Taaperotalon Jenni heitti minulle Vuoden Mutsi -haasteen, joten tässä sitä mennään! (Vuoden Mutsista lisää täällä.)

1. Tunnen itseni Vuoden Mutsiksi kun... Uskottelen itselleni yöllä, että vauvan vaipasta juuri kuulunut megalomaaninen räjähdys oli vain ilmaa. Kun en vain jaksa nousta taas vaihtamaan vaippaa. Vuoden Mutsi, todella... No, oikeasti koen onnistumisen iloa esimerkiksi silloin, kun tulkitsen vauvan itkun sävyn oikein ja pystyn auttamaan pientä hädässään.

2. Lapsiperhe-elämässä haasteellisinta on... Tämä kysymys on haasteellinen! En oikein tiedä vielä, mikä on vaikeinta. Mikään ei toistaiseksi ole ollut kovin hankalaa. Varmaankin väsymys tulee olemaan suuri haaste sitten, jos vauva alkaa valvottaa enemmän. Toistaiseksi hän on oikeastaan nukkunut kuin enkeli ollakseen kuusiviikkoinen ihminen.

3. Suurin lapseltani saama kohteliaisuus on se, kun hän… Hymyilee överi-isoa D-hymyä minulle. Mun syrämeni särkyy tästä rakkauven määrästä.

4. Kello 12 yöllä olen yleensä… Nukkumassa, aina. Paitsi jos pikkutyyppi sattuu vielä tuijottelemaan minua suurilla silmillään pimeydessä. Silloin hyräilen Lapin äidin kehtolaulua ja hoen mielessäni ”nukahda, nukahda, nukahda”.

5. Kello 8 aamulla olen yleensä… Keittämässä teetä ja antamassa koiralle aamupalaa äkkiä ennen kuin Tyyppi herää ja tarvitsee palvelua. Ellei tämä ole jo herännyt – seitsemältä, kuten usein nykyään. Liian usein!

6. Haluaisin sanoa lapsen/lasten isälle, että... Olen niin onnellinen, että tapasin sinut. Ja että vielä kaiken muun hyvän lisäksi saimme tällaisen pikku ihmisen yhdessä.

7. Haluaisin sanoa omalle äidilleni, että... Olet maailman paras. Jos voin itse olla lapselleni läheskään niin ihana, olen onnistunut.

8. Viimeksi kiroilin, kun… Koira herätti tytön haukkumalla ties mitä rappukäytävän ääniä. Päästelin täysin painokelvotonta tekstiä. Yleensä lapsi ei koiran puhkumisesta välitä, mutta ollessaan juuri vaipumassa uneen voi räksytys katkaista unirauhan.

9. En ole koskaan osannut… Jättää asioita seuraavaan päivään tai muuten myöhemmäksi. On pakko tehdä kaikki aina hirveän paljon etukäteen ja ajoissa. Tämä kuulostaa nyt oman hännän nostamiselta, mutta se on ihan oikeasti älytöntä ja rasittaa muitakin. Toinen mitä en osaa, on poliittinen väittely. Sori, en vaan tiedä asioista tarpeeksi ollakseni isoista asioista mitään mieltä.

10. Parasta, mitä housut jalassa ja ilman lapsia voi tehdä, on… Juoda viiniä ja höpötellä kaikki mieltä painavat tai piristävät asiat läpi Miehen tai hyvän ystävän kanssa. Aaaaaaaaaaah.

Haastan Vuoden Mutsiksi seuraavaksi vanhan koulutoverini Minnin, joka bloggaa kahden lapsukaisen mutsiudesta täällä: kiva

Ps. katsokaa ainakin kuvat, ne ovat ihania!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011