Utelias ja luottavainen.
Utelias ja luottavainen.

Nyt on sitten Maijan synttärihulinat hulistu ja pienokaisemme on ihan oikeasti yksivuotias. Ei siis ilmeisesti mikään vauva enää, vaan pikku taapero! Ja toden totta hän taapertaa – ensimmäiset oikeat askeleet ilman tukea nähtiin jo ennen synttäreitä, ja nyt askelia tulee niin paljon ettei enää ihan ehdi laskeakaan. Usein Maija kuitenkin yhä valitsee konttaamisen, jos haluaa paikasta a paikkaan x (koirankuppi, lattiakaivo, vessaharjanurkkaus) nopeasti.

Yhden vuoden kunniaksi pistäydyimme pistettävinä neuvolassa. Maijaan tuikkaistiin se perussatsi rokotuksia (tuhkajoku ja mikäliemätä ainakin), mutta yllättävänä synttärilahjana kustansimme sillekin hepatiittipiikin. Lähdemme nimittäin maaliskuussa matkalle Egyptiin! Ah, ajatuskin lämmittää lumipyryn sumentamaa mieltäni.

Matkasta kerron varmasti lisää sitten lähempänä lähtöä ja reissun jälkeen. Nyt se kuitenkin jo pyörii mielessä. Voitte arvata, että turvallisuushakuisena ja kontrollia kaipaavana olen jo listannut tarvittavia apteekkituotteita, uimavarusteita ja suojasysteemejä. Jakakaa siis ihmeessä vinkkinne: paras ripulilääke lapselle? Kätevin tapa suojautua hyttysiltä? Entä se lentomatka – miten yksivuotiaan kanssa siitä selviytyy?

Matkaan on kuitenkin vielä valitettavan paljon aikaa. Nyt pitää siis yrittää iloita tuosta lumesta ja siitä, että talitintit kuitenkin jo sirpittävät aina ajoittain. Niin ja onhan tässä vuodenajassa kohokohtansa – esimerkiksi tämä Runebergin päivä, jolloin voi kiskoa torttuja aamusta iltaan. Siispä torttuostoksille!

ps. Yksivuotisneuvolan mitat numeronnälkäisten eineeksi: tytön pituus 76 cm, paino 9925 g, pää 46,9 cm. Terveydenhoitajan sanoin “luottavainen tyttö” – ja hetki tuon kirjoittamisen jälkeen hoitaja iski piikkinsä tytön reiteen. Auh! (Äidin sydämeen) sattui!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (7)

Laura
1/7 | 

Hih, meidän kohta 11-kuukautisella tytöllä on tasan samat konttauskohteet kuin Maijalla :). Lisäksi vielä kukkaruukut ja mullan syöminen niistä...

1/7 | 

Aivan ihana tämä blogisi, meillä on pikku poika kohta 6 viikkoa mutta olen jo ammentanut paljon tietoa kirjoituksistasi vastaisen varalle ja tälläiselle ensi-mamalle on ollut tosi hyödyllisiä noi syömis ja nukkumisjutut! Tuntuu että tiedän vähän paremmin mitä odottaa tulevaisuudessa :) Tällä hetkellä melko raskas vaihe pikkuisen kanssa, paljon itketään ja nukkuminen muuttunut vaikeammaksi, odotan kyllä innolla tulevaa jos vaikka helpottaisi ja kun vauva alkaa oppia uutta!

Tiina
2/7 | 

Meiän vuosikkaalla on myöskin samat konttauskohteet :) Onneks koiraa ei ole omasta takaa, mutta anopin koiran vesikuppi on maailman mielenkiintoisin.

Reissua varten kannattanee vilkasta Lähiömutsin blogia. Hehän ovat parhaillaan vuoden ikäisen kanssa reissussa. Sieltä saanet hyviä vinkkejä :)

keltanokanhautomo
3/7 | 

Jeps, Lähiömutsin vinkit on jo luettu. :) Lisää muiden mutsien neuvoja saa laittaa tulemaan!

Emma
4/7 | 

Hih, mua niin huvittaa nää neuvolat.. Mulla 8kk poika on 11,7kg ja 74cm pitkä... Teenkö mä jotain jättiläisiä :D

Harza
5/7 | 

Täällä vissiin tehdään hobitteja...

Esikoinen oli 1-vuotiaana 74 cm ja 8,4 kg.
Kuopus on 2 v 5 kk, pituutta noin 82 cm ja painoa 9,7 kg.
Yksivuotiaana tais olla 70 cm ja n. 7 kg.

Molemmat on ihan täysiaikaisina eikä keskosina syntyneitä. :)

Mutta myöhästyneet onnittelut Maijalle ja mukavaa reissun odotusta! Nopeasti se aika menee...

Hanna
6/7 | 

Meiän melkein 1½-vuotias neiti löysi eräänä päivänä siivouskaapista pyyhkeen, meni ja läiskytti koiran vesikuppia ja kuivasi sit omat jälkensä. Kyllä ne oppii nopeesti... :D

Reissumuistoista ei muuta ku et varatkaa lentokoneeseen useammat kuin yhdet varavaatteet (ainakin lapselle). Nimim. kahdet olis tarvittu (etukäteen ei mitään sairauksia, lentokoneessa löysät yllätti, kahdesti). Niin ja selvittäkää etukäteen yhteystiedot lääkärille, johon meette tarvittaessa (jotkut lääkärit korvaa matkavakuutus suoraan). Nimim. Noro koko perheelle lomalla. Toivottavasti teiän loma sujuu mainiosti ilman sairasteluja. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011