Viimeviikkoinen unikoulun aloitus sai meidät riemuitsemaan. Parina yönä jouduimme kestämään noin tunnin verran itkua (vauva sylissä tai lähellä), mutta vaikutus oli selvä: ensimmäinen unijakso piteni heti yli kaksinkertaiseksi. Parhaimmillaan vauva nukkui yhdeksästä puoli kuuteen tarvitsematta syöttöä tai edes silitystä!Homma jatkui tällä viikolla sillä periaatteella, että ainakaan kolmea aikaisemmaksi ei syöttöä enää päästettäisi.

Yöt 7-9: Maija herää suunnilleen kolmen jälkeen syömään, enkä jaksa venyttää aikaa myöhemmäksi. Hyvä näinkin. Tosin sitten aamuherääminenkin aikaistuu kahdeksasta seitsemään, jonka jälkeen emme enää oikein saa unta. Eli ei hyvä sittenkään.

Yö 10: Aamuheräämisen takia päätän, että ensimmäinen syöttö tapahtukoon aikaisintaan neljältä. Maija vingahtaa pari kertaa yön aikana niin että havahdun, mutta vasta puoli kuusi huutelee sen oloisena, että maito maistuisi. Imetän, ja taas unet jatkuvat ihanasti kahdeksaan. Lukeeko se ajatuksiani, kun ei edes yritä tilata pöperöä ennen kuin varmasti saa?

Yö 11: Maija herää klo 00 ja 03 itkemään, mutta rauhoittuu ensimmäistä kertaa elämässään tassuttelumenetelmällä. Imetän 04:45, itkua taas klo 6, tassuttelua. Olisiko pienellä ilmavaivoja? Hän söi melkoisen määrän soijamunakasta illalla, ja soijapavuthan voivat kyllä tehdä ilmaa mahaan.

Yö 12: Illalla tarjoamme Maijalle kalaa ja bataattia, jotta ei tulisi ilmaongelmia. Ja kas, hän nukkuu yhdeksästä viiteen taas. Jee! Syöttö, ja unet jälleen tasan kahdeksaan. Tuntuu siltä että elämä on taas järjestyksessä.

Näin mukavasti pelkkä unikoulun aloitus siis on muuttanut yöelämämme. Samalla Maijan päiväunet paranivat ja selkiytyivät: Aiemmin unia vedettiin vähän miten sattuu, nukahtaminen oli itkuista ja unet katkesivat usein puolen tunnin, tunnin päästä. Nyt vauva nukkuu yleensä kolmet unet päivässä, nukahtaa kohtuullisen helposti ja herää yleensä virkeänä. (No ei aina mutta melkein.) Päiväunet myös kestävät pidempään, yli parikin tuntia välillä. Uskomaton muutos!

Kun tilanne tuntuu nyt niin hyvältä, en usko, että yritämme lopettaa yöimetystä kokonaan. Tuo aamuyön syöttö ei pahemmin minua rasita, koska ehdin nukkua niin pitkän pätkän yhteen menoon ennen sitä. Ja voihan olla, että sekin syöttö sitten aikanaan jää itsestään pois, jos Maija niin päättää. Ja kyllä, tiedän että sitten kun tulee taas hampaita tai flunssaa tai uusia liikuntataitoja tai muuta ihmeellistä, menevät unet varmaan sekaisin. Mutta ei surra sitä nyt. Ollaan iloisia siitä että tänään on hyvä päivä, koska oli hyvä yö, ja ehkä ensi yökin on ihan ihana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (3)

Tanja
1/3 | 

Hienoa! :) Nauti siitä kun nukutaan hyvin, eläkä tosiaan ajattele tulevia muutoksia. :)

Onnenkeiju
2/3 | 

Hei, millaisella reseptillä teet vauvalle soijamunakkaan?! Haluun kans kokeilla :)

keltanokanhautomo
3/3 | 

Eh, noloa tunnustaa, ettei reseptiä voi oikein reseptiksi oikein kutsua - niin yksinkertainen se on. :) Eli tumma soijarouhe turvotetaan kiehuvassa vedessä, valutetaan ja yhdistetään kananmuniin vaikkapa lasissa. Sekaan esim. basilikaa ja hieman pippuria. Paistetaan, alle vähän öljyä.

Namia vauvan mielestä. Harmi vain, että tuo soija tuntuu tekevän sitä ilmaa mahaan. Eli ei kauheita määriä anneta kerralla. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011