Kirjoitukset avainsanalla Vapaa-aika

Blogi on ollut hyvin hiljaa viikon. Ja nytkin mietin onko minulla sanottavaa. Oikeasti kerrottavaa oli todella paljon. Mutta jostain kumman syystä minun on vaikea saada paperille päässäni risteileviä miljoonia ajatuksia. Teen prosessia. Mietin, pohdin ja yritän järjestellä ajatuksia. Joku päivä ne on paperilla. 

Osa syynä hiljaisuudelle on se, että teen kovasti pesäeroa Vauvalta. Pakkaan jälleen kerran virtuaalisia muuttolaatikoita ja järjestelen uutta kotiani. Samaan aikaa tuntuu haikealle, mutta toisaalta taas kutkuttava jännitys on astunut tilalle. Siitä kerron teille pian. Mutta malttakaa pari viikkoa.

Yhtenä syynä hiljaisuudelle oli meidän perheen matka ihanaan ja aurinkoiseen Roomaan. Tästä matkasta riittääkin kerrottavaa. Ja paljon! Eteen tuli jos jonkin näköistä asiaa. Mutta kaikkiaan matka oli loistava. 

Teimme Roomaan omatoimimatkan. Matka pohdittiin niin, että se olisi mahdollisimman esteetön. Joten hotelli valintaan vaikutti suuresti sijainti sekä sen fyysiset fasiliteetit.

Teimme hotelli valintaa pitkään ja hartaasti. Vertailimme hintoja, etäisyyksiä ja asiakaskokemuksia. Katselimme hotellin mainoskuvia ja etsimme vanhojen asiakkaiden kuvia. Lopulta päädyimme aivan keskustassa olevaan neljän tähden hotelliin, jonka kerrottiin olevan lapsiystävällinen, rattaiden kanssa helppokulkuinen ja esteetön. 

Miten se sitten olikaan...

Hissi VIIDEN askelman päässä...

Hotellille saavuttuamme kiitin onnea, että MS-tautini on ollut kiltti viime aikoina ja etten ollut yksin lasten kanssa liikenteessä, vaan mies on mukana kantamassa rattaat aina tarvittaessa.

Samaan aikaan Suomessa Nokialla...

 

Aina vaan ei tule ajatelleeksi, kun suunnitellaan esteetöntä kulkua. Hyvin paljon tulee pohtia asioita. Vaikka se hissi löytyy talosta, niin missä se hissi sijaitsee? Tai toimiiko suunniteltu liuska juuri siinä kohtaan mihin sen asennamme.

Myöhemmin lisää meidän Rooman matkasta. Kunhan saan kameran muistikortin purettua. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

MormuskaMutsi haastoi minut täyttämään Ystäväni-kirjaa ja paljastamaan kuka Koivulan emäntä oikein on. Millainen tyyppi oikeastaan kätkäytyy tämän blogin taakse? Neljän vuoden ajan olen avannut itsestäni ja ajatuksistani pieniä palasia, joten olet saattanut tehdä minusta jonkinlaisen päätelmän. Katsotaan miten oikein olet tunnistanut minut.

Bloginimeni tarina: Blogiani on kohdannut useat kriisit ja nimi on matkalla vaihtunut. Nykyinen blogin nimi (joka varmasti tulee olemaan hamaan loppuun saakka), on yhden kollegani keksimä, kun kriiseilin nimeä. Koivula nimi tulee meidän tontin nimestä, jossa meidän talo on ja minä olen tämän tilan emäntä. Eli aika looginen yhdistelmä. 

Siviilisäätyni: avioliitto, tänä vuonna tuli täyteen 15 aviovuotta. HUI!
Asumismuotoni: Jatkuvassa remontissa oleva 80-luvun lopulla rakennettu omakotitalo
Ammattini: Koulutukseltani olen mielenterveys- ja päihdetyön hoitaja, sosionomi ja seksuaalineuvoja. 
Työpaikka: Bloggaava kotiäiti, joka yrittää pyörittää toiminimellä omaa pientä bisnestä valokuvauksen sekä yksilö- ja perhevalmennuksen tiimoilla.
Kiinalainen horoskooppini: Koira
Harrastukset: Kirjoittaminen, valokuvaaminen, on-off kuntosaleilu, sisustus ja koirat
Periaatteeni: Hyväksyminen parantaa sen, mihin aika ei pysty
Maailmankatsomukseni: Jokainen on yhtä arvokas ja jokaista yksilöä tulee kunnioittaa.
Pohdin: Miksi maailma tuntuu usein niin epäreilulle. Miksi hyville ihmisille tapahtuu ikäviä asioita. Sekä miksi maailma on menee koko ajan itsekkäämpään suuntaan. 
Vihaan: Vihaan on todella voimakas sana. En ehkä vihaa ketään tai mitään. En pidä mustavalkoisesti ja itsekkäistä ihmisistä.
Halveksin: Hmmm, taas todella voimakas sana. Minua ärsyttää ahdasmieliset ja kapeakatseiset ihmiset.
Pyrin: Hyväksymään kaikki juuri sellaisena kuin ovat, olemaan oikeudenmukainen ja ystävällinen kaikille.
Rakastan: Aikaisia aamuja, pitkiä lenkkiä koiran kanssa metsässä, juoruilua kaverin kanssa yön pimeinä tunteina. Ja ennen kaikkea rakastan perhettäni ja elämääni täällä Koivulassa.
Haaveilen eniten: Saisin kirjoittaa oman kirjan ja tehdä töitä valokuvaamisen parissa.
Tarvitsen: Ystäviä, rakkautta ja kahvia.
Pelkään: Läheisteni menettämistä sekä sitä, että muutun taakaksi perheelleni sairauksieni vuoksi. Lisäksi pelkään ampiaisia, käärmeitä ja kaikkia ällöttäviä ötököitä.
Kaipaan: Isääni. Häntä minulla on todella kova ikävä. Lisäksi kaipaan muutamaa vanhaa ystävääni, jotka ovat pudonneet matkasta, kun elämäntilanteet eivät enää kohdanneet. Mutta ehkä löydämme toisimme joku päivä uudelleen.
Murehdin: Aivan liikaa asioita. Enimmäkseen murehdin raha-asioita, terveydentilaa sekä ajan riittämättömyyttä
Kerään: Ehkä hieman noloa... mutta muumimukeja ja sitten skandinaavisia design-juttuja, joilla yritän sisustaa kotimme viihtyisäksi.

Lempi-

värini: Värillä ei ole väliä, kunhan se on musta... Okei okei, pidän myös sinisestä, violetista ja lilasta.
vuodenaika: Hmmm, ehkä kesä. Pidän kyllä oikeasti kaikista vuoden ajoista, jokaisessa on jotain mistä pidän paljon.
eläin: Koira ehdottomasti. Viimeiset 25 vuotta minulla on aina ollut koira ja luulen, että minulla tulee niitä aina olemaan.
kirja: Ei ole lempikirjaa, mutta yksi suosikeista on ehdottomasti ollut Torey Haydenin Tiikerin lapsi. Myös Vaahteranmäen Eemeli ja Peppi Pitkätossu kuuluvat suosikkeihini.
elokuva: Varmaan Leijona Kuningas. Se on vaan ihana! 
musiikkilaji: Rock, metalli-rock ja suomalainen pop. 
numero: 8
asia minussa: varmaan huono huumorintaju
ruoka: Mummoni reseptillä valmistettu kaalilaatikko puolukoiden kanssa. Täydellistä!
juoma: Kahvi tai vesi
lomakohde: Italia tai sisilia. Paikat, joissa saa juuri sellaista ruokaa ja jäätelöä, mitä tämä herkkuperse rakastaa.
tuoksu: Kevät- taikka kesäsade
kasvi: pioni tai lilja
säätila: Puolipilvinen, sateeton päivä.
tapa viettää vapaailta: Hyvää ruokaa, kirja, käsityöt, perheen kesken jossain, pihatyöt. 

Kysymyksiä:

Pidätkö työistä vai pojista? Sukupuolella ei ole väliä. Persoona on se, millä on väliä. Pidän hyvistä tyypeistä.
Onko sinulla salaisuuksia? No, ihan varmasti!
Onko sinulla valkolakkia? Eipä ole tullut hommattua.
Millainen oli ensimmäinen tatuointisi tai lävistyksesi? Tatuointeja ei ole. Reiät löytyy korvista, mutta laskeako niitä nyt sitten lävistyksiksi?
Mitä tilaat baarissa? Strongbown tai jääveden. Yleensä jääveden.
Poltatko tupakkaa? Tyhmyyksiä on tullut tehtyä ja niin olen tätäkin harrastanut. Onneksi reilu neljä vuotta sitten tulin järkiini ja lopetin kertaheitolla.
Omistatko eläimiä? Kyllä. Kaksi koiraa majailee meillä.
Onko sinua siunattu parhaalla ystävällä? Mieheni on minun paras ystävä ja lisäksi olen niin onnellisessa asemassa, että minulla on muutama todella hyvä ystävä.
Mitä muuttaisit itsessäsi? Opetella pitämään puoliani, enkä antaa ihmisten kohdella minua kuin minulla ja tunteillani ei olisi väliä.

kerro jotakin siitä kun...

olit 10-vuotta nykyistä nuorempi: Hmmm, ostimme tämän omakotitalon ja muutimme pois Helsingistä. Se on ollut elämäni suurimpia muutoksia.
viimeksi koit romanttisen hetken: Reilu viikko sitten meidän 15v. hääpäivänä.
viimeksi sait jonkun nauramaan oikein makeasti: Äsken ruokapöydässä, koko perhe nauroi jutuilleni.
joku kehuu sinua taitavaksi: Menen hämilleni ja vaivaannun. En osaa lainkaan ottaa kehuja vastaan.
teet itsellesi lounasta: Teen aina itselleni ja lapsille samaa peruskotiruokaa. Tänään oli spagettibolognese ja huomenna kanaa ja riisiä.
sinulla viimeksi oli kotoisa olo: Tällä hetkellä, sängyssä verkkareissa läppärin kanssa.
meikkaat juhlavasti: Hahahahha, onko tämä kysymys vitsi? En koskaan. 
lausut kehuja: Kehun lapsiani aina jatkuvasti, kuitenkin niin, että tarkoitan niitä aina. Muita ihmisiä yritän muistaa kehua aina, kun huomaan jotakin positiivista.
viimeksi luit jotakin syvällistä: Tällä hetkellä luen BookBeatista Vau, mikä vagina -kirjaa, mikä on kyllä todella diippiä. 

Kiitos MormuskaMutsi, tämä oli hauska tehtävä. Jos jollekulle jäi mielen päälle kysymyksiä minusta, joihin ei ole kokenut saaneen vastauksia, niin kysy pois. Vastaan mielelläni. Tämän Sähköisen ystäväni-kirjani kysymyksiä saa kopioida ja jakaa, joten voit vapaasti laittaa vaikka ystäviesi kesken kiertoon.

Koska kavereista, ystävistä, läheisistä tai muuten vain kiinnostavista ihmisistä on aina mukava tietää lisää haastan tähän sähköiseen Ystäväni-kirjaan oman sivunsa täyttämään ihanat 47 palasta -blogin Agun ja Pölyä pinnoilla -blogin Hennan.

Terkuin, Kati

Ps. Käy kurkkaamassa myös Koivulan emännän sivut Facebookista ja Instagramista.

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kuva: pixabay
Lauantai oli jännittävä päivä. Olin ensimmäistä kertaa yli neljään vuoteen ilman lapsia reissussa. Päiväristeily Tallinnaan ystävän kanssa tuli todella tarpeeseen. Vaikka tällaiset nopeat pyrähdysreissut ovat melko raskaita, antavat ne silti voimaa taas jaksaa arkea. 
14 tuntia ilman lapsia. Vain aikuista seuraa, juoruamista, elämän analysointia ja iloista hauskan pitoa.
Tämä on sitä, mitä jokainen äiti tarvitsee aika-ajoin, jotta voi olla super-äiti. 
Kokosimme reissusta YouTube videon, jossa kurkataan missä kaikkialla kävimme sekä mitä pidimme paikasta.
 

Meillä oli alkuun hyviä suunnitelmia mitä tehdä Tallinnassa. Suunnittelimme piknikiä puistoon, vanhassa kaupungissa hengailua ja piipahdusta vankilamuseoon. Mutta niin kuin hyvillä suunnitelmilla on tapana, niin nämäkin kariutuivat yksi toisensa jälkeen.

Sade- ja ukkoskuurot vesittivät piknikin ja tekivät vanhassa kaupungissa talsimisen ikäväksi kokemukseksi. Vankilamuseo taasen oli päättänyt sulkea ovensa pysyvästi jo vuonna 2016. Joten tästä reissusta muodostui puhtaasti shoppailureissu. Ei yhtään huono juttu.

Tallinna on muuttunut todella paljon siitä, kun tein sinne ensimmäisen tyttöjen reissun. Se on siistiytynyt, modernisoitunut ja hintataso on noussut. Piraattitavarat ovat lähes kadonneet ja merkkiliikkeet tulleet tilalle. Enää ei ole halpaa. Mutta edelleen on mahdollista tehdä löytöjä, jos jaksaa etsiä.

Paljon meni rahaa?

Matkat satamaan 12,60€

Laivamatka 19€

Aamupala laivalla 15€

Jäätelö Gelato Ladies vanhassa kaupungissa 5,40€

Tuliaskarkkeja Kalev tehtaanmyymälästä 5,10€

Cafe Latte Robert´s Coffeesta 3,70€

Neljä poikien yöpukua Pepcosta 18,80€

Päivällinen Babyback ribs & BBQ 13,50€

Laivalta karkkia, Sensai ripsiväri, pehmolelu 42€

Iltapala laivalla 6,50€

YHTEENSÄ 141,60€

Vapaapäivän hinnaksi tuli kokonaisuudessaan 141,60€. Onko se sitten paljon vai vähän? Olihan tuo melko kallista, mutta jokaisen sentin arvoista. Päivä oli hauska ukkosesta ja epäonnistuneesta ruokailusta huolimatta. Reissun pääasia oli kuitenkin vain tauko arjesta ja hauskan pito. Siinä onnistuttiin täydellisesti.

Terkuin, Kati

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kuva: Taaborin kesäteatterin kuvapankki

*Kaupallinen yhteistyö Taaborin kesäteatterin kanssa

Taaborissa kaikki on vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun. Siellä on Peppi Pitkätossu, la hop sula hei sula hopsan saa.

Astrid Lindgrenin tarinat itsenäisestä ja uskomattoman vahvasta tytöstä, Peppi Pitkätossusta, ovat klassikkoja. Rakastetun satuhahmon tarinat syntyi vuonna 1940, kun Astrid Lindgrennin piti kertoa sairaana olevalle tyttärelleen tarinoita. Tarinat alkoivat elää ja muuttuivat lopulta kaikkien lasten rakastamiksi satukirjoiksi. Myöhemmin kaikkien rakastama Peppi on nähty valkokankaalla niin kuin teatterin lavoilla.

Tää on parempi kuin Peter Pan! Voidaanko katsoa uudelleen?

Meillä on luettu Peppi Pitkätossun tarinat kevään ja kesän aikana useamman kerran. Ässä on ehkä yhtä rakastunut kuin äiti, tähän ihanaan, toisinaan valehtelevaan tyttöön, joka voi nostaa hevosen ja tekee itse räiskäleet. Peppi Pitkätossu tarinoiden opetus on luultavasti se, ettei kaikkea tarvitse ottaa niin vakavasti ja lapset pystyvät tekemään itse uskomattomia asioita, kun heidän vain antaa yrittää. Pepissä on uskomattoman ihania ominaisuuksia, joita mielestäni saisi olla jokaisella lapsella. Peppi on hauska, oikeudenmukainen, reipas, toimelias, vahva ja tietysti hieman kuriton sekä omapäinen. 

Taaborin kesäteatterin Peppi oli aivan loistava. Kirjasta tutut kohtaukset pääsivät lavalle, kun näimme kuinka Peppi yritti opetella kiertotaulua koulussa ja käyttäytyä kahvikutsuilla. Anna Hanskin rooli sosiaalityöntekijänä sekä Pepin enkeliäitinä kosketti. Upea valinta rooliin. Mutta entäs itse Peppi! Tähän ei ole sanoja. Täydellinen. Juuri tällaiseksi olen aina Pepin kuvitellut. Ässäkin kysyi, että oliko tuo se oikea Peppi? Sanoisinko, että täyden kympin suoritus.

näytelmän suurin kehu tuli kuitenkin Ässältä. Hän totesi tämän olleen parempi kuin Peter Pan näytelmä ja se on paljon se. Mikään näytelmä ei ole aikaisemmin vetänyt vertoja Peter Panille, jossa Ässän isosisko esiintyi. Nyt löytyi haastaja.

Astrid Lindgrenin valloittava klassikkonäytelmä Peppi Pitkätossu nähdään Taaborin kesäteatterilla vielä kuusi kertaa. Näyttelijöinä loistavat mm. Erika Vikman, Anna Hanski sekä Valtteri Lehtinen.

Taavi Vartialle työryhmineen näytelmä on jo kymmenes Taaborinvuorella. 10-vuotisjuhlanäytelmänä nähtävä toteutus noudattaa tarkasti alkuperäistä käsikirjoitusta. Ohjaaja Vartian luotsaamana syntyy unohtumaton kesäteatterielämys koko perheelle – samalla elokuvallisella otteella, kuin jo yhdeksänä kesänä aiemmin. Näytelmän suomennos on Liisa Ryömän käsialaa ja se perustuu Staffan Götestamiin dramatisointiin lastenkirjaklassikosta.

Seuraavat esitysajat ovat:

28.7 ja 29.7 klo16 sekä 30.7, 31.7, 1.8 ja 2.8 klo18.

Varaa liput ja hyppää mukaan seikkailuun!

Suosittelemme Ässän kanssa lämpimästi tätä näytelmää kaikille lapsille ja lapsenmielisille. Tämä oli ehkä tämän teatterikesän paras näytelmä.

Ampiaisvaroitus!Taaborin kesäteatterilla on runsaasti ampiaisia, joten suosittelemme Ässän kanssa ottamaan mukaan epipenin (jos on allerginen) taikka ampikyy pakkauksen. Lisäksi kehoitamme välttämään makeiden juomien ja herkkujen syöntiä katsomossa, näin annamme mahdollisimman mukavan kesäteatteri elämyksen kaikille, kun ei tarvitse huitoa makean perässä pörrääviä ampiaisia.

Kiitos Taaborin kesäteatteri ihanasta perjantai illasta! Tästä on hyvä aloittaa viikonloppu.

Terveisin, Kati

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Äiti kolmelle, vaimo yhdelle. Shoppailuaddikti, ikuinen laihduttaja, nautiskelija ja hyvän olon etsijä. Rakkautena valokuvaaminen, ruuanlaitto ja leipominen. 

Koivulan emäntä on elämänmakuinen blogi, jossa pohditaan naiseutta, parisuhdetta tai parisuhdettomuutta, seksuaalisuutta ja perhe-elämää. Sukelletaan syvälle tunteisiin ja ajatuksiin, kunnes palataan kevyempiin asioihin, kuten päivän ruokalistaan.

Voit seurata blogia nyt myös Blogit.fi palvelussa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Blogiarkisto

2018
2017
2016