Kirjoitukset avainsanalla Koti

Remontti ja raha, se on yhtälö joka ei toimi. Ei ainakaan meillä. Olin naiivisti luullut, ettei järin suuriin yllätyksiin taikka budjetin ylityksiin tarvitse varautua. Voi kuinka väärässä olinkaan. Tämä remontti on ollut yllätystä toisen perään. On jouduttu tekemään erinäisiä kompromisseja materiaalien kuin remontin kohteiden suhteen. Wc-remontti vaihtui ilmastoinnin vaihtoon ja kaapistot vaihtui tee-se-itse kaappeihin.

Remonttibudjetti on ylitetty mennen tullen jo aika päivää sitten ja olemme saaneet hattu kourassa pyydellä pankilta lisää lainaa.

Olemme käyneet kymmeniä ja taas kymmeniä keskusteluja missä kaikissa asioissa voimme tinkiä ja mitkä on ihan pakko saada tehtyä. Olemme yrittäneet löytää kumpaakin edes jotenkuten miellyttävän ratkaisun. Melko laihoin tuloksin. Minä olen kaikki-heti-valmiiksi-nyt ja fengshuit kohdilleen, kun taas miehelleni vähempikin riittäisi ja kuhan on sinne päin. Ei siis kovin helppoa tämä kompromissin löytyminen.

Nyt Koivulan remontointi alkaa olla jo loppusuoralla. Tai siis sillä loppusuoralla mihin meillä saattaa olla nipinnapin varaa ettemme tee konkurssia. Remonttibudjetti on ylitetty mennen tullen jo aika päivää sitten ja olemme saaneet hattu kourassa pyydellä pankilta lisää lainaa, jotta voimme viedä remontin maaliin. Vielä on jäljellä seinien maalausta, verhotankojen ja ulko-oven asennusta sekä kattoremontti, jossa vaihdetaan kaikki aluskatteita myöten. Myöhempää hetkeä ja parempaa rahatilannetta, jää odottamaan wc:n remontointi sekä kodinhoitohuoneen viimeistely.

Matkan varrella on tullut useita hetkiä, kun olen miettinyt, olisi sittenkin pitänyt vain myydä tämä talo sille ensimmäiselle tarjoajalla eikä hylätä tarjousta. Viimeksi eilen pohdin, miksi ihmeessä halusin pitää kiinni tästä kodista kynsin hampain, vaikka oli mahdollisuus muuttaa taloon, joka ei remonttia kaivannut. Kun katselen ympärille, muistan miksi. Tämä on meidän koti. Paikka, jossa meillä on hyvä olla. En minä oikeasti halua täältä koskaan muuttaa pois.

Lastenhuone ja olohuone meillä on tällä hetkellä täysin valmiit. Niiden sisustaminen on alkanut. On ilmestynyt nojatuolia, pöytää sekä sohvaa. Olen talven aikana haalinut erilaisia kankaita, joista olen tehnyt verhoja ja lattia- sekä koristetyynyjä. Koti on saanut seesteistä ja yhtenäistä ilmettä remontin keskelle, joka on helpottanut remontin aiheuttaman haitan sietämistä. Mitä useampi nurkka alkaa näyttää valmiille, sitä korkeammalle fiilis taas nousee. Kyllä tämä joku päivä on valmis! Pakko olla.

Viimeisimpänä valmistui nämä lattiatyynyt poikien leikkihuoneeseen, tosin olohuoneesta ne tuntuu useammin löytyvän. Lattiatyynyt on tehty Marimekon Karkuteillä kankaista, jotka bongasin edullisesti facebook kirppikseltä. Kankaista valmistui 65x65 sekä 70x80 muhkeat lattiatyynyt. Kankaat vahvistettiin tukikankaalla ennen ompelua, jolloin ne kestää kovaa kulutusta ja pitää ryhtinsä. Tyynyihin on ommeltu vetoketju, kankaan irrottamista pesua varten. Toiveena oli napakat ja muhkeat tyynyt, joten sisustyynyt ovat päällisiä muutaman sentin suuremmat (70x70 ja 80x80). Kankaita jäi vielä sen verran, että kummallekin pojalle saan muutamat koristetyynyt sängyn päälle. 

Seuraavaksi työn alle lähtee poikien huoneen verhot sekä keittiön ikkunan kappa. Kunhan pojat vain antaisivat minun keskittyä hommaan, valmistuisivat nuo muutamassa tunnissa ja olisimme taas askeleen lähempänä maalia. Näiden jälkeen voikin alkaa suunnittelemaan uusia ompeluprojekteja. Ehkäpä muutama kangaskori kodinhoitohuoneeseen? Taikka uudet päälliset työtuoleihin?

Millaisia remonttikokemuksia teillä on? Onko budjetti pitänyt?

Terkuin, Kati

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kuva: pixabay

Meillä on remontti edennyt siihen pisteeseen sisätiloissa, että enää puuttuu pari vaatekaappia ja verhokiskot. Huonekaluja olemme jo raahanneet sisälle ja ne ovat alkaneet hakea omaa paikkaansa. Muuttuneiden tilojen vuoksi, olemme hankkineet uuden sohvan ja se sai kaveriksi samaa sarjaa olevan nojatuolin. Nojatuolista onkin ilmestynyt kuvia instagram-tilille.

Talon laajennuksen yhteydessä meille rakennettiin ruokailutila, joka tällä hetkellä ammottaa tyhjyyttään. Olin innoissani ruokailutilasta, koska se täyttäisi haaveeni 8-10hlö ruokapöydästä, johon mahtuisi oma perhe ja muuta ystävä hyvin syömään. Mielessä vilisi upeat illalliskutsut keskikesällä. Kuinka pöytä katetaan kauniisti ja se notkuu herkullisten ruokien alla. Eteen ilmestyi yksi pieni ongelma. Millainen pöytä hankitaan?

Tämä on kuin se valaisin ongelma. Olin kuvitellut, että marssin vain huonekalukauppaan ja ostan pöydän, minkä ympärille mahtuu haluttu määrä ihmisiä. Mutta ei se nyt ihan niin mennyt. Nyt jo ihan naurattaa, miksi ihmeessä kuvittelin tämän olevan niin helppoa! Ruokapöydän ostamisessa on monta asiaa mitkä pitää ottaa huomioon, varsinkin jos haluaa ostaa pöydän, jota jaksaa useamman vuoden katsoa.

Miten sisustaminen voikaan olla näin vaikeaa? Ihan helpoksi ajatellut asiat muuttuvat elämääkin suurimmiksi kysymysmerkeiksi. Erityisesti silloin, kun haluaisi juuri eikä melkein täydellistä. Tai helppoahan sisutus olisi, jos ei mielessä samaan aikaan kävisi pitkän matikan vaativa yhtälö, jossa sijoitellaan pankkitilin saldo, halutun tuotteen ostohinta sekä mitä tarvitaan elämiseen. Yhtälöön kun vielä lisätään kaikki-nyt-heti-valmiiksi luonne, niin yhtälö muuttuu mahdottomaksi.

Mitä tulee ottaa huomioon ruokapöytää ostaessa?

  1. Ruokailu tilan koko. Pöydän ympärille tulee jättää vähintään 70cm tyhjää tilaa, jotta tuolit mahtuu ja ruokailija pystyy helposti istuutua pöydän ääreen sekä nousemaan pois.
  2. Jokainen ruokailija tarvitsee vähintään 60cm pöytätilaa
  3. Pyöreä, suorakaide vai neliö? Pyöreän ja neliön pöydän etu on, että jokainen ruokailija näkee toisensa hyvin, mutta pöydät vaativat isomman tilan. Neliön pöydän keskelle jää runsaasti tilaa, mikä voi olla hyvä esim. tarjoiltavien ruokien suhteen tai mahdollisesti hukkatilaa.
  4. Pöydän materiaali, millaista kulutusta pöydän tulee kestää? Massiivipuu olisi ikuinen, mutta hintava. Lakatut/maalatut pinnat taas eivät ole lapsiperheeseen paras valinta, koska maali saattaa alkaa halkeilemaan kovassa käytössä.
  5. Oma sisustustyyli. Ruokapöydän tulee sopia talon muuhun sisustukseen ja miellyttää asujan silmää.

Kuva: pixabay
Kuva: pixabay

Olemme nyt mittailleet meidän ruokailutilaa ja olemme tulleet siihen tulokseen, että meille täydellinen pöytä olisi neliön muotoinen ruokapöytä. Haluamme, että kaikki ruokailijat näkevät toisensa, jolloin keskustelu porukalla on mukavampaa. 140x140cm kokoisen pöydän ympärille mahtuu hyvin 8hlö syömään ja keskelle saa katettua ruuat, josta jokainen voi kätevästi ottaa itse. Toiveena olisi massiivipuinen pöytä ja ympärille mahdollisesti 8 kevyempää tuolia, Arne Jacobsenin Seiska-tuolit olisivat minun ehdoton suosikki, mutta sisustusbudejetti ei taida tällä hetkellä antaa näihin tuoleihin periksi. Väriltään pöytä voisi olla joko vaaleaa puuta taikka valkoinen. Meillä on tällä hetkellä kotona melko valkoista, joten vaalea puu (esim. vaalea tammi taikka saarni) toisi mukavasti eloa ja väriä kotiin. Lasikansi voisi olla loistava, ajatellen pieniä ruokailijoita. Se olisi helppo putsata, eikä ruokailuvälineillä kolhiminen aiheuttaisi haittaa.

Nyt kun olemme päättäneet millaisen pöydän ja minkä tyyliset tuolit haluaisimme, niin enää pitäisi löytää ne. Tämä onkin muodostunut melko haasteelliseksi, sillä tänä päivänä ei enää neliön mallisia ruokapöytiä suosita. Joten mitä ilmeisemmin saamme tilata pöydän puusepältä. Ruokapöydässä en haluaisi tinkiä, sillä se on paikka, jonka ääressä meidän perhe viettää paljon aikaa.

Millainen olisi sinun mielestä täydellinen pöytä? Mitkä asiat ratkaisevat?

Terkuin, sisustuskriiseilevä Kati

Kommentit (8)

Etä-äiti
Liittynyt10.5.2017

En ole edes nähnyt ehkä ikinä neliötä? Minulla on pyöreä, ja olen tykännyt tosi paljon! Pyöreä vie paljon ns. hukkatilaa kyllä. toivottavasti pöytä löytyy!

Terveisin, Etä-äiti

Koivulan emäntä -blogi
Liittynyt26.3.2018

Joo, noi neliön malliset ovat aika harvinaisia. Ne on muualla maalaamalla suositumpia kuin meillä täällä Suomessa. Olemme jo kaksi varteenotettavaa löytänyt, mutta päädyttiin viel pyytää tarjous teetetystä.

Sormet suuhun
Liittynyt14.3.2018

Jaan niin sun tuskan, onneksi meillä jo takana. Vuodenvaihteessa uusi koti, remontti ja huonekalut. Miten voi pöytäkin olla niin vaikea? Sitten kun löytää mieleisensä, niin huomaa että siellä pöydän alla on ne ihmepalkit, jotka estää jalkojen pitämisen ristissä. Neliön muotoinen pöytä kuulostaa kyllä ihanalta!

Koivulan emäntä -blogi
Liittynyt26.3.2018

Hahahha, joo käytiin koeistumassa ihana pöytä, mutta siellä oli ne palkit! Sitten oli toinen, mutta jalat tuli jotenkin hankalasti ja päätyihin ei mahtunut ruokailija, ei ainakaan mukavasti. No, tänään onneksi löytyi täydellinen pöytä ja laitettiin se tilaukseen. Toimitusaika vaan on 8-12vko 😣 Mutta hyvää kannattaa odottaa. 😊

Koivulan emäntä -blogi
Liittynyt26.3.2018

Meillä oli lapsuudenkodissa koivunen pirttipöytä. Sen ympärillä olen kasvanut, mutta omaan kotiin en sellaista enää halua. Haluan tuoleihin ehdottomasti selkänojan. Vanhuus ei tuu yksin. ;)

Henna | Pölyä Pinnoilla

Meidän tämän hetkinen pöytä on anopin enon perintöä. Ihan hyvässä kunnossa ja ihan kiva, sopivan kokonen meidän keittiöön, mutta kyllä mie toisenlaisesta haaveilen. En vain tiedä mimmoisesta :D

Jutta

Tällä hetkellä meillä on pirttikalusto, mutta pian valmistuvaan uuteen taloon hommataan kyllä uusi ruokailuryhmä. Jatkettavuus olisi plussaa juhlien kannalta, mutta en ole varma vaatisiko jatkettava pöytä keskellä olevan raon takia koko ajan liinan. Itse kun tykkään pitää pöydällä kaitaliinaa tai tabletteja eikä ajatus esimerkiksi käytännöllisestä vahakankaasta houkuttele.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kuva: pixabay

Mikään ei ole ikuista. Ei ainakaan kodinkoneiden elämä, joita meillä on tippunut yksi toisensa jälkeen tässä viimeisen vuoden aikana. Ensin pesukone, sitten vuorossa oli tiskikone. Vanha kansakin tietää, ettei kahta ilman kolmatta, joten nyt vuorossa oli pölynimuri. Ilmeisesti meidän pölynimuri ei kestänyt remontista aiheutavaa pölyä ja päätti hieman yskien lopettaa pölyjen keräämisen. Joten nyt ollaan ilman imuria, joka on ehkä yksi tärkeimmistä kodinkoneista lapsi- ja koiraperheessä.

Meillä on ollut erilaisia pölynimureita tässä vuosien saatossa. On ollut pussilla ja ilman. On ollut imuteholtaan hyviä ja sitten hieman heikompia. On ollut halpaa ja kallista imuria. Mikään imuri ei ole ollut loistava, mutta kaikki ovat ajaneet asiansa. Pölyt on saatu pois nurkista ja talo pidettyä suhteellisen siistinä. Meillä on kolme viimeisintä imuria olleet pussittomia ja jokainen niistä on tullut tiensä päähän joka päiväisessä käytössä kahden vuoden sisällä. Eli pussittomat imurit eivät ole olleet meillä kovin pitkäikäisiä. 

Viimeisimpänä meillä oli Electroluxin UltraCaptis pussiton pölynimuri. Ehdottomasti tehokkain pussiton imuri, joka meillä on ollut. Onhan tämä malli saanut allergia- ja astmaliiton tunnustuksen. Tämä electroluxin lippulaivamalli palveli meitä erittäin hyvin, kunnes remonttipöly tukki moottorin. Mutta ei tämäkään imuri ole ollut täydellinen. Roskasäiliö pitää tyhjentää ja pestä, joka imuroinnin jälkeen. Säiliön tyhjentäminen on sotkuista, aina pääsee jonkin verran pölyä takaisin huoneilmaan. Lisäksi säliön ja suodattamien pesu on aikaa vievää puuhaa. Mutta imuteho on hyvä, eikä rahaa kulu pölypusseihin. Pölypusseissa kertyy aikamoinen säästö, joten luulen tämän pussittoman maksaneen itsensä takaisin vaikka ehti palvella vain vuoden päivät.

Uudelta imurilta toivoisin, että olisi helppokäyttöinen, sopii monenlaiseen imurointiin (parketti, matot, huonekalut yms), hyvä imuteho, edullinen, kestävä ja pitää pölyt sisällään. Pähkäillessäni tätä ongelmaa päädyin tekemään pussillisten ja pussittomien imureiden plussia ja miinuksia aikaisempien käyttökokemusteni perusteella. 

Pölypussillisen imurin plussat:

Hyvä imuteho

Edullisempi ostohinta

Imurin roskasäiliön tyhjentäminen helpompaa ja siistimpää pussin ansiosta

Ei päästä pölyä tai muita roskahiukkasia takaisin huoneilmaan

Pussittoman imurin plussat:

Ei muita kuluja kuin ostohinta

Ei tarvitse muistaa ostaa ja vaihtaa pölypusseja

Imuroitujen lelujen onkiminen helpompaa

Pölypussillisen imurin miinukset:

Pölypusseista lisäkuluja

Vaatii valmistajan suositteleman pussin

Pölypussit täyttyvät nopeasti, kun on lapsia ja koiria

Alkavat herkästi haista

Pussittoman imurin miinukset:

Roskasäiliö pitää tyhjentää jokaisen imurointi kerran jälkeen

Roskasäiliön tyhjentämisen yhteydessä suodattamien pesu

Heikompi imuteho

Roskasäiliön tyhjentäminen sotkuista

Saattaa päästää imuroidessa pölyä takaisin ilmaan

Yhtenäistä imureissa on, että kumpaakin mallia tulee huoltaa aika ajoin. Huoltamattomana kumpikin hajoaa nopeasti. Pussittomassa imurissa korostui erityisesti irtoavien osien säännöllinen pesu. Imuteho laskee todella nopeasti, jos suodattimiin alkaa kerääntyä likaa.

Plussien ja miinusten listaaminen ei ole tuottanut toivottua tulosta, sillä aina joutuu jostakin tinkimään. Olen kahden vaiheilla kumman imurin valitsisin. Kummallakin on omat hyvät puolensa.

Kumman imurin sinä valitisisit? Miksi?

Terkuin, Kati

PS. Seuraathan minua jo facebookissa ja instagramissa?

Kommentit (12)

Jasunen
Liittynyt25.7.2017

Vastaisin kahden lapsen ja neljän koiran perheestä niin että hanki hyvä perusimuri jolla teet viikkosiivoukset ja hanki varsi-imuri (meillä Dyson), jonka kohdalla ei tarvitse ottaa huomioon mainitsemiasi miinuksia pussittoman imurin kohdalla. Dyson on ihan mieletön ja käytän sitä joka päivä. Perusimurilla ei taikoja tehdä joten laatuimuriin kannattaa satsata. Itse en kuitenkaan jaksa vetää sitä isoa imuria ulos kaapista kovinkaan usein.. Ja siivottavaa jää meillä nykyään vähemmän!

* Elämältä kaiken sain -bloggari, tervetuloa lukijakseni! *

Koivulan emäntä -blogi
Liittynyt26.3.2018

Varsi-imurista haaveilin silloin kun meillä oli pölypussillinen imuri. Roskaa yms meillä kertyy erityisesti eteiseen ja keittiöön. Mutta koirankarvoja on joka paikassa!

Mira/Blinger Shimmer -blogi

Meiltä löytyy oikeastaan molemmat; robotti-imuri on pölypussiton malli ja perusimuri sitten pölypussillinen. Imuteho ei kai noissa pölypussittomissa ole ainakaan tähän asti ollut samaa luokkaa kuin pussillisissa kavereissa, joten mies ei sellaista sen vuoksi talouteen huolisi - pitää tuota robottiakin aika turhakkeena :D

Koivulan emäntä -blogi
Liittynyt26.3.2018

Toi imuteho on varmaan puolet pussillisen tehosta. Kovalla lattialla erittäin käypä peli, mutta mattojen kohdalla haastava. Karva/nukkamattoja saa ainakin hinkata tosi kauan ennen kuin lähtevät puhtaaksi.

Satu

Vihaan pussittomia. Ällöttää putsata niitä 😂. Ja minusta ne on kamalan työläitä myös... meillä imuroidaan liki päivittäin ja olen pussien suurkuluttaja kyllä. Eli ekologisempaa olisi käyttää kyllä pussitonta

Vierailija

Omakotitalossa asuvana paras on pieni rikkaimuri/varsi-imuri ja keskuspölynimuri!

Mari_Shopaholic

Meillä on perinteinen pussillinen imuri sellaiseen tehokkaaseen siivoukseen ja sitten pussiton robotti-imuri, joka keräilee pölyä ja koirankarvoja parin päivän välein. Itse en jaksa tyhjentää sitä säiliötä koskaan, mutta mies onneksi on innostunut sitä hoitamaan :D

Koivulan emäntä -blogi
Liittynyt26.3.2018

Tollasta robotti-imuria joskus pohdittiin, mutta ilmeisesti saattaavat olla hankalia koirataloudessa. Varsinkin kun meillä tota karvaa on ihan hirveästi.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Neljä viikkoa remonttia takana. Nyt alkaa hajottaa. Jatkuva meteli, pöly, väliaikaiset nukkumajärjestelyt, oman rauhan ja sähköjen ajoittainen puuttuminen alkaa tehdä tehtävänsä. Meillä kotona ei ole koskaan aikaisemmin riidelty näin paljon. En enää yhtään ihmettele miksi talon rakennusta tai laaja-alaista remontointia pidetään parisuhteiden tuhona. Mutta kyllä tämän kestää, varsinkin kun nyt lähdimme lasten kanssa evakkoon. Tulimme siihen tulokseen, että kun lattiat revitään auki ja keittiö on poissa käytöstä, niin minun on lasten ja koiran kanssa parasta lähteä evakkoon. Evakkoreissusta onkin tulossa myöhemmin juttua. Täytyy sanoa, että on ollut mielenkiintoinen viikko.
 
Tämän viikon aikana suurimmat työt alkavat olla jo tehtynä. Laajennusosa on valmistuu ja tilaratkaisujen muutostyöt ovat enää viimeistelyä vaille valmiita. Toukokuussa remontti siirtyy talon ulkopuolelle.  
 

Loppu viikosta palaamme lasten kanssa kotiin, enkä jaksa enää odottaa! Hieman jännittää, minkä näköinen se koti onkaan? Kuulemani mukaan remontti on edennyt juuri niin kuin on suunniteltu. Muutama pieni yllätys on tullut vastaan, kuten sähköt oli vedetty lattian kautta kaadettavaan seinään ja suunniteltu oven paikka jouduttiin vaihtamaan takan vuoksi. Nämä aiheuttivat vain hetkelliset viivästykset töihin, joten remontti valmistunee vain viikon myöhässä suunnitellusta. 

Meiltä on kyselty, että miksi olemme palkanneet ulkopuolisen urakoitsijan tekemään remonttia? No, ihan siksi, että tämä remontti tulisi joskus valmiiksi. Lisäksi sähkö- ja lvi-töihin tarvittiin ihan työlupien puolesta ulkopuolinen tekijä. Lisäksi tilojen muutostyöt ovat olleet sen verran mittavat, että ne vaativat kunnalta rakennusluvan sekä työnjohtajan. 

Meiltä on myös kysytty, että onko tämä talon muokkaus ollut taloudellisempi ratkaisu kuin meille sopivamman talon osto. Rehellinen vastaus on, että ei todellakaan! Halvemmaksi olisi tullut ostaa meille sopivampi talo,kuin lähteä mittaviin muutostöihin. Me kuitenkin tulimme pitkällisen pohdinnan jälkeen siihen tulokseen, että olemme valmiita ottamaan tämän taloudellisen tappion, koska rakastamme kotiamme sekä sen sijaintia. Emme olisi koskaan löytäneet parempaa tai edes lähellä yhtä hyvää paikkaa meidän perheelle. Eli tämä oli meille oikea ratkaisu.

Millaisia kokemuksia sinulla remontoinnista? Tai talon laajennuksesta?

Terveisiä evakosta!

Kati

Kommentit (7)

Vierailija

Ei ole kyllä remppakokemuksia juuri itsellä (mitä nyt pientä remonttia sai toisinaan seurata sivulta lapsuudenkodissa), mutta voin hyvin kuvitella ristiriitaiset fiilikset, mitä isompi muutos (etenkin pitkässä työvaiheessa) omassa kodissa aiheuttaa. Jaksamista evakkoon, lopputulos on varmasti palkitseva! :)

Koivulan emäntä -blogi
Liittynyt26.3.2018

Kiitos. Joo, on ollut kyllä aika hurja matka. En tosiaan olisi ikinä uskonut millaisia tunnekuohuja tässä tullaan kohtaamaan, mutta nyt kun olen nähnyt jo lopputulosta niin kaikki on ollut tämän arvoista. En usko, että missään olisi ollut parempaa kotia.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Mä en kestäis yhtään asua remontin keskellä eli hattua nostan. Meillä varmaan kävis just samalla tavalla eli riitoja roimasti. Siksi mies lähti mökille tekemään remonttia ja me mentiin perästä vasta kun oli sisustusta vaille valmis.

Koivulan emäntä -blogi
Liittynyt26.3.2018

Ei tää tosiaan ole herkkua. Viikko evakossa auttoi paljon, varsinkin kun täällä oli saatu tehtyä todella paljon sinä aikana. Nyt alkaa taas parhaat jutut, nimittäin sisustus. Oon jo suunnitellut verhoja, kukkia, yms. Isoja hankintojakin olisi vielä tekemättä, kuten ruokailutilan kalusteet. Eli nyt alkaa hauskuus!

Jyllannin suomineito
Liittynyt2.5.2017

Huh huh, olette kyllä aikamoisia sissejä. :D En itse kestä mitään pientä pintaremppaakaan, ne pitää saada heti nyt valmiiksi tai saan hermoromahduksen. Meillä olisi edessä 4,5 korkuisten seinien maalaus tässä kesällä ja kauhistuttaa jo valmiiksi. Mukava nähdä lopputulos teidän rempasta! Sitä odotellessa. :)

Med venlig hilsen, Terhi.

Vierailija

Rakennutimme talon kuopuksen vauvavuotena. Olihan se melkoinen urakka, vaikka avaimet käteen periaatteella mentiin. Mutta, lähtisin raksaamaan uudelleenkin, ja näin varmasti teemmekin muutaman vuoden kuluttua. Kun tietää, että se rakennusvaihe on väliaikaista, sen kestää kyllä!

Koivulan emäntä -blogi
Liittynyt26.3.2018

Tuo on kyllä, että tuo tieto väliaikaisuudesta auttaa tosi paljon jaksamaan. Jos en tietäisi aikataulua edes noin suunnilleen, tulisin varmaan hulluksi tässä, enkä jaksaisi. Mutta koska on tehty aikataulu ja tiedostan mahdolliset venymiset, tätä jaksaa. Toki kyttään aikataulua kuin haukka ja kiukuttelen viivästyksistä, niin kuin asiaan kuuluu. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koivula on tila eli projekti, joka ei valmistu koskaan. Täällä tuunataan, rakennetaan, remontoidaan ja eletään. Koivulan parhaita puolia on ehdottomasti iso metsään päättyvä tontti, jossa koirat ja lapset mahtuvat leikkimään sekä emäntä rakentelemaan omaa puutarhaansa. Täydellistä!

Koivulan emäntä on äiti kolmelle ja vaimo yhdelle. Sosiaalialan ammattilainen ja ikuinen opiskelija. Shoppailu addikti, nautiskelija ja hyvän olon etsijä. Rakkautena valokuvaaminen, ruuanlaitto ja leipominen.

Koivulan emäntä -blogi on kaikkea tätä. Tervetuloa matkaan!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016