun olisimme helposti saaneet rahaa kulumaan huomattavasti enemmän. Säästöä tuli eväistä sekä siinä, ettei ostettu molemmalle aikuiselle ranneketta. Emme olisi kuitenkaan päässeet kaikki yhtäaikaa laitteisiin, koska perheen pienintä ei olisi voinut jättää yksin. Parin vuoden päästä tilanne onkin aivan toinen, kun molemmat pojat pääsevät hupilaitteisiin. Silloin voimmekin  tuplata kesän hintalapun. Taitaa tulevaisuudessa jäädä muutamat maksulliset kohteet käymättä.

Miten paljon teidän kesä tuli maksamaan?

Terkuin, Kati

 

Kommentit (5)

Hemminkäinen

Kannattaa joskus ajaa Powerparkkiin jos ette siellä ole jo käyneet. Oltiin viime kesänä itse siellä ekaa kertaa ja kyllä tämänkesäinen Särkänniemi tuntui aika laimealta Powerparkin jälkeen 🙂 Toki makuasioita.

Koivulan emäntä -blogi
Liittynyt26.3.2018

Power park on suunnitelmissa tulevaisuudessa. Pojat on vasta 1 ja 3, joten eivät ole vielä ehkä sen ikäisiä, että saisivat kovin paljoa sieltä irti. Teini siellä onkin käynyt muutaman kerran.

Uuki

5hengen perhe viikko espanjassa kaikkine huvitteluineen, ostoksineen ja ruokineen 2000euroa. Tähän summaan sisältyy myös lennot ja hotelli. Meillä tapana tehdä yksi isompi matka ja sit käydään korkeintaan jossain miljoonativolissa lisäksi :)

Koivulan emäntä -blogi
Liittynyt26.3.2018

Tätäpä tässä itsekin mietin. Ensi vuonna teemme varmasti juuri niin kuin tekin. Tammikuun matkamessuilta yritetään löytää jokin hyvä tarjous. :)

Vierailija

6 lapsen kanssa käytiin zoolandiassa. Pääsylippuihin meni 172 euroa. Kahden auton polttoaineisiin noin 40 euroa, jäätelöihin 20 euroa, kahviin 8 euroa, omat eväät oli.

Kahdestaan käytiin pohjoisessa ruotsi-norja-suomi. Omia eväitä syötiin. Suurin menoerä oli diesel 4000 kilsan ajomatkalla. Tuliaiset lapsille 80 euroa. Ei käyty maksullisissa kohteissa. Yövyttiin teltassa tai autossa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Äiti kolmelle, vaimo yhdelle. Shoppailuaddikti, ikuinen laihduttaja, nautiskelija ja hyvän olon etsijä. Rakkautena valokuvaaminen, ruuanlaitto ja leipominen. 

Koivulan emäntä on elämänmakuinen blogi, jossa pohditaan naiseutta, parisuhdetta tai parisuhdettomuutta, seksuaalisuutta ja perhe-elämää. Sukelletaan syvälle tunteisiin ja ajatuksiin, kunnes palataan kevyempiin asioihin, kuten päivän ruokalistaan.

Voit seurata blogia nyt myös Blogit.fi palvelussa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016