Meidän ihana sulotyttömme kuolaa kuin ajokoira. Siis ihan älyttömästi. Kuolaaminen alkoi, kun vauva oli nelisen kuukautta – silloin sitä aiheuttivat ensimmäiset puhkeavat hampaat. Odottelin, että kuolaaminen loppuisi hammasepisodin jälkeen. Odotan yhä.

Joitain vähäkuolaisia viikkoja on varmasti ollut, mutta kyllä tämä vauvan habitus enimmäkseen on miss wet t-shirt -matskua. Hampaitakin on kyllä saatu aikaiseksi kunnioitettava määrä – kahdeksan komeaa nököä! – mutta ei kai tuo loppumaton kuolavana vain niistä voi aiheutua. Nuo kahdeksan kun ovat olleet esillä jo kauan, ja virta jatkaa virtaamistaan.

Tietenkin syksyn aikana vierailleet flunssatkin ovat lisänneet kuolaamista, koska nenän tukkeutuminen aiheuttaa suun avautumisen, ja vauvalla ei ilmeisesti ole mitään tarvetta imaista erittyvää sylkeä kitaansa. Mutta silti. Onkohan tämä oikeasti ihan normaalia.

Ei siinä, onneksi kuolalaput on keksitty ja pesukone pesee. Ohuista kuolahuiveista ei ole kyllä mihinkään, ne kastuvat kymmenessä minuutissa. Kaksikerroksinen, paksumpi lappu toimii hyvin. Niitä kun muistaa vaihdella, huuhdella ja kuivatella päivän aikana useaan otteeseen, pysyy body melko hyvin kuivana. Silti vauvan leuan alla ihotaipeessa on jatkuvasti kuolaa ja vaatteista irtoavaa nukkaa. Onneksi ei ole kesä ja helle; tuo poimu tulehtuisi ihan varmasti tällä menolla.

Huvittavaa on, että kuola esiintyy myös useimmissa vauvasta otetuissa kuvissa. Edustuskuviin pitää vaihtaa kuiva paita, pyyhkiä naama harsolla ja laukaista kamera ÄKKIÄ – muuten on myöhäistä. Tätä ei muuten passikuvan oton yhteydessä huomattu tehdä. Pienessä mustavalkoisessa kuvassa voi tarkkasilmäinen erottaa vauvan leuasta valuvan, herttaisen pikku kuolatipan. Lienee rajaa ylittäessä hyvä tunnusmerkki. Sama tyyppi on kuin kuvassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Marenki

Meidän 4kk ikäinen poika kuolaa myös ja on kuolannut 2kk iästä lähtien. Jatkuvasti on leuka märkänä ja tietenkin myös body. Lisäksi myös äiti saa tästä osansa, kun jälkikasvu pyyhkäisee leukansa mun hihaan :)Mietin myös, et onko tuo aivan normaalia, kun hampaita ei näytä olevan vielä tulollakaan, mutta leuka valuu kuin Niagaran putous. :)

Kaarina

Ihanat nuo kuolapalut! :)
Se on jännä, että meillä esikoinen kuolasi tosi paljon, muistan että paita ja bodyt olivat aina märät edestä.
Nyt tämä kolmas ei ole kuolannut juuri ollenkaan. Tosin hampaitakaan ei ole vielä 1v3kk iässä kuin viisi...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011