Kirjoitukset avainsanalla Lapset

En usko, että tosiaan sanon tämän. Mutta... Sisustusähky! Se on ihan oikea termi tälle fiilikselle mikä on vallallaan. Niin innoissaan, kun olin vielä viikko takaperin laittamassa kotia ja sisustamassa, on tunne vaihtunut sisustusähkyyn. Tuntuu etten mitään muuta kerkeä tekemään. Ajatukset pyörivät keskeneräisissä huoneissa ja katse yrittää etsiä sopivia valaisimia, hyllyjä, mattoja ja muita sisustuselementtejä.

Pääni sisällä pyörii paljon erilaisia sisustusvisioita, mutta ne kaatuivat yksi toisensa jälkeen. Esteenä raha taikka suurien linjojen muutos. Visioissani suurin ongelma on se, että jos esimerkiksi lastenhuone on täydellinen neljä vuotiaalle, niin se ei sovi yksi taikka seitsemän vuotiaalle. Eli toisin sanoen saisin olla vaihtamassa huoneen sisustusta jatkuvasti taikka jakaa poikien yhteisen huoneen kahtia. Ja tämä ei yksinkertaisesti ole tässä taloudellisessa tilanteessa mahdollista.

Ajattomuus. Me tarvitsemme ajattoman lastenhuoneen. Sellaisen mikä kestää vauvasta yläkouluun. Mutta onko sellainen lastenhuone vain omissa mielikuvissani mahdollinen? 

Jos tällaisesta ajattomasta lastenhuoneesta haaveilee, niin tässä kohtaa täytyy heittää romukoppaan suunnitelmat auto- taikka pellekuvioisista verhoista. Ihanat pöllö- ja puputapetit jäävät kaupan hyllyille. Vaikka ihania olisi, tiedän kyllästyväni tällaisiin nopeasti. Tilalle on otettava yksinkertaisia sekä selkeälinjaisia asioita, sellaisia joita jaksaa tuijotella seuraavat viisi taikka kymmenen vuotta. 

Haluan talomme kaikkien huoneiden pysyvän harmonisina ja tyylillisesti sopivan toisiinsa sekä olisivat vielä aina käyttäjänsä näköisiä. Taidan olla aika vaativa. Olemme päätyneet skandinaaviseen ja klassisen selkeään tyyliin talon muissa huoneissa. Joten tältä pohjalta rakennamme jälleen kerran lastenhuoneen uusiksi.

Loppuun vietyjen suunnitelmien laatiminen ennen toteutusta ei ole minun vahvin laji. Niin kuin ei nytkään. Sisustaminen lähtee lapasesta, kun löydän yhden asian jonka haluan ja sitten seuraavan. Tämän jälkeen on mietittävä miten ihmeessä saan nämä asiat sopimaan toisiinsa, jonka jälkeen tavarat saattavat olla viikkoja tai jopa kuukausia jossain varaston nurkassa odottamassa tulevaa paikkaansa.

Koivulassa poikien lastenhuoneeseen valikoitui pääväreiksi musta ja valkoinen, ihan vain siitä syystä kun Ässä välttämättä halusi itselleen Batman taulun sekä suuren Batmobilin huoneeseensa. Hauskoilla elementeillä pyritään rikkomaan tylsyyttä. Teemaksi onkin muodostunut Batman ja sen ympärille rakennettu huoneen sisustus.

Mielestäni lastenhuone kaipaa värejä, joten täysin mustavalkoinen huone ei ole pojille tulossa. Kattovalaisimeksi sattuma heitti ihanan Normann Copenhagenin Bau Multi Colorin. Tämän valaisimen pohjalta valitsimme lopulta huoneen tehosteväreiksi keltaisen, sinisen ja punaisen. Huoneeseen on tulossa Eero Aarnion Nukkumatti-pöytävalaisin sinisenä sekä verhoiksi Marimekon Räsymatto keltaisella raidalla. 

Luulen, että olemme onnistumassa luomaan pojille melko ajattoman huoneen, jossa viihtyvät lapsesta aikuisuuteen. Muuramen ajattomat kaapistot sekä työpöydät sopivat niin lapsille kuin aikuisille. Lasten sängyt tulevat jossain kohtaan vaihtumaan aikuisille sopiviin sänkyihin. Mutta siihen on vielä onneksi aikaa. Jatkettavat sängyt sopivat loistavasti useamman vuoden.

Millaisia lastenhuoneita teillä on? Vaihtuuko lastenhuoneen sisutus miten usein?

Terkuin, Kati

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

*Kaupallinen yhteistyö Jollyroomin kanssa. Nordbjørnin lastenreput saatu bloginäkyvyyttä vastaan

Arki alkoi tänään monella koululaisella, huomenna alkaa meidän lukion ensimmäiselle menevälle esikoiselle. Perheen pienemmät saavat vielä hetken lomailla, kunnes ensi maanantaina starttaa kerhot ja arki on palannut täysillä meidän perheen keskuuteen. 

Tuleva arki on puhuttanut meillä viimeiset päivät. Sitä odotetaan hieman jännittyneenä ja innoissaan, samalla kuitenkin pieni suru kesän ja loman lopusta on mielen sopukoissa. Eilen illalla Ässä kuiskaili korvaani, ettei halua siskon lähtevän kouluun eikä halua itse mennä kerhoon. Kesän pitää jatkua ikuisesti.

Arki tuo meidän perheeseen paljon uutta. Esikoinen aloittaa lukion ja Ässä siirtyy uuteen kerhoryhmään. Milloin näistä lapsosista kasvoi niin isoja? Voiko olla niin, että äiti on tässä eniten surullinen?

Tämän viikon aikana meidän perheessä on käyty jo syysvaatteita läpi ja tehty puutelistaa mitä kaikkea pitää ostaa ennen uuden arjen alkua. Esikoinen on tehnyt koulukirja ja -tarvike hankintoja. Pojat on saanut arjen aloitukseen uudet reput, kerhotossut, juomapullot sekä reissuvihot. Uusien vermeiden kanssa arkea onkin alettu odottamaan innolla. Koska saadaan uudet tavarat käyttöön?

Eniten pojat ovat innoissaan Jollyroomilta saaduista Norbjørnin repuista. Ässä valikoi itselleen 16 litraisen mustan repun, johon mahtuu loistavasti vaihtovaatteet, eväät, juomapullo sekä reissuvihko. Repussa on pieniä "sala"taskuja, joihin voi sujauttaa vaikka pikku auton mukaan, jotta pieni pala kotia on mukana myös kerhossa. Pehmustetut olkaimet sekä sekä verkkokankainen selkäpaneeli tekee repun mukavaksi kantajalleen. Reppu on valmistettu polyesterista, joka on PU-pinnoitettu, mikä tekeekin repusta vettä hylkivän. Tämä onkin meidän kannalta loistavaa, koska pojat kulkevat puolentoista kilometrin matkan kerhoon kävellen taikka pyörällä.

Silmu sai saman valmistajan 10 litraisen repun vaalean sinisenä. Pienestä koosta huolimatta reppu vetää paljon tavaraa. Mukaan mahtuu hyvin vaipat, vaihtovaatteet, eväät sekä unilelu. Silmu täyttikin repun jo valmiiksi tärkeimmillä tavaroilla; nalle, työhanskat ja Puppe-kirja. Mitä muuta pieni poika voikaan tarvita tuleville suurille reissuilleen? 

5 vinkkiä miten helpottaa paluuta arkeen

Meillä on vakaa tarkoitus tehdä tulevasta arjesta hauska. Joten olemme pohtineet millaisilla keinoilla uusi arki tuntuisi mukavalle. Joten tässä meidän vinkit uuteen arkeen:

  1. Osta uusi reppu, penaali, juomapullo, vaatteita, joita saa käyttää vasta, kun arki alkaa. Uudet tavarat piristää omistajaa ja arki alkaa tuntua kivalle. 
  2. Suunnitelkaa koko perheen iltahetket. Esimerkiksi maanantaina puistoon, keskiviikkona uimaan ja perjantaina pizza ja leffa. Jotain mitä odottaa kerho/koulu/työpäivän aikana.
  3. Pitkittäkää lomaa ja varastakaa arjesta pieniä lomahetkiä. Karatkaa Lintsille, Korkeasaareen, kylpylään taikka risteilylle. Vapaapäivinä kannattaa yrittää palauttaa rentoa lomafiilista aina mahdollisuuksien mukaan.
  4. Suunnitelkaa syys-,  joulu- tai talvilomalle matka, jossa pääsette karkuun arkea. Uuden loman ja reissun odotus auttaa jaksamaan arkea piirun verran paremmin.
  5. Älkää ottako arkea vakavasti. Naurakaa ja hassutelkaa yhdessä. Jokaisesta päivästä löytyy varmasti jotain positiivista ja hauskaa. Päivä kannattaakin päättää aina siihen, kun yhdessä miettii mikä oli päivässä parasta.

Näillä vinkeillä meidän uusi tuleva arki on alkanut tuntua jo oikein mukavalle. On paljon asioita, joita odottaa. Jos teidän uusi arki kaipaa jotain piristystä, niin kannattaa käydä kurkkaamassa Jollyroomin reput, lelut, kerhotossut ja muut tarvikkeet, jos sieltä löytyisi perheen pienemmille jotain kivaa. Mm. nämä meidän saamat reput ovat tällä hetkellä hyvässä alessa. 

Terkuin, Kati

Kommentit (5)

Terhi | VAGABONDA

Minulta on mennyt täysin ohi koulujen alkaminen, ja onkin ihan käsittämätöntä että ne alkavat jo nyt! Kesäähän on jäljellä vielä vaikka kuin paljon!

Tyylikkäät reput, nuohan sopii koko perheen käyttöön :)

Koivulan emäntä -blogi
Liittynyt26.3.2018

Ei kyllä tosiaan yhtään tunnu siltä, että arki alkaisi. Vielä tuntuu ihana kesä iholla. Mutta eiköhän se arki ala maistua taas pian.

Nämä reput on kyllä mahtavat. Sopii moneen käyttöön.

Katta /Arki(paska)ruokaa

Meillä ei koulun alkaminen paljon arkea. Lomallakin pidetään aika lailla normirytmi nyt yläkoulun ensimmäisen ja alakoulun viimeisen aloittaneiden lasten kanssa. Poika aloitti tosiaan yläkoulun ja on aivan innoissaan siitä. Se mikä eniten muuttui, oli puuron palaaminen aamiaispöytään. Nytkin lataa Wilmaa innoissaan omalle puhelimelle. Kuukauden ajan jo lomalla odotti yläkoulua. Tyttö ei ihan noin innoissaan ole arjen alusta. -Katta /Arki(paska)ruokaa

Hanna-Mari / life with Hanna-Mari

Minä olen ollut aina se ihminen, joka odottaa arkea. Rakastan rutiineja ja jopa aikatauluja sekä suunnitelmallisuutta. Joten... ihanaa, kun kesä alkaa taittua syksyn ja arjen puolelle ☺️

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Leikkipuistossa

Kirjoitin heinäkuun alussa siitä, kuinka yritän tarjota lapsille mahdollisimman paljon erilaisia kokemuksia ja elämyksiä korvatakseni puuttuvat isovanhemmat. Eli toisin sanoen raahaan lapsiani aina mahdollisuuksien mukaan kaikkiin huvituksiin, jotteivat he jää enää mistään muusta paitsi. Rahalla ja huvillahan tiettävästi voidaan korvata paljon... No, ainakin on hauskaa.

Tänä kesänä tämä taisi mennä, sanoisinko, hieman överiksi. Olemme juosseet lasten kanssa Särkänniemessä, Linnanmäellä, Puuhamaassa, Sealifessa, Korkeasaaressa sekä Flamingon kylpylässä. Joissakin kohteissa olemme käyneet useamman kerran. Rahaa on palannut niin, että heikompaa hirvittäisi.

Katsotaanpa mikä oli meidän kesän hintalappu. Hintalapussa on mukana kaksi aikuista, 15vuotias, 3vuotias sekä 1vuotias.

Särkänniemi on aina ollut minun yksi suosikeista. Siellä on ehdottomasti huvipuistojen parhaat laitteet sekä kaikkea muutakin hauskaa puuhaa, kuten ihastuttava Koiramäki sekä Angry Birds leikkipaikka. Särkänniemessä alle 3 vuotiaat huvittelevat ilmaiseksi muutamassa laitteessa sekä koiramäkeen pääsevät ilmaiseksi. Yli 3 vuotiaat, mutta alle 120cm lapset pääsevät huvittelemaan 40€ ja yli 120cm Särkänniemiranneke on 46€. Etukäteen ostettuna säästää muutaman euron. 

Meidän perheeltä Särkänniemen sisäänpääsyyn upposi 147,90€ johon sisältyi kaksi yli120cm särkänniemiranneketta, yksi alle 120cm särkänniemiranneke sekä yhden aikuisen sisäänpääsy koiramäkeen. Aikuisista vain toinen osti särkänniemirannekkeen, jolla pääsi kaikkiin Särkänniemen kohteisiin paitsi SuperParkkiin. Lisäksi ostimme 10€ pelipoletteja, joilla pääsimme kokeilemaan onnea erilaisissa taitopeleissä. Ei voitettu jättipehmoja, mutta pienet pehmolelut ja karkkipussit saatiin lohdutuspalkinnoksi. 

Hupia riittää tuohon hintaan koko päiväksi. Meidän porukka viihtyi kokonaiset yhdeksän tuntia huvittelemassa. Paljon jäi näkemättä ja kokematta. Hupia riittäisi ehdottomasti kahdelle päivälle. Ehkä ensi vuonna? 

Särkänniemessä meillä oli omia eväitä mukana, mutta päädyimme silti buffetiin syömään sekä ostamaan koko porukalle vohvelit välipalaksi ja aikuisille lisäksi kahvit. Ruokailuun rahaa upposi 142€.

Särkänniemeen upposi viisi henkisen perheen reissuun huimat 300€! Tähän voidaan vielä lisätä 10€ pysäköintimaksu, jolloin kokonaissummaksi syntyi 310€.

Linnanmäki on loistopaikka, sillä siellä on runsaasti puuhaa perheen pienille ilmaiseksi. Alueelta löytyy jopa 9 ilmaislaitetta, jotka mainiosti riittävät touhukkaalle 3 vuotiaalle. Eli ranneke ei todellakaan ole välttämättömyys. Tämän ansiosta teimme Linnanmäellä kesän aikana useamman reissun. Yhdellä kerralla ostimme sisäänpääsyn Sea Lifeen ja toisella kerralla kävimme hurvittelemassa myös maksullisissa laitteissa esikoisen toiveesta. 

Pääsyliput Sea Lifen oli 61€, johon kuului kolme aikuisten lippua (yli 14v maksavat aikuisten sisäänpääsyn) sekä yksi lasten sisäänpääsy. Alle 3 vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään. Samalla reissulla kävimme huvittelemassa Linnanmäen ilmaislaitteissa ja kävimme syömässä ranskalaiset sekä isot vohvelit. Näihin upposi 50€. Kokonaisuudessa reissuun meni 101€.

Teimme Linnanmäelle yhden reissun, jolloin ostimme toiselle aikuiselle, teinille ja Ässälle rannekkeen. Rannekkeisiin upposi 117€. Linnanmäellä kaikkien ranneke on saman 39€, jolla pääsee huvittelmaan kaikkiin laitteisiin, pituusrajat toki huomioiden. Lisäksi ostimme 10€ pelipoletteja. Ja kävimme toisella 10€ onkimassa sekä vetämässä narua. Ruokiin, jätskeihin ja poppareihin upposi 150€. Kokonaishinta 287€.

Retki Puuhamaahan oli poikien ensimmäinen. Esikoisen kanssa olimme käyneet Puuhamaassa 10 vuotta sitten. Reissu oli nostalginen, sillä paikka ei ollut muuttunut tippaakaan 10 vuodessa. Puuhaa riitti jokaiselle ja kaikilla oli hauska päivä. 

Puuhamaahan sisäänpääsy on kaikilta yli 3 vuotiailta 25,50€. Eli meidän viisi henkisen perheen sisäänpääsy oli jo 102€. Vaikka mukana oli omat eväät, niin silti puuhamaasta tuli ostettua jäätelöä, ranskalaisia ja pillimehuja. Herkkuihin upposi vajaa 40€. Kokonaissumma oli 142€.

Korkeasaari on iät ja ajat kuulunut meidän retkikohteisiin kesällä. Korkeasaari on aivan loistava koko päivän retkikohde, jossa riittää monenlaista puuhaa. Korkeasaareen sisäänpääsy maksaa aikuisilta 16€ ja 4-17 vuotiailta lapsilta 8€. Ennakkoon ostettuna säästää sen muutaman euron. Meidän perheen sisäänpääsy oli yhteensä 40€, sillä perheen pienimmät pääsivät vielä tämän kesän molemmat ilmaiseksi. Korkeasaaressa meillä on aina omat eväät kylmälaukussa, sillä paikan päällä on hyvät grilli- sekä eväspaikat. Mikä sen parempaa kuin istua viltillä eväitä syöden ja nauttia kauniista kesäpäivästä.

Flamingo spa on loistava kohde vesisateella. Kesähinnastolla vesipuistossa huvittelu maksaa aikuiselta 18€ ja 3-13 vuotiailta lapsilta 10€. Kolme tuntia riekkumista kylpylässä korvaa ulkoilun ja väsyttää meidän pojat. Huvin hinnaksi tuli meidän perheeltä 46€. Teini ei ollut innostunut lähtemään kylpylään pikkuveljien ja vanhempien kanssa. Ihme tyyppi! 

Näiden reissujen lisäksi olemme tehneet reissuja ilmaisiin kohteisiin. Retkellä ollaan käyty Seurasaaressa, Porvoossa, Launeen perhepuistossa, Sääksjärvellä, Mustikkamaalla sekä Hangossa. Vaikka kohde on ilmainen, niin reissussa palaa aina jonkin verran rahaa. Tulee ostettua jäätelöä, käytyä kahvilla taikka syömässä ulkona. Rahan menoa ei vain voi estää. Onneksi kesä on kuitenkin vain kerran vuodessa ja siihen on aikaa säästää koko tylsä talvikausi. 

Yhteenveto:

Meidän viisi henkisen perheen huvitteluun upposi tänä kesänä 926€. Tähän summaan voidaan lisätä retkieväät sekä matkaliput taikka bensarahat. Eväitä en laskenut "ylimääräiseksi" menoksi, sillä kotonakaan syöminen ei ole ilmaista. Muutaman euron säästö olisi tullut, jos olisimme huomanneet ostaa kaikki liput ennakkoon.

Huvitteluun olisimme helposti saaneet rahaa kulumaan huomattavasti enemmän. Säästöä tuli eväistä sekä siinä, ettei ostettu molemmalle aikuiselle ranneketta. Emme olisi kuitenkaan päässeet kaikki yhtäaikaa laitteisiin, koska perheen pienintä ei olisi voinut jättää yksin. Parin vuoden päästä tilanne onkin aivan toinen, kun molemmat pojat pääsevät hupilaitteisiin. Silloin voimmekin  tuplata kesän hintalapun. Taitaa tulevaisuudessa jäädä muutamat maksulliset kohteet käymättä.

Miten paljon teidän kesä tuli maksamaan?

Terkuin, Kati

 

Kommentit (5)

Hemminkäinen

Kannattaa joskus ajaa Powerparkkiin jos ette siellä ole jo käyneet. Oltiin viime kesänä itse siellä ekaa kertaa ja kyllä tämänkesäinen Särkänniemi tuntui aika laimealta Powerparkin jälkeen 🙂 Toki makuasioita.

Koivulan emäntä -blogi
Liittynyt26.3.2018

Power park on suunnitelmissa tulevaisuudessa. Pojat on vasta 1 ja 3, joten eivät ole vielä ehkä sen ikäisiä, että saisivat kovin paljoa sieltä irti. Teini siellä onkin käynyt muutaman kerran.

Uuki

5hengen perhe viikko espanjassa kaikkine huvitteluineen, ostoksineen ja ruokineen 2000euroa. Tähän summaan sisältyy myös lennot ja hotelli. Meillä tapana tehdä yksi isompi matka ja sit käydään korkeintaan jossain miljoonativolissa lisäksi :)

Koivulan emäntä -blogi
Liittynyt26.3.2018

Tätäpä tässä itsekin mietin. Ensi vuonna teemme varmasti juuri niin kuin tekin. Tammikuun matkamessuilta yritetään löytää jokin hyvä tarjous. :)

Vierailija

6 lapsen kanssa käytiin zoolandiassa. Pääsylippuihin meni 172 euroa. Kahden auton polttoaineisiin noin 40 euroa, jäätelöihin 20 euroa, kahviin 8 euroa, omat eväät oli.

Kahdestaan käytiin pohjoisessa ruotsi-norja-suomi. Omia eväitä syötiin. Suurin menoerä oli diesel 4000 kilsan ajomatkalla. Tuliaiset lapsille 80 euroa. Ei käyty maksullisissa kohteissa. Yövyttiin teltassa tai autossa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Lastenhuoneen pitää olla asujiensa näköinen. Joten kun poikien uusi huone valmistui aloimme pohtimaan millaisessa huoneessa pojat viihtyisivät. Kysyimme Ässältä mitä hän huoneeseen haluaa ja olemme ottaneet mukaan valikoimaan huoneen sisutuselementtejä.

Supersankarit ovat se juttu ja erityisesti Batman. Se on ihan paras kaikista hahmoista. Ja voiko ollakaan parempaa hahmoa, sillä väritys on helppo yhdistellä kaikkeen. Musta ja valkoinen, sopii kaiken kanssa. Äiti kiittää ja säästää muutamalta harmaalta hiukselta, kun yritän epätoivoisesti löytää huoneeseen yhteensopivia tuotteita.

Poikien huoneesta on tulossa todella hieno! Vaikka ite sanonkin. Huone ei ole vielä lähellekään valmis, mutta olemme löytäneet suunnan mitä kohti kulkea. Olemme löytäneet huoneeseen Batmanin auton, supersankari pinginviini taulun, oikean Batman figuurin sekä upean naulakon. 

Upea supersankari pingviini juliste löytyi facebookin sisustuskirpputorilta. Ei tarvinnut kahdesti miettiä ostosta, sillä juliste huusi meidän poikien nimeä. Ja nyt kun katson sitä kehystettynä poikien huoneessa, olen ihastunut. Se sopii sinne täydellisesti.

Naulakko on Normann Copenhagenin hang on. Ihanan erikoinen. Tämän oli tarkoitus tulla eteiseen, mutta Ässä päätti omia naulakon itselleen. Ja jos totta puhutaan, niin se sopii Ässän huoneeseen paremmin kuin hyvin. Luultavasti paremmin kuin meidän eteiseen. 

Naulakkoon on tarkoitus ripustaa aina seuraavan päivän vaatteet valmiiksi, josta ne löytyvät kiireisinä aamuina helposti. Pojat ovatkin oppineet itse ripustaa naulakkoon vaatteitaan. Ei enää lattialla lojuavia paitoja! JES!

Koska huone on kahden pienen Batman fanin, niin toki huoneessa asuu myös itse Batman. Suoraan Gotham citysta ilmestynyt supersankari muutti poikien naulakkoon asumaan, josta valvoo yöunia. Tähän huoneeseen ei möröt uskalla tulla, kiitos Batmanin.

Asuuko teidän lastenhuoneissa supersankareita?

Terkuin, Kati 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Äiti kolmelle, vaimo yhdelle. Shoppailuaddikti, ikuinen laihduttaja, nautiskelija ja hyvän olon etsijä. Rakkautena valokuvaaminen, ruuanlaitto ja leipominen. 

Koivulan emäntä on elämänmakuinen blogi, jossa pohditaan naiseutta, parisuhdetta tai parisuhdettomuutta, seksuaalisuutta ja perhe-elämää. Sukelletaan syvälle tunteisiin ja ajatuksiin, kunnes palataan kevyempiin asioihin, kuten päivän ruokalistaan.

Voit seurata blogia nyt myös Blogit.fi palvelussa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016