Kirjoitukset avainsanalla Lastenvaatteet

Sinussa on ongelma, jokin virhe ohjelmoinnissa...

Apulannan Ravistettava ennen käyttöä - biisi on tällä hetkellä meidän teinin suosikkibiisi, kun jotain pitäisi laulaa pojille. Pikkuveljissä on ongelma – kuulemma. Alan olla tuon teinin kanssa samaa mieltä asiasta, tosin mitä ilmeisimmin näen hieman erilaisen virheen siellä ohjelmoinnissa.

Puutteita koodissa korvaan arvaamattomuudella. Tuntuu, että tekijä unohti otsaan kirjoittaa ravistettava ennen käyttöä.

En ole eläissäni nähnyt näin paljoa kuolaavaa lasta kuin meidän pieni Silmu. Tätä kuolaa on joka paikassa. Kaikkialla! Vaatteet, lattiat, kädet, minun vaatteet, siskon vaatteet, sohvat. Siis ihan oikeasti joka paikassa.

Meillä on yritetty käyttää kuolalappua huonolla menestyksellä. Muutama minuutti ja kuolalappu on läpimärkä. Hetkessä on kastunut bodyt niin, että se pääsee hautomaan kaulan ihoa rikki. Silmun koodissa on selkeästi puutteita, nielemisrefleksi unohtunut tai sitten olisi pitänyt ravistaa ennen käyttöä, ettei läiky yli.

Nyt olemme yrittäneet kulkea harson kanssa Silmun perässä ja pyyhkiä leukaa heti kuolavanan ilmestyessä, jotta kuola ei pääsisi hautumaan kaulaan. Tämä onkin osoittautunut melko tehokkaaksi ja Silmu itsekin on innostunut pyyhkimään leukaansa. 

Sivuongelmana on tullut se, että kuola näkyy vaatteissa, jolloin tekee heti olemuksesta epäsiistin.Tämän vuoksi kuolalapun käyttö olisi mukavaa, mutta Silmun iho ei sitä kestä, niin siitä oli luovuttava. Nyt olenkin yrittänyt löytää vaatteita, joissa kuola ei ihan hirveästi häiritse taikka kiinnittää katseen ihastuttaviin asusteisiin.

Iglo+Indin bodeista on tullut ehdottomasti minun suosikkeja. Orgaaninen puuvilla kuivuu nopeasti ja ne hengittävät, joten pieni määrä kuolaa ei pääse heti rikkomaan ihoa. Toiseksi suosikkimerkiksi on tullut Gray Label, jonka vaatteet ovat valmistettu unelma pehmeästä luomupuuvillasta. Ihan täydellisiä pienen lapsen iholla.

Kotimaisen Luppasten asusteet ovat tehneet minuun ja poikiin vaikutuksen. Ihanat ja leikkimieliset, täydelliset katseen vangitsijat. Kuka huomaa kuolasta bodya, kun vastaan astelee karhu? Poikien uusi lempileikki onkin karhunpoikasten eväsretki taikka painiottelu. Uskomatonta murinaa kuuluu yllättävissä tilanteissa, kun pojat intoutuvat leikkimään karhunpoikasia.

Kuinkahan kauan tämä kuolaaminen kestää? Suurin osa Silmun hampaista on jo puhjennut ja sitä mukaan kuolaaminen senkun lisääntyy. Vaikka luulisi tilanteen olevan toisin päin. Näistäkin vaatteista nauttisi kuivana huomattavasti enämpi. Ehkä joku päivä?

Oletteko kokeneet lapsen kuolaamisen ongelmallisena? Oletteko onnistuneet helpottaa tilannetta?

Terkuin, Kati

Kommentit (4)

Mirkka / Hima Saimi

Hah, tulee mieleen Gommi&Pommi - konsertti 2016,kun keikan jälkeen sukkahousuni olisi saanut puristaa kuivaksi kuolasta. Poika seisoi polvieni päällä ja tunsin kuinka kuola valui polviin ja alas pitkin sääriäni :) Meillä kuolalaput toimi ja onneksi sitä kuolaskaan ei ihan mahdottoman kauan tullut.

Koivulan emäntä -blogi
Liittynyt26.3.2018

Voi apua! 😂 Meillä ei noi kuolalaput tosiaan toimi. Ne alkaa ikävästi hautoo kaulaa. Tai sitten niitä pitäs vaihtaa 2min välein, eli varastossa saisi olla muutama sata lappua, jotta riittäisi päiväksi. 😅

Vierailija

No meillä lappua vaihdettiin ehkä puolen tunnin välein ja sellanen lappu missä alapuolella fleece ni ei oo heti märkä. Siltikin paita oli usein märkä. Tätä vaihetta kesti ehkä n.10kk.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kolmannen synnytyksen jälkeen olen ollut jatkuvassa vaatekriisissä. Eikä tälle kriisille näy loppua. Tunnen olevani iso. Vaatteet puristaa. Ne paljastaa joka ikisen läskimuhkurani. Eikä mikään vaate tunnu näyttävän päälläni hyvälle. Tai ainakin sille se tuntuu. Onneksi kotona ollessa ja lasten kanssa ulkoillessa voi pukeutua mukavasti. Vaatekaappini onkin alkanut täyttymään ihanista rennoista vaatteista. 

Tämän päivän asu on ehdottomasti yksi minun suosikeistani. Se ei purista mistään. Peittää sopivasti ja se tuntuu hyvälle päällä. Näissä vaatteissa voisin kulkea oikeastaan missä vaan. Parasta tässä vaatetuksessa on, ettei se ole kokonaan musta, johon mieluiten kääriydyn.

Aurinkolasit: Ray Ban saatu lahjaksi

Takki: Super dry Zalandolta

Huivi: Papu saatu lahjaksi

Tunika: Makia facebook kirppikseltä

Legginsit: Vimma Stockmannin vuoden 2017 Hulluilta Päiviltä 

Kengät: VANS Zalandolta

Ässän vaatteet esiteltiin huhtikuussa omassa postauksessaan. Tässä lisänä Caroline Bosmans lippalakki omasta nimikkoliikkeen alesta sekä nahkaiset converset facebook kirpputori löytö.

Silmulla on päällään Prisman alennusmyynnistä löytynyt välikausihaalari, Ässän vanha Mini Rodinin panda pipo sekä ki-et-la aurinkolasit. Silmun kengät saatu kummitädiltä. Silmun haalari on muuten aivan ihana, mutta kaula-aukko jää erittäin avonaiseksi, joten vaatii kypärämyssyn. Haalari on myös erittäin suurta kokoa. Tämä on koko 74cm ja on vielä iso. Tavallisesti Silmu käyttää koon 80cm vaatteita.

Millaiset ovat sinun suosikkivaatteet?

Terkuin, Kati

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Takki ja housut vai haalari? Vaikea kysymys, ainakin näin äidin näkökulmasta. Kummassakin on omat hyvät puolensa. Ässän valinta olisi ehdottomasti takki ja housut. Vain pikkuvauvat pitää haalareita. Äiti ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut asiasta. Viime keväänä vastaus olisi ollut ehdottomasti haalari, mutta nyt päätin antaa Ässällä periksi. Varsinkin, kun kirpparilta löytyi ihana uusi Mini Rodinin pingviinitakki ja vielä halvalla. Sulo Vilénin sanoja lainatakseni: "ostin kun halvalla sain." Näin Ässä sai äidiltä periksi ja sai takkinsa.

Nyt piti löytää vielä housut. Ajatuksena oli etsiä takkiin sopiva tuulen- ja vedenpitävät kuorihousut ja tietenkin halvalla. Tämä kuitenkin osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi. Jos löytyi edulliset housut, niin ei ollut sopivaa kokoa. Jos taas löytyi oikea koko, niin hinta ei sopinut budjettiin.

Lopulta housuiksi valikoitui Sellon Sembaloista Polarn o. Pyretin softshellhousut. Housuista en ole kovin vakuuttunut miten toimivat vilkkaan kolmivuotiaan käytössä. Myyjä kuitenkin vakuutti housujen olevan hyvin kulutusta kestävät ja hylkivän vettä.

"Tuulenpitävät ja tihkunkestävät softshell-housut sopivat loistavasti kaikenlaiseen ulkoiluun. Pue mukavan kapeat ja joustavat housut esimerkiksi välitunneille tai puisto- ja pyöräretkille. 100 % polyamidia." (lähde: Polarn o. Pyret)

Kuraleikkeihin tarvitsee kurahousut joka tapauksessa, niin täyttä vedenpitävyyttä ei housuilta vaadita. Kuorihousut olisivat olleet enemmän minun mieleen, mutta myyjä vakuutti sofshellhousujen sopivan paremmin meidän tarkoitukseen eli pyöräilyyn ja aktiiviseen ulkoiluun, koska joustavat sekä istuvat paremmin lapsen päälle. Koska housut olivat hyvässä tarjouksessa ja "halvalla sai", niin päädyimme nappaamaan housut testiin.

Uudet vaatteet polttelivat Ässää kaapissa. Ne olisi pitänyt saada heti käyttöön, mutta säät eivät olleet suotuisia kevätvaatetestiin. Pääsiäisen pyhinä saimme maistaa hieman jo kevään tunnelmia ja poika pääsi testaamaan uusia vaatteitaan. Ei ole poika koskaan pukenut ulkovaatteita päälleen niin nopeasti kuin nyt. Ennätysajassa vaateet olivat päällä ja oltiin valmiina testaamaan miten vaatteet toimivat ulkona.

Housuissa on hyvät säädöt, joten ne istui täydellisesti hoikalle pojalle. Housuja pystyy kuminauhan ansioista säätää vyötäröltä hyvin, eikä henkseleitä näin ollen kaipaa. Kapeiden lahkeiden vuoksi housujen alle ei mahdu kuin leggarit tai ohuet collagehousut, mutta tarviiko muuta? 

Takki ja housut olivat oiva valinta. Liikkuminen helpottui huomattavasti, kun vaatteet istuivat napakasti päälle. Pyörätestissä sain todisteen haalarin kömpelyydestä ja piti myöntää softshellhousujen olevan ehdottomasti paras valinta aktiiviseen menoon. Kevään edetessä saadaan nähdä miten vaatteet todellisuudessa kestävät kulutusta hiekkaleikeissä ja metsäretkillä. Ainakin muutamat kaatumiset pyörällä kestivät hyvin. Tihkusateessa Ässä pysyi kuivana, eikä pienet tuulenpuuskat haitanneet. Täytyy kyllä myöntää, että onhan nämä mielettömän hyvännäköiset.

Minkä ikäisenä teillä on siirrytty haalarista takkiin ja housuihin? Entä onko kokemuksia softshellvaatteiden kestävyydestä / toimivuudesta leikki-ikäisellä?

Kommentit (5)

Minna M

Ehkä kolme-neljävuotiaana on siirrytty välikausivaatteissa haalarista takkiin ja housuihin. Tosin taisi jollain olla jo alle 2-vuotiaana kaksiosainen puku. Toimi hyvin, koska kyseessä oli henkselihousut. Ei ollut selkä paljaana. Muutamat sofrsellhoisut meillä on ollut. Ainakin paria eri merkkiä. Olivat mieluiset lapsille. Kestivät kunnes tuli polveen reikä. Liikunnalliset lapset ovat olleet ahkeria kaikenlaisten housujen kuluttajia ja rei'ittäjiä.

Koivulan emäntä -blogi
Liittynyt26.3.2018

Se on totta, että liikunnalliset lapset kuluttavat nopeammin vaatteita. Varsinkin kun vahinkoja tuntuu heille sattuvan enemmän vahinkoja. Ainakin meidän pojalle. 😅

Maria/ Nyt heti

Meillä on 1-vuotiaalla molemmat. Mutta ulkoleikkeihin valitaan aina haalarit, jotka alkavat pian olemaan puhki. :D Softshellit eivät ole tuttuja. Vaikuttavat kyllä hyviltä ja käteviltä, mutta niissä taitaa useissa olla fleece-sisus, mitä yritän välttää.

Koivulan emäntä -blogi
Liittynyt26.3.2018

Jep, fleeceä on myös näissä sisus. Ei taida löytyä fleecetöntä softshelliä. Ehkä joku päivä. Haalari on kyllä kätevää ja jos ei olla menossa pyöräilee, niin sen mieluiten kyllä valitsenkin.

Jenni/Ilopiikki

Pigelsille ostin housut ja takin, kun hän täytti kaksi. Ajattelin, että helpompi käydä pissalla kuin haalarilla. Takki menee myös itsekseen kauppareissuilla, niin ei tarvitse olla kuin yksi setti.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

*Kaupallinen yhteistyö Bebeliini kanssa

Olen lastenvaatehullu. Tunnustan. Pidän lasteni pukemisesta ja jos totta puhutaan, niin nuo lapsetkin tuntuvat pitävän siitä. Ainakin Ässä on innokas shoppailija ja mielellään sovittelee uusia vaatteita. Lastenvaatteissa suosin merkkivaatteita, kotimaisuutta, korkeaa laatua sekä eettisyyttä. Lastenvaatehulluuden mahdollistan myymällä meille sopimattomat lastenvaatteet kirpputoreilla pois, samalla etsin uusia löytöjä edullisesti.

Olen viime aikoina lukenut usean keskustelun siitä, ettei käytetyt lastenvaatteet mene kaupaksi. Kerrotaan, että rahaa saa ehkä juuri ja juuri pöytävuokran verran, minkä vuoksi kirpputorilla myyminen koetaan liian kovaksi vaivaksi palkkaan nähden. Tästä huolestuneena päätin lähteä selvittämään millaiset lastenvaatteet menevät kaupaksi kirpputorilla.

Kirpputorilla / bebeliini
Kirpputorilla / bebeliini

Bebeliinin ihana omistaja, Mia, lupautui kertomaan minulle millaiset vaatteet käyvät Bebeliinissä kaupaksi. Yhteistyön merkeissä sain viedä meille sopimattomia vaatteita Bebeliiniin myyntiin kahden viikon jaksolle. Jakson päätteeksi käydään läpi millaiset vaatteet menivät kaupaksi sekä millainen tili tuli. Mutta ensiksi Mian vinkit millaiset vaatteet käyvät kirpputorilla kaupaksi.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Wv9EygJUZN8[/embed] Lyhyesti: millaiset vaatteet myy kirpputoireilla

  • Hyvä kuntoinen
  • Hyvä laatuinen
  • Oikea hinta
  • Muodin mukainen

Tyhjensin poikien kaapista myyntiin lastenvaatteita koossa 62-74 sekä 92-110cm. Myyntiin lähti uusia unohdettuja vaatteita, vähän käytettyjä vähän enemmän käytettyä. On merkkiä ja merkitöntä. Lisäksi myyntiin meni kasa kirjoja sekä naisten vaatteita. Jännityksellä odotan miten vaatteet ovat menneet kaupaksi ja olenko osannut hinnoitella tuotteet oikein.

Meidän vaatteita ja tavaroita löytyy Bebeliinin kivijalkaliikkeestä vielä tämän viikon ajan, joten jos on tarvetta poikien vaatteille, niin kannattaa käydä kurkkaamassa Bebeliinin tarjonta vielä tämän viikon ajan.

Bebeliini sijaitsee Vantaalla osoitteessa Säteritilankatu 2. 

Aukioloajat: ti-pe 10-18 ja la-su 10-14. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Äiti kolmelle, vaimo yhdelle. Shoppailuaddikti, ikuinen laihduttaja, nautiskelija ja hyvän olon etsijä. Rakkautena valokuvaaminen, ruuanlaitto ja leipominen. 

Koivulan emäntä on elämänmakuinen blogi, jossa pohditaan naiseutta, parisuhdetta tai parisuhdettomuutta, seksuaalisuutta ja perhe-elämää. Sukelletaan syvälle tunteisiin ja ajatuksiin, kunnes palataan kevyempiin asioihin, kuten päivän ruokalistaan.

Voit seurata blogia nyt myös Blogit.fi palvelussa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016