Neljä viikkoa remonttia takana. Nyt alkaa hajottaa. Jatkuva meteli, pöly, väliaikaiset nukkumajärjestelyt, oman rauhan ja sähköjen ajoittainen puuttuminen alkaa tehdä tehtävänsä. Meillä kotona ei ole koskaan aikaisemmin riidelty näin paljon. En enää yhtään ihmettele miksi talon rakennusta tai laaja-alaista remontointia pidetään parisuhteiden tuhona. Mutta kyllä tämän kestää, varsinkin kun nyt lähdimme lasten kanssa evakkoon. Tulimme siihen tulokseen, että kun lattiat revitään auki ja keittiö on poissa käytöstä, niin minun on lasten ja koiran kanssa parasta lähteä evakkoon. Evakkoreissusta onkin tulossa myöhemmin juttua. Täytyy sanoa, että on ollut mielenkiintoinen viikko.
 
Tämän viikon aikana suurimmat työt alkavat olla jo tehtynä. Laajennusosa on valmistuu ja tilaratkaisujen muutostyöt ovat enää viimeistelyä vaille valmiita. Toukokuussa remontti siirtyy talon ulkopuolelle.  
 

Loppu viikosta palaamme lasten kanssa kotiin, enkä jaksa enää odottaa! Hieman jännittää, minkä näköinen se koti onkaan? Kuulemani mukaan remontti on edennyt juuri niin kuin on suunniteltu. Muutama pieni yllätys on tullut vastaan, kuten sähköt oli vedetty lattian kautta kaadettavaan seinään ja suunniteltu oven paikka jouduttiin vaihtamaan takan vuoksi. Nämä aiheuttivat vain hetkelliset viivästykset töihin, joten remontti valmistunee vain viikon myöhässä suunnitellusta. 

Meiltä on kyselty, että miksi olemme palkanneet ulkopuolisen urakoitsijan tekemään remonttia? No, ihan siksi, että tämä remontti tulisi joskus valmiiksi. Lisäksi sähkö- ja lvi-töihin tarvittiin ihan työlupien puolesta ulkopuolinen tekijä. Lisäksi tilojen muutostyöt ovat olleet sen verran mittavat, että ne vaativat kunnalta rakennusluvan sekä työnjohtajan. 

Meiltä on myös kysytty, että onko tämä talon muokkaus ollut taloudellisempi ratkaisu kuin meille sopivamman talon osto. Rehellinen vastaus on, että ei todellakaan! Halvemmaksi olisi tullut ostaa meille sopivampi talo,kuin lähteä mittaviin muutostöihin. Me kuitenkin tulimme pitkällisen pohdinnan jälkeen, että olemme valmiita ottamaan tämän taloudellisen tappion, koska rakastamme kotiamme sekä sen sijaintia. Emme olisi koskaan löytäneet parempaa tai edes lähellä yhtä hyvää paikkaa meidän perheelle. Eli tämä oli meille oikea ratkaisu.

Millaisia kokemuksia sinulla remontoinnista? Tai talon laajennuksesta?

Terveisiä evakosta!

Kati

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koivula on tila eli projekti, joka ei valmistu koskaan. Täällä tuunataan, rakennetaan, remontoidaan ja eletään. Koivulan parhaita puolia on ehdottomasti iso metsään päättyvä tontti, jossa koirat ja lapset mahtuvat leikkimään sekä emäntä rakentelemaan omaa puutarhaansa. Täydellistä!

Koivulan emäntä on äiti kolmelle ja vaimo yhdelle. Sosiaalialan ammattilainen ja ikuinen opiskelija. Shoppailu addikti, nautiskelija ja hyvän olon etsijä. Rakkautena valokuvaaminen, ruuanlaitto ja leipominen.

Koivulan emäntä -blogi on kaikkea tätä. Tervetuloa matkaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat