Kirjoitukset avainsanalla Arkiruoka

Olen instagramissa alkanut julkaisemaan meidän arkipäivien ruokalistaa. Ruokalista on saanut todella paljon positiivista palautetta. Ruokalista on pyritty suunnittelemaan lapsiperheille sopivaksi, jotka on helposti muutettavissa gluteenittomiksi sekä maidottomiksi. Suunnittelussa on pyritty huomioimaan vaihtelevuus ja ravitsevuus.

Minulta myös toivottiin, että julkaisisin ruokien reseptejä. Osa ruokalistan ruokien resepteistä on aikaisemmin julkaista blogissa. Nyt pyrin tuottamaan blogin puolelle vastedes säännöllisemmin reseptejä sekä myös uusien kokeilujen tuloksia. Ja nyt julkaisen instagramissa toivotun reseptin.

Bataatti-broileripata 

2 bataattia

1- 2 sipulia

2 pkt pekonia

450g broilerin fileesuikaleita

rasia tuoreita herkkusieniä

1 prk Valio Koskenlaskija

kasvisfondi

suolaa

Gram Masala -maustetta

Chiliä tuore tai kuivattua maun mukaan

Kuori bataatti ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Leikkaa sipuli lohkoiksi, saa olla melko uhuita lohkoja. Laita kasvikset kulhoon ja mausta fondilla.

Pese sienet hyvin ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi tai lohkoiksi. Paloittele pekoni. 

Kypsennä sienet pannulla. Sienet ovat valmiita, kun ovat päästäneet nesteet ulos ja saaneet kauniin ruskean värin. Nosta lautaselle odottamaan.

Kuumenna pekoni isossa teflon kattilassa taikka paistokasirissa. Rasvan irrotessa lisää broilerin fileesuikaleet ja paista, kunnes ne ruskistuvat. Mausta suolalla, garam-masalalla ja chilillä. Lisää kasvikset ja sienet lihojen joukkoon. Kääntele hetki. Lusikoi päälle Koskenlaskija. Hauduta kannen alla, kunnes bataatit ovat kypsyneet. Bataatit kypsyvät n. 10 min.

Tarjoile ruoka esimerkiksi riisin taikka tuoreen salaatin ja leivän kera.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Laitetaanpa piiiitkästä aikaa reseptejä tulemaan. Meillä on koko kesä grillailtu, eikä ole juurikaan mitään uutta ja innovatiivista tehty keittiössä, minkä vuoksi ei ole ruokareseptejä ilmestynyt. Koko kesän aikana meillä ei ole edes leivottu, mikä on suoranainen ihme taloudessa, jossa asuu useampi jauhopeukalo ja herkkusuu. Mutta ehkä tässä syksyn aikana saamme tämänkin homman käyntiin. Ainakin toivottavasti.

Mutta nyt laitetaan tästä meidän ensimmäinen resepti tälle syksyä. Meillä tehtiin viikonloppuna hieman erilainen kanapata ja lisukkeeksi tuli täysjyväriisi. Tämä pata valmistui nopeasti, joten sopii hyvin myös arkiruuaksi.

Värikäs broileripata

450g broilerin fileesuikaleita

öljyä

punainen ja keltainen paprika

250g pakastepapuja

1 rasia kirsikkatomaatteja

1 punasipuli

2 valkosipulin kynttä

3tli punaista currytahnaa

250g kookoskermaa 

ruukku korianteria

suolaa

mustapippuria

Pilko sipulit ja murskaa valkosipuli ja kuullota nopeasti tilkassa öljyä. Lisää broilerin fileesuikaleet pannulle sekä currytahna, jotta maku ehtii imeytyä suikaleisiin. Pilko paprikat sopivan kokoisiksi paloiksi taikka suikaleiksi. Lisää kasariin kookoskerma, paprikat ja pakastepavut. Anna hautua hetki. Pilko sillä aikaa tomaatit ja silppua korianteri. Lisää pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Tarjoile riisin kera.

Olin tästä ruuasta aika fiiliksissä, sillä meidän yhtäkkiä nirsoilemaan alkanut kolme vuotias syö ennätysnopeasti lautasensa tyhjäksi ja halusi lisää. Jopa ne eriskummalliset pavut upposivat ilman vastaväitteitä. Ehkä meillä oli jos grilliruoka ähky ja kaivattiin ihan "tavallisia" ruokia. 

Ihanaa aurinkoista tiistaita kaikille! Kati

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Uuniruuat ovat lapsiperheiden arjen pelastus. Ne eivät yleensä tarvitse paljoa panostusta ja siksi ovatkin meillä suosittuja. Ainekset vain sekaisin ja uuniin tunniksi. Ruoka valmistuu melkein itsestään. Joskus sitä kuitenkin haluaa piirun verran satsata. Nähdä vaivaa aterian eteen. Silloin pitää laittaa jotain extra hyvää. Niin syntyy niistä hektisen arjen helpoista kotiruuista hieman fiininpiä ruokia, jotka sopivat vaikka illanistujaisiin.

Lihapullat ovat kautta aikojen ollut meidän perheen lasten sekä aikuisten suosikkeja. Pienellä tuunauksella näistä arkiruokien ferrareista tulee vaikka vieraille tarjottava vuoka.

Tomaattikastike

1 iso sipuli

2-3v alkosipulinkynttä

öljyä

1prk tomaattipyreetä

1prk tomaattimurskaa

2 dl ruokakermaa

(tuoretta) oreganoa

tuoretta basilikaa

rouhittua mustapippuria

Lihapullat

400 g jauhelihaa

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 dl hienonnettua hapankorppua

100g kermaviiliä

1 kananmuna

1 rkl sinappia

rouhittua mustapippuria

Lisäksi

perunaa esim. rosamunda

tuoretta basilikaa

minitomaatteja

rucolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota hetki öljyssä. Silppua basilika (ja oregano) hienoksi. Sekoita tomaattipyree, tuoreet yritit ja muut aineet kattilaan. Keitä pari minuuttia, jotta kastike maustuu. Kaada kastike uunivuokaan.

Ota jauheliha huoneenlämpöön. Murskaa hapankorput erittäin hienoksi ja veteen isossa kulhossa (johon lihapulla taikina mahtuu). Anna liota 5-10min. Murskaa valkosipuli ja hienonna sipuli erittäin hienoksi ja lisää kulhoon. Lisää muut lihapullien ainekset. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta 4–6 isoa lihapullaa ja laita ne kastikkeen päälle.

Pese ja halkaise perunat ja laita ne vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Öljyä perunoiden leikkauspinta.

Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Käännä lihapullat puolivälissä.

Lisää valmiin vuoan pinnalle basilikaa, rucolaa ja minitomaatteja. 

Alkuperäinen resepti on bongattu yhteishyvä-lehdestä.

Kommentit (12)

Isivuosi

Tämä resepti lähtee heti kokeiluun! Kiitos!

Uuni ja pakastin tuovat helpotusta arkeen. Mikä parasta, kun tietää pakkasessa olevan ruokaa valmiina, ei tarvitse tulla aiemmin sisään kokkaamaan.

Koivulan emäntä -blogi
Liittynyt26.3.2018

Meillä onnistui tuo ruuan pakastaminen siihen asti, kun olimme 3 henkinen talous. Nyt kun lapsia on 3, joista kaks syö aikuisten annoksen, niin ei jää enää säästöön. Hyvä jos seuraavalle päivälle mies saa lounaan töihin. Mutta onneksi rakastan ruuanlaittoa.

Koivulan emäntä -blogi
Liittynyt26.3.2018

Meilläkin ennen tehtiin aina sipulikeittopussiin helppouden ja nopeuden takia. Sitten jossain kohtaa päätin, että alan tekee kaiken itse, enkä osta mitään valmista. Ja sille tielle jäin vaikka kuvittelin, että koe kestää max. kuukauden. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kirjoittelin muutama viikko siitä, kuinka en ole oikein oppinut tekemään kunnolla kasvisruokia ja tämä asia on minua vaivannut. Kun tein päätöksen, että yritän saada meidän perheen ruokiin lisättyä kasviksia ja ottaa mukaan kunnollisia kasvisruokia, on se ollut ehkä yksi elämäni parhaimpia päätöksiä. 

Kasvisruokien sekä kasvispainotteisten ruokien suosiminen on näkynyt meidän arjessa myönteisesti. Napostelu on vähentynyt, nälkä-kiukut ovat kadonneet sekä nopeiden sokereiden aiheuttamat väsymyspiikit ovat olleet tiessään. Ja parasta ruokavalion muutoksessa on ollut, että hävikkiruoka on vähentynyt ja ruokalasku on hieman pienentynyt. Tällä tiellä tulemme ehdottomasti pysymään!

Minulla on jostain syystä aina ollut ennakkoasenne, että linssit ovat pahoja. Mistäköhän sekin käsitys oli tullut, kun en ollut koskaan aikasemmin edes linssejä (ainakaan tietääkseni) syönyt. Lisää kasviksia ruokavalioon -tavoitteen ansiosta olen löytänyt paljon uusia makuja, kuten tämän tomaatti-linssikeiton, josta tuli just yks minun lemppareista.

TOMAATTI-LINSSIKEITTO (4hlö)

2 punasipulia

2-3 valkosipulin kynttä

1tlk punaisia linssejä

2-3rkl tomaattipyrettä

1tlk (Mutt)i tomaattimurskaa

2,5dl ruokakermaa (korvaa soijalla)

ripaus mustapippuria

ripaus sokeria

2-3rkl rypsiöljyä

nippu persiljaa

2-3 kokonaista tomaattia

4 siivua öljyssä paahdettua leipää

(smetanaa)

Huuhdo ja valuta linssit. Hienonna sipulit ja kuulota ne öljyssä. Kaada joukkoon tomaattimurska, tomaattipyre sekä ruokakerma. Kuumenna. Lisää joukkoon linssit ja anna hautua hiljalleen kannen alla n. 10-15min. Valmista tällä aikaa paahdetut leivät. Pilko tomaatit sopivan kokoisiksi paloiksi. Kun keitto on hautunut tarpeeksi kauan mausta mustapippurilla ja taita maku sokerilla. Silppua persilja ja lisää keittoon. Annostele keitto valmiiksi lautasille ja laita keiton päälle pilkotut tomaatit sekä paahdetut leipäkuutiot. Koristele vielä persiljalla. Halutessasi voit vielä lisätä smetanasilmän keittoon, jolloin keitto muuttuu asteen verran täyteläisemmäksi.

Tämä keitto sopii mainiosti myös pienille n. 10kk ylöspäin. Lisäät persiljan vasta, kun olet ottanut vauvan annoksen sivuun. Keitto valmistuu todella nopeasti, eli sopii hyvin kiireiseenkin arkeen.

Terveisin, Kati

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Äiti kolmelle, vaimo yhdelle. Shoppailuaddikti, ikuinen laihduttaja, nautiskelija ja hyvän olon etsijä. Rakkautena valokuvaaminen, ruuanlaitto ja leipominen. 

Koivulan emäntä on elämänmakuinen blogi, jossa pohditaan naiseutta, parisuhdetta tai parisuhdettomuutta, seksuaalisuutta ja perhe-elämää. Sukelletaan syvälle tunteisiin ja ajatuksiin, kunnes palataan kevyempiin asioihin, kuten päivän ruokalistaan.

Voit seurata blogia nyt myös Blogit.fi palvelussa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016