Kyllä, ihmettelen itsekin tuota lukua: miten se voi olla jo kymmenen kuukautta vanha! Vastahan minä kiskoin toppatakkia niskaan ja puhkuin taksikeskukseen, että pitäisi saada taksi suht rivakkaan, kun olisi synnytys käynnissä. Ja nyt sen yön tulos paukuttaa telkkaria muovikipoilla ja nauraa.

Kymmenkuisena Maija myös…

- Konttaa vauhdilla ympäri kotia. Nousee tukea (sänkyä, lipastoa, aikuista) vasten seisomaan ja hivuttautuu sivuttaissuunnassa kohti houkuttelevia esineitä (kaukosäätimiä, äidin kalenteria, kahvikuppia).

- Rakastaa piiloutumista kankaan alle ja tulemista esiin. Ilme kertoo kaiken: “MINÄ olen täällä! MINÄ löydyin!”

- Kokeilee sanoja kuten isi, Tytti (koiramme), ankka. On selvästi kiinnostunut puheesta.

- Syö innokkaasti melkein aina. Tällä hetkellä in ovat itsetehdyt sämpylät, pastaruoat ja tomaatti edelleen. Maitotuotteitakin on kokeiltu vähitellen, ja ainakin maustamaton jugurtti puuron kanssa maistuu hyvin.

- Ei enää viihdy rattaissa ikuisuuksia, ellei sitten nuku. Kauppareissujen on siis oltava alle tunnin mittaisia, muuten menee hermot.

- Nukkuu öisin mukavasti ja tietää ettei yöllä syödä, mutta herää hirrrrrrrrveän aikaisin. Okei, tiedän että lapset usein heräävät aikaisin (paitsi sitten murrosiässä) mutta oikeasti, eikö kello viisi ole vähän liioittelua? Parhaimmillaankin unet riittävät vain seitsemään, ja se onkin ihan ok. Onko tähän kellään vinkkejä, miten yöunet saisi jatkumaan pidempään? Vai mukaudutaanko vain ja uskotaan, että aikainen lintu madon nappaa ja sitä rataa…

- Nukkuu päivisin yhdet pitkät päiväunet (ja aamuyhdeksästä alkaen, ks. edellinen kohta!) ja toiset lyhyemmät (joskus iltapäivällä). Toisin sanoen aamulla 2-2,5 tuntia ja iltapäivällä 1-2 tuntia. Tai sitten jotain ihan muuta – rutiinit menevät uusiksi aina kun niistä möläytän ääneen.

- Joraa kun kuulee musiikkia, päristelee ja pussailee, ja kuolaa taas ihan älyttömästi koska on taaaaaaaaaaas nuhassa.

- On ihana. Se sanottakoon pitkästä aikaa, ettei pääse unohtumaan.

ps. Mittoja en tiedä, koska ainakin meidän alueellamme neuvolaan mennään 9-kuistarkastuksen jälkeen vasta vuoden iässä. Aika vonkale se kyllä on!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (5)

jepu
1/5 | 

Kannattaa varmaan kokeilla yhteen päiväuneen siirtymistä!! Meillä molemmat lapset on siirtyneet yhteen päiväuneen n.10-12kk ikäisenä. Ainakin kuulostaa siltä että teidän tyttö nukkuu päivisin tosi paljon :) yritä siirtää päikkärit vaikka puolen päivän paikkeille... Aluksi vaikka yrität sinnitellä klo 10.30 asti ennen kuin pistät nukkumaan. :)

T
2/5 | 

Noin tekisin minäkin kuten edellinen neuvoi. Meillä vauva 8,5 kk ja yhdet päikkärit klo. 12-> 2-3h. Yöunet 20.00-08 tai 09.00 saakka heräämättä kertaakaan. Voi aluksi tökkiä toi siirtäminen mutta ei mee montaa päivää välttämättä kun hoksaa homman idean =)

Tiina
3/5 | 

Meillä on myös 10kk vauva ja meilläkin oli tuo klo 5 heräämisvaihe. Me alettiin myöhentään nukkumaanmenoaikaa ja herättelemään, jos päikkärit alkoi venymään liian pitkäksi. Pikku hiljaa poika alkoi heräämään myöhemmin ja nyt heräilee klo 6.45-7.45. Poika nukkuu kahdet päikkärit, yhteensä n.2,5 tuntia. Nukkumaan menee n. 20.30. Tsemppiä aikaisten aamujen kanssa!

Marianne
4/5 | 

Tuo viideltä herääminen oli meilläkin esikoisella joskus 10kk tietämillä mutta meni sittemmin ohitse itsekseen..:) enkä välttämättä ole samaa mieltä muiden kanssa noista päiväunista, meillä se ei auttanut tohon aamuun mitenkään mutta saimme vaan sitten koko päiväksi kiukkuisen väsyneen tytön.. kyllä se siitä..:) nykyään neiti nukkuu yöunet klo 19:30-n.7 ja päiväunet 12-14(15). Ja ikää hällä on nyt 2,5v. Kuopus on nyt 8kk ja nukkuu ainakin kahdet päiväunet yht. n 3-4h ja yöunet 19:30-7(8).

Tiina
5/5 | 

Jaahas, tuo meiän poika päätti sit tänään, että ekat päikkärit nukutaan vasta yhdeltä (normisti ysin tienoilla), joten taitavat jäädä toiset unet kokonaan pois. Yleensä kun menee toisille unille puoli kolmen maissa eli tunnin päästä ja nyt vielä nukkuu niitä ekoja unia :D Maanantaina oli sama meininki, mut luulin sen johtuvan paukkupakkasista ja sisäpäikkäreistä. Eilen nukku avoimen ikkunan edessä vaunuissa kahden normipäikkärit. Jotta saa nähdä oisko meilläkin yhdet päikkärit-rytmi alkamassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011