Anoppilan syysaurinkoinen takapiha

Persikankokoinen pallero pyörii ja liikkuu kohdussani, kertoo raskaussovellukseni Pregnancy+. Ilmeisesti näin neljännellätoista raskausviikolla on vielä liian aikaista tuntea vauvan liikkeitä, mutta muutaman kerran olen ollut jo varma, että nyt kyllä tuntui ihan selkeä vauvanhipaisu. Oli se sitten oikeasti myllertävä suolisto tai mikä hyvänsä, on mahan vaiheiden seuraaminen ollut ihan yhtä jännää kuin ensimmäisessäkin raskaudessa.

Syksyn odotetuin viikko (ainakin jos opettajilta kysytään) on täällä — syysloma!


Perjantaina helsinkiläisillä, ja ilmeisesti hurjan monilla muillakin, alkoivat koululaisten syyslomat. En muista milloin on tuntunut yhtä ihanalta ja ansaitulta jäädä lomalle kuin nyt. Töissä on ollut tähän astisen opettajaurani kuormittavin tilanne koko syksyn ajan mutta onneksi siihen on tulossa loman jälkeen helpotusta. Rakastan työtäni mutta muutos luokanopettajan arjessa ja työn kuormittavuudessa on mielestäni ollut seitsemän vuoden takaiseen lähtötilanteeseen verrattuna huomattava. Tiedän, etten ole mielipiteeni kanssa yksin. Katsotaan kuinka tilanne tästä vielä kehittyy, toivon, ettei ainakaan pahempaan suuntaan. Isäkuukaudet-blogin ekaluokkalainen sinnittelee vielä ensi viikon koulussa ja syyslomaa odototetaan heidänkin perheessään jo kipeästi. Kannattaa kurkata ja käydä lukemassa vanhemman ja oppilaan näkökulmaa aiheeseen, kovin kuulostaa samalta molemmilla puolin pöytää.

Kanoottiretki lokakuun lämmössä
Kanoottiretki lokakuun lämmössä


Alkuraskauden loputtomalta tuntunut väsymys ja silloin tällöin vellonut pahoinvointi ovat onneksi jo takanapäin. Rinnatkaan eivät enää ole yhtä kosketusarat, joten vointini on tällä hetkellä varsin mainio.

Tulimme syyslomareissulle Savonlinnaan ja voi kuinka sielu onkaan levännyt kauniissa syysrantamaisemissa. Tänään sunnuntaina aurinko on paistanut kirkkaalta taivaalta, lämpöä on ollut melkein parikymmentä astetta ja somen kuvajakojen perusteella joku muukin on viihtynyt tänään ulkona.

Iloiset lomalaiset!
Iloiset lomalaiset!Aurinkoista sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa kaikille!

Ps. Lihaton lokakuu ja mieletön lihanhimo on muuten hankala yhdistelmä. Keho selkeästi janoaa tällä hetkellä lisää rautaa, ja toki tiedän, että saa sitä muualtakin kuin lihasta. Ferritiini ja hemoglobiinitulokset saanen tietää ensi viikon lopulla toisella neuvolakäynnilläni. Mielenkiinnolla neuvolaa odotellen siis!

Valokuvausta vihaava mieheni otti tämän kauniisti rajatun mahansilittelykuvan pyynnöstäni
Valokuvausta vihaava mieheni otti tämän kauniisti rajatun mahansilittelykuvan pyynnöstäni

Täältä voit seurata Kivakuplan kuulumisia Facebookin ja Instagramin puolella.

Kommentit (2)

Vierailija

Ihana uutinen. 😍 Onnea odotukseen ja terveisiä esikoisellenne! T. Hanna, joka oli kevään työssäoppimassa lapsenne päiväkodissa.

Seuraa 

Tavoitteenani on olla lempeä vanhempi. Kolmevuotiaamme ei tee sitä aina helpoksi. Odotamme perheenlisäystä huhtivauvan 2019 merkeissä! Blogissa kiintymysvanhemmuuspohdintoja ja helsinkiläistä perhe-elämää.

Teemat

Hae blogista