Raskausaikahan on tunnetusti täynnä kieltoja. Ei saa tehdä sitä, eikä saa tehdä tätä, koska se on haitaksi sikiölle ja voi aiheuttaa keskenmenon taikka kehityshäiriöitä. Monet ruoka-aineet ovat kiellettyjä ja kaikkia liikuntamuotoja ei suositella, kauneudenhoitorutiineistakin joutuu karsimaan, jos pelkää mahdollisesti imeytyvien kemikaalien haittavaikutuksia.
Minä olen raskausaikana pyrkinyt minimoimaan kaiken mahdollisen haitallisen. Ihan vain varmuuden vuoksi. Jos jotain ikävää sattuisi, niin en halua alkaa jossittelemaan. Jos en olisi syönyt sitä tuorejuustoa taikka jos en olisi itsekkäästi halunnut värjätä hiuksia, niin näin ei olisi käynyt. Olen siis koko raskausajan pitänyt raamattuna THL:n listaa, mitä kaikkea ei suositella raskaana oleville. Joten, nyt kun raskaus on edennyt ihan loppuun, niin on aika haaveilla niistä kaikista asioista, mistä olen jäänyt pois ja mitä kaikkea saan alkaa taas tekemään.

1. Salmiakki ja laku

Voi luoja, miten näitä olenkin kaivannut. Kumpaakin olen pakannut tuonne sairaalakassiini odottomaan, jotta pääsen heti synnytettyäni herkuttelemaan. Raskausaikana olen muutaman salmiakkinamin syönyt, koska en vain ole voinut vastustaa tätä herkkua. Nekin olen pihistänyt Isimiehen lauantaikarkkipussista raskausviikolla 38, joten todennäköisesti ei ole suurta haittaa niistä aiheutunut.

2. Nukkuminen vatsallaan

Tämän järkyttävän suuren vatsan kanssa nukkuminen on hirveän hankalaa. Varsinkin sellaiselle ihmiselle, joka on tottunut nukkumaan aina vatsallaan. Tulee varmasti olemaan todella outoa, kun voin taas vapaasti nukkua miten haluan. Tai no, niissä rajoissa, kuinka vauva nukkuu... Meidän lapset ovat yleensä olleet aina hyviä nukkujia, joten täytyy toivoa, että tällä kolmannella on myös samanlaiset unenlahjat kuin isommilla sisarilla.

3. Graavikala

Olen tilannut ensimmäisiksi ruoaksi kotiinpaluun kunniaksi "jouluateriaa". Jouluna melkein itketti, kun en saanut syödä graavilohta ja perunaa. Myös sillit yms. suolakalat jätin suosiolla väliin joulupöydässä. Joten nyt ensimmäinen ateria kotona tulee olemaan kaikki nämä ihanat ei suositeltavat -kalat.

4. Tuorejuusto

Hmm... taitaa aika moni asia nyt liittyä ruokaan... Mutta se on ollut aina iso osa minun elämääni. Minä rakastan ruokaa. Joten synnytyksen jälkeen terrorisoin perhettäni ja meillä tullaan syömään kaikkia niitä ruokia, joita en ole voinut raskausaikana syömään. Eli myös juustokakkuja! Näitä minä olen odottanut! Meillä tullaan tekemään todella paljon kevään ja kesän aikana juustokakkuja. Leivän päälliset tulen vaihtamaan tuorejuustoon. Tervetuloa korkea kolestroli, kohta on SOKKA IRTI! 
 

5. Hiusten värjäys

Värjäsin ja leikkautin tasan kerran hiukseni raskaus aikana ja se oli kun laskettuaika oli ylittynyt viikolla. Tarvitsin jotain piristystä ja tulin siihen tulokseen ettei värjäyksestä voi olla enää mitään haittaa sikiölle. Ja kun hiukseni viimein laitettiin, huomasin miten paljon se vaikuttaa minun ihan yleiseen hyvin vointiin. Nyt lupaankin käydä jatkossa kampaajalla säännöllisesti.

 

6. Perusteellinen kasvohoito

Kasvojeni iho huutaa hiusten lailla taikatemppuja. Kun hiukset on saatu kuntoon, niin tuleekin sitten kasvojen vuoro. Kasvot varmaan vaativat ainakin kolmen ellei jopa viiden kerran sarjahoidon, jotta niiden normaali hehku saadaan palautettua. Tämä raskaus on saanut muutenkin ihoni ihan hirveän huonoon kuntoon, joten saa nähdä onko enää paluuta lainkaan vanhaan?

7. LIIKUNTAA, kuntosalille, kävelylenkkejä

Minun kroppani huutaa liikuntaa. Raskaus on tuonut mukavat 17kg ylimääräistä painoa, joten siinä onkin sitten työn sarkaa, jos haluan vanhoihin mittoihin takaisin. Onneksi nyt on kevät ja ulkoilu sekä kävelylenkit tulevat varmasti kuulumaan todella nopeasti kotiutumisen jälkeen meidän päiväohjelmaa. Kuntosalille täytyy palata viimeistään syksyllä, mutta sitä ennen lihaskuntojumppaa kotona ja ulkona. Pilatesrulla ja kahvakuulat täytyy hommata odottamaan kotiin, jottei se liikunta vain jää pelkästään kävelylenkkeihin.

8. Ratsastamaan

En ole uskaltanut raskausaikana nousta lainkaan hevosen selkään, joten kesällä pitää päästä ratsastamaan muutaman kerran ainakin. Joku ihana vaellusretki hevosen selässä olisi täydellinen. Hyvää seuraa unohtamatta. Täytyykin alkaa katselemaan millaisia juttuja olisi tässä meidän lähialueella tarjolla.

 

9. Hieronta

Synnytyksen jälkeen minun täytyy hommata itselle 10kerran hierontakortti kunnon hierojalle. Raskausaika on saanut minut ihan jumiin, joten imetys varmasti tulee pahentamaan tilannetta, ellen tee asialle jotain ja nopeasti. Säännöllinen hierojalla käynti ei muutenkaan olisi pahitteeksi, joten nyt vain saan hyvän tekosyyn miksi minun pitää päästä vaikka ylimääräistä rahaa ei ole.

10. Kehonhuolto

Viimeinen asia on ihan koko kehonhuolto. Tämä pitää sisällään oikeastaan kaiken. Kuorinnat, syvävenyttelyt, uiminen ja infrapunasauna. Jos nyt joku kysyy miks en ole kuorinut ihoa, venytellyt tai uinnut raskausaikana, niin uiminen minulta kiellettiin raskausviikolla 12 etisen istukan vuoksi. Venyttelyt ja kuorinnat vain ei ole oikein enää taas onnistuneet vatsan kasvaessa tolkuttoman kokoiseksi.Nämä on ne 10 eniten kaivattua asiaa. Muitakin juttuja tulee varmasti eteen, mutta niitä en ole ilmeisesti ainakaan kuumeillut tässä raskausaikana. Nyt enää odotan, koska saan tämän lapsen itsestäni ulos ja pääsen toteuttamaan listaani.
 
Mitä asioita sinä olet kaivannut raskausaikana?

Kommentit (0)