Ensi vuoden huhtikuussa meidän perheemme kasvaa kun saamme vauvan taloon! Näin, jos kaikki menee odotetusti. Olen siis raskaana ja riskialttein ensimmäinen kolmannes raskaudesta on jo takana päin.

Laskettu aika sattuu vain kahden päivän päähän esikoisen nelivuotissyntymäpäivästä ja toivoisimme tietenkin, ettei pikkusisarus tupsahtaisi maailmaan juuri samana päivänä.

Olimme hyvin onnellisia mutta myös hivenen yllättyneitä kun saimme tietää raskaudestani. Olisin halunnut heti julkistaa tiedon kaikille ja kaikkialle sillä ajatuksella, että jos vaikka jokin menisikin vielä pieleen, saisin surra avoimesti ja läheisten olisi ehkä helpompi tukea meitä. Pappardelle oli kuitenkin ehdoton sen suhteen, ettei raskausuutista vielä saisi julkistaa. Päätimme odottaa viikkoon 12, jolloin ensimmäinen kolmannes olisi ohi ja suurin keskenmenoriski olisi päättynyt. Teimme testin ollessani viikolla 5, joten seitsemän viikon odotusaika tuntui ikuisuudelta!

Saammeko todellakin jälleen huhtivauvan iloksemme?

Emme kuitenkaan malttaneet pitää raskausuutista vain omana tietonamme vaan melko pian kerroimme ilouutisemme tuleville tuplaisovanhemmille ja ydinperheellemme.

Kutsuimme äitini ja siskoni viikonloppuvieraaksemme ja ehtoisan emännän tyylin pyöräytin pullat jälkiruoaksi. Oikeasti minua väsytti armottomasti ja oli niin törkeän kuuma, että kävin suosiolla hakemassa kaupan pakastealtaasta valmiit Fazerin dallaspullat, jotka sujautin salaa uuniin. Herätin hämmennystä pyytämällä siskoani kurkkaamaan uuniin kesken pullanpaiston ja katsomaan mitä söisimme jälkiruoaksi. Hän kykki uunin edessä hämillään ja totesi, että pullia? Sitten kysyin, että missä ne pullat paistuvat, johon hän vastasi yhä hämmentyneemmin, että uunissahan ne? Hetken mielipuolisen virnuilumme jälkeen tuleva tuplatäti ja sohvalla istunut tuplamummo hoksasivat: ”Ai että onko teillä pulla uunissa?”, johon me hihkuimme, että kyllä vain!

Paljastimme vauvauutisimme äidilleni ja siskolleni näiden dallaspullien avulla!
Paljastimme vauvauutisimme äidilleni ja siskolleni näiden dallaspullien avulla!

Kolmelle läheiselle ystävälleni kerroin asiasta tämmöisen Geisha-rasian avulla.

Lopulta toissaviikon perjantaina viikko 12 tuli täyteen ja ultraäänitutkimuksessakin kaikki oli hyvin. Otimme meistä kaikista valokuvat PlayStation -ohjaimet käsissämme ja sitten pääsin säätämään kuvanmuokkausohjelmalla raskauden paljastuskuvaa.

En ollut kertonut raskaudestani vielä yleisesti työpaikallani, joten päätimme, että julkaisemme kuvan somessa vasta maanantaina kunhan olen ensin kertonut rehtorillemme ja työkavereilleni.

Ostin korvapuustitarvikkeet kotiin mutta olin jälleen kerran liian väsynyt ja flunssan takia puolikuntoinen, joten pullan leipominen jäi tälläkin kertaa. Pullien sijaan vein töihin korillisen luumuja (sikiö on viikolla 12 suunnilleen luumun kokoinen) ja askartelin tällaisen kortin:

Työpaikallani kerroin raskausuutisen luumujen, kortin ja ultraäänikuvan avulla
Työpaikallani kerroin raskausuutisen luumujen, kortin ja ultraäänikuvan avulla

Ensimmäisen raskautemme paljastimme neljä vuotta sitten tämmöisen 1+1=3-kuvan avulla.

Tuleva kummisetä pestattiin kuvausassistentiksi luokkaani neljä vuotta sitten tämän kuvan ottamista varten
Tuleva kummisetä pestattiin kuvausassistentiksi luokkaani neljä vuotta sitten tämän kuvan ottamista varten

Silloisille nelosluokkalaisille oppilailleni väkersin sanaristikon, josta paljastui: ”Ope saa vauvan”. Ajattelin tässä lähiaikoina tehdä vastaavan mutta hieman helpomman version myös nykyisille kakkosluokkalaisilleni.

Esikoisvauvaa odotellessa oli aikaa väkertää vaikka mitä, niin kuin vaikka tämä sanaristikko oppilailleni!
Esikoisvauvaa odotellessa oli aikaa väkertää vaikka mitä, niin kuin vaikka tämä sanaristikko oppilailleni!

Kuinka te olette paljastaneet raskautenne, vai oletteko halunneet/pystyneet/malttaneet pitää asian salassa ja poissa somesta?

Iloista syksyn jatkoa, ja tsemppiä odotukseen kaikille meille mahaa kasvattaville!

T: Sanni

Ps. Voit seurata raskautemme kulkua ja muita kuulumisiani tämän blogin lisäksi Kivakuplan Facebook-sivuilta ja Instagramista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (12)

Elina S
1/12 | 

Me otimme kuvan kolmesta lapsestamme jotka pitivät yhdessä käsissään hiekkalaatikon edessä pienen pientä bodya ja kuvatekstissä oli "joulukuussa tämä body pääsee käyttöön ensimmäistä kertaa ja kolmesta lapsesta tulee neljä"

Janita
2/12 | 

En kertonut asiasta somessa ollenkaan ja mahanikin oli niin pieni että olin jäänyt jo äitiyslomalle kun eräs asiakas päivitteli minut kaupassa nähdessään huonoa säätä ja kuinka meillä töissä on varmasti kurjaa näillä kelellä, kommentoin vaan että tai siis niillä muilla kun minä jäin jo äitiyslomalle 😁

Sanni Kivakupla
Liittynyt2.5.2016

Huikeaa itsehillintää toi kertomattomuus, ja voi teitä onnekkaita, joilla on viimeisilläänkin pieni maha! Vähän eri meininki kun oma vatsanihan pumpsahti kunnolla esille jo joskus viikolla 12. :D

Vierailija
3/12 | 

Lähetin ystäville kuvaviestillä ystävänpäivätervehdyksen. Kuvassa olin pukeutunut paitaan, jossa luki "does this baby make me look fat?"

Vierailija
4/12 | 

Isovanhemmille kerrottiin piilottamalla jotain keittiöön. He etsivät innoissaan tietämättä mikä juttu on. Lopulta uunista löytyi yksi pulla. Reaktiot olivat hyviä ja kaikilla oli hauskaa!

Vierailija
5/12 | 

Esikoista odottaessa 3kk rajapyykki osui sopivasti joulun alle. Tein joululahjaksi tuleville isovanhemmille joulupiparit missä luki 'Mummi ja Pappa' ja mukana oli myös ultrakuva kirjekuoressa.

Vierailija
6/12 | 

Mä oon varmaan outo, kun minusta on luontevinta kertoa asia niin kuin se on: "Meille tulee vauva" tai "Mä oon muuten raskaana". :D

Vierailija

Samaa mieltä. Mun mielestä oli hauska seurata ihmisten ilmeitä, kun sanoin ihan arkipäiväisesti (esim. työpaikan kahvihuoneessa) normaalilla äänensävyllä, että me saadaan vauva. Siinä kesti useammankin ihmisen kohdalla muutama sekunti, kun sanoma oikeasti upposi. Ensiksi olivat "aijaa, okei", sitten hetken päästä "SIIS MITÄ SÄ SANOITKAAN, ONNEA!" :D:D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tavoitteenani on olla lempeä vanhempi. Kolmevuotiaamme ei tee sitä aina helpoksi. Odotamme perheenlisäystä huhtivauvan 2019 merkeissä! Blogissa kiintymysvanhemmuuspohdintoja ja helsinkiläistä perhe-elämää.

Teemat

Hae blogista