Kaikki alkoi siitä, kun katselimme yhdessä juniorin kanssa Taavi Tiikeriä. Bongasin tiikeriperheen olohuoneessa tiikerikuosiset verhot! Seurasi välitön mielikuva ihmisperheen kotona roikkuvista ihmisennahkaverhoista, yääh. Listasin tähän alle muutaman lastenohjelmissa huomaamani älyttömyyden. Oletteko huomanneet nämä Ryhmä Haun, Postimies Paten ja Sanni Sateenkaaren omituisuudet?

Ryhmä Hau

Käsillä on hätätilanne, mitä tekee koiranpentukoplaa johtava ihmepoika-Riku? Alkaa animoida! Animaatiota tarvitaan koiranpentujen tilannekartoitusta ja tehtävänantoa varten, onhan kyseessä hätätilanne, asiat on laitettava tärkeysjärjestykseen! Animointejaan varten Riku saa myös mystisesti lisätietoa tilanteista (telepaattisilla voimillaan?). Onko sarjanluojilla antipatioita paikallishallintoa kohtaan, kumpikin pormestari käyttäytyy kajahtaneesti? Kuinka Kapteeni Turbo ei ole jo hukkunut koheltelultaan? Kuka kuvaa pentuja, kun Riku juttelee heidän kanssaan videokuvayhteydellä?

Postimies Pate

Pate on hirveä työnarkomaani. Lapsen kanssa on sovittu meno pulkkamäkeen, ähäskutti poika, lähden kuljettamaan erikoislähetystä, moi vaan sulle, isi lähtee nyt. Paten jokainen erikoislähetys maksaa valtiolle (Royal Mail) tolkuttomasti: pilalle hemmoteltu Meera saa luistimet radalle helikopterikuljetuksella, että mitä? Mokaileeko Pate tahallaan päästäkseen rellestämään moottoripyörällä tai maastoautolla? Kuinka ihmeessä Pate on voinut saada ylennyksen virkaansa? Jokaisessa jaksossa hän joko rikkoo kirjesalaisuutta availemalla paketteja omine lupineen, tuhoaa, kadottaa tai vähintäänkin kaltoinkohtelee paketteja törkeän välinpitämättömyytensä vuoksi. Usein Pate syyllistyy näihin kaikkiin saman jakson aikana! Kaikesta huolimatta Patea juhlitaan sankarina jokaisen jakson lopussa.

Sanni Sateenkaari

Sanni Sateenkaaren prinsessalla on sydämenmuotoiset iirikset. Ohjelma lienee työvaatettajien suosiossa tai sponsoroima, Sanni kun ei tee mitään ilman asianmukaista vaatetusta ja varusteistoa.

Ludovic & muut

Miksi Ludovic sietää jatkuvasti ilkeilyä kiusaajaystävältään? Miksi kaikkien ankkahahmojen nimi on Vaakku (Ludovicin Vaakku ja Sakun ja Vaakun Vaakku)?

Thomas and friendsissä junilla on ylipainoinen ihmispomo, englanniksi ”fat controller”! Kuinka poliittisen epäkorrektia!

Nalle, Apina ja Ankka -ohjelman Ankka on täysi statisti. Ankka esiintyy vain alkuanimaatiossa ja -laulussa. Vai enkö ole puusilmäisyydeltäni huomannut Ankan roolia itse jaksoissa, joissa Apina ja Nalle rellestävät kahdestaan?

 

Mihin omituisuuksiin sinä olet törmännyt lastenohjelmia katsoessasi?

Sanni

Kivakupla löytyy myös täältä: Facebook & Instagram

Kommentit (2)

Vierailija

Touhulassa Juupas-possu ja eipäs-possu ajavat makkaranmuotoisella autolla, apua!

Seuraa 

Tavoitteenani on olla lempeä vanhempi. Kolmevuotiaamme ei tee sitä aina helpoksi. Blogissa kiintymysvanhemmuuspohdintoja ja helsinkiläistä perhe-elämää.

Teemat