Äiti ja tytär -päivä

Menneellä viikolla sain kuulla olevani nipo. Tämän asian Teinimonsteri ilmoitti kesken meidän automatkan kohti mummolaa. Tämä keskustelun avaus tuli aivan yllättäen ja sai minut hetkeksi sanattomaksi. Olen pitänyt itseäni aina erittäin rentona, enkä missään nimessä millään tavoin nipona. Kun kerran sitten olen tällainen äärimmäisen nipo äiti, niin vaadin asialla selitystä.
Sain kuulla, että olen nipo varsinkin siivouksen suhteen. Teinimonsterin kavereiden vanhemmat eivät kuulemma koskaan valita sotkuisista huoneista. Erään kaverin huoneessa kuulemani mukaan, on kaikki tavarat hujan hajan. Vaatteita ja astioita ympäriinsä. Lisäksi kuulemma löytyy karkkipusseja sekä muuta roskaa kaikkialta muualta kuin roskiksesta. Teinimonsteria kuulemma harmittaa kovasti, kun hänen pitää pedata sänky aina aamuisin, vaatteet on viikattava kaappiin siisteihin pinoihin ja astioita ei saa varastoida huoneeseen. Joo, nämä asiat on hoidettava jos haluaa olla kavereiden kanssa. Mutta ei niitä ole pakko tehdä. Jos huone ei ole siisti, niin sitten ei vaan lähdetä kylille vaan vietetään koti-iltaa.
Kyselin Teinimonsterilta tässä kohtaa, että eikö ole kivempi olla siistissä huoneessa kuin sotkuisessa. Pienen pohdinnan jälkeen Teinimonsteri myönsi siistin huoneen olevan paljon mukavampi. Kaverin huoneessa joutuu miettiä mihin voi istua tai siivota itselle istumapaikka. Teinimonsterin huoneessa ei tällaista ongelmaa ole.

"Joten eikö se ole sitten hyvä, että patistelen sua siivoamaan?"

"No, on."

"Eli en siis ole tässä asiassa turhaan nipo?"

"No, et."

Kun olimme käsitelleet tämän siivousasian, vaadin uutta selitystä nipoudelleni. Teinimonsteri kertoi, että häntä ärsyttää suunnattomasti, kun vaadin häntä kantamaan vastuuta koirasta, jonka hän oli halunnut ja lopulta saanut. Hänen kaverinsa oli saanut koiran, eikä tämän tarvinnut alkuinnostuksen jälkeen enää hoitaa koko koiraa. Kysyin Teinimonsterilta, että haluaisiko tämä sitten luopua koirastaan. Vastaus oli ilmi selvä: EI HALUA. Hän haluaa pitää koiran, mutta ei haluaisi tehdä mitään. Kerroin, että jos minä tulen ottamaan tästä eteenpäin täyden vastuun koiran hoidosta, tästä tulisi silloin minun koira. Koira kiintyisi minuun, eikä enää vältämättä haluaisi mennä Teinimonsterin huoneeseen, eikä enää seuraisi tätä joka paikkaan. Teinimonsteri pohti jälleen jonkin aikaa asiaa ja vastasi, ettei haluaisi niin käyvän. Samaan hengen vetoon totesi myös ulkoilun olevan oikeasti mukavaa koiran kanssa. Joten lopputuloksena Teinimonsteri haluaa edelleen hoitaa pääasiallisesti koiran lenkitykset ja ruokkimisen.

"Eli en siis olekaan loppuen lopuksi kovin nipo?"

"No, et. Sä oot äiti just sopivan nipo."

"Eli jatkanko edelleen muistuttelua siivouksesta ja koiran hoidosta?"

"Joo. Yritän hoitaa tästä edespäin ilman muistutteluakin."

 

Eli en sitten loppujen lopuksi ollutkaan kovin nipo. Teinimonsteri kertoi, että hänestä on mukavaa kun välitetään ja katsotaan perään. Vaikka se välillä ärsyttääkin. Kyllä teinit kuitenkin haluavat niitä rajoja ja sääntöjä vaikka kovasti taistelevat niitä vastaan.
Oletko sinä nipo vanhempi? Mitä sääntöjä ja rajoja teineillä pitäisi olla?

 

Kommentit (0)