Kuva: pixabay

Olen ilmeisesti elänyt sateenkaarikuplassa useita vuosia. Olen kuvitellut, että sateenkaariperheet eivät poikkea mitenkään heteroperheistä, eikö arki ole samanlaista kaikissa lapsiperheissä hienoisia vivahde-eroja lukuunottamatta. Olin kuvitellut muidenkin ajattelevan näin. Sateenkaarikuplani puhkesi tyystin, kun aloitin seksologian opinnot. Tuli yllätyksenä, että useat ihmiset pitävät edelleen vuonna 2018 sateenkaariperheitä outona ja poikkeavana osana väestöä. Minulle, joka on kasvanut vähemmistöryhmien ympäröimänä ja jonka paras ystävä on homo, on hämillään valtavirran vanhanaikaisesta suhtautumisesta.

Tästä syntyikin ajatus rikkoa heteronormatiivisia ajatuksia ja myyttejä, jotka liittyy sateenkaariperheisiin. Tähän seikkailuun valjastin mukaan hyvän ystäväni, ihanan Annin perheineen. Aloitan blogissani juttusarjan Vierustan naisista, joka kertoo tuiki tavallisesta ja tylsästä sateenkaariperheen arjesta. Samalla pohditaan miten sateenkaariperheen arki eroaa heteroperheiden arjesta. Sarja tulee ilmestymään kerran viikossa, aina maanantaisin.

Tervetuloa kurkkaamaan millaista on elää sateenkaariperheessä!

Vierustan naiset

Vierusta on vanha, viehättävä talo Jokelan keskustassa, vanhoillisessa Tuusulassa. Se on nähnyt monia kasvoja ja viimeisimpänä siihen muutimme me: lapsiperhe sateenkaaren kauniissa väreissä, tehden Vierustasta avarakatseisemman. Arkeamme yhdistävät opiskelu, talon hoivaaminen ja lemmikit. Meille tärkeitä juttuja ovat kiireetön yhdessäolo, keskusteluille avoin ilmapiiri sekä luonnon kunnioittaminen. Uusia ja vanhoja tarinoita kirjoittaa perheen äiti, Anni Halen. Mukana tarinoissa seikkailee puoliso Hymy sekä 8- ja 10-vuotiaat tytöt, koirat Pablo ja Dalì sekä Liona-kissa. (Anni Halen)

Vierustassa tullaan Äitienpäiväsunnuntaina heräämään säätiedotuksen mukaan lämpimään ja aurinkoiseen päivään. Annin puoliso Hymy aikoo hemmotella tyttöjen kanssa Annia ja tämä tuleekin saamaan aamupalan sänkyyn tarjoiltuna. Tytöt ovat jo valmistaneet koulussa äitienpäivälahjat, joita malttamattomana yritetään vielä jemmailla äidiltä. Nuorin tytöistä olisi jo heti halunnut näyttää äidilleen valmistamansa yllätyksen, mutta suostui odottamaan sunnuntaita. Päivällä Vierustan naiset suuntaavat Annin veljen luokse syömään ja kahvittelemaan. Päivän ohjelma on vielä yllätys. Melko perinteisesti äitienpäivää tullaan Vierustassa viettämään. Samanlainen äitienpäivä voisi olla myös Koivulassa.

Ihanan aurinkoista viikkoa kaikille!

Kati

 

Kommentit (7)

Koivulan emäntä -blogi
Liittynyt26.3.2018

Niinpä ja tätä en varmaan lakkaa koskaan ihmettelemästä. Jotenkin hullua, että jotkut ajattelevat sateenkaariperheiden olevan jotenkin mysteerisiä, samanlaisia ovat kuin heteroperheet.

Isäkuukaudet
Liittynyt9.11.2016

Olen elänyt (ja elän varmaan edelleen) samantyyppisessä kuplassa, mutta kupla ei ehkä ole ihan yhtä vahva kuin sinulla. Hämmentävä on se tunne, kun huomaa, kuinka vanhoillisesti ihan fiksunakin pitämäni ihmiset välillä sateenkaariporukoista ajattelevat! Pitää ihan tarkistaa, että olikos vuosi 2018 vai 1918.

Koivulan emäntä -blogi
Liittynyt26.3.2018

Joo, mullekin tuli yllätyksenä muutamien arvostamieni ihmisten ajatukset. Mutta kai se vain on niin, että jos ei tunne niin ennakkoluulot ottavat vallan.

Isivuosi

Kovin ennakkoluulojen hallitsemassa maassa vielä eletään. Kiva idea tämä postaussarja.

Uskon siihen, että mitä enemmän tietoa asioista saadaan, sitä vähemmäksi ennakkoluulot käyvät.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Äiti kolmelle, vaimo yhdelle. Shoppailuaddikti, ikuinen laihduttaja, nautiskelija ja hyvän olon etsijä. Rakkautena valokuvaaminen, ruuanlaitto ja leipominen. 

Koivulan emäntä on elämänmakuinen blogi, jossa pohditaan naiseutta, parisuhdetta tai parisuhdettomuutta, seksuaalisuutta ja perhe-elämää. Sukelletaan syvälle tunteisiin ja ajatuksiin, kunnes palataan kevyempiin asioihin, kuten päivän ruokalistaan.

Voit seurata blogia nyt myös Blogit.fi palvelussa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä minuun tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Instagram