Kesällä bloggasin aiheesta lastenvaunujen hankinta (Unelmakärryt). Sain teiltä lukijoilta hyviä vinkkejä, joiden kannustamana ostimme nettihuutokaupasta Emmaljungan Nitro City -rattaat Quadrolift-kantokassilla. Siis ruotsalaiset vankkurit pehmeällä irroitettavalla kassilla varustettuna. Vaunuissa on kääntyvät, pienet etupyörät ja säädettävä työntöaisa, ja ne ovat suhteellisen kapeat ja kevyet.

Ja kannattiko? Kyllä, suosittelen. Vaunut ovat – kuten oli odotettavissa – aivan kamalat loskasäällä ja lumihangessa, mutta enpä minä itsekään niillä keleillä vaunulenkille halua. (Koiralenkille lähden kernaasti ilman vaunuja.) Puhtaalla tiellä, julkisissa liikennevälineissä ja sisätiloissa kuten kaupoissa Nitrot ovat aivan ykköset! Eli jos asut kaupungissa eikä sinun ole pakko päästä vaunuilla lumisille reiteille, nämä toimivat hyvin.

Kärryjä on mahtavaa pyöräytellä ahtaissa tiloissa, ja kapeutensa takia niillä mahtuu kätevästi busseihin toistenkin rattaiden viereen. Ja kantokoppa on helppo nostaa vaunuista ylös ja roudata vaunuvarastosta (meillä siis kerrostalon rappusten alta) kotiin. Kunhan tyyppi kasvaa, kantokoppa jätetään pois ja vaunut toimivat rattaina. Kätevää!

Vaunuista puheen ollen, täytyy vielä kehaista kansalaisia. Vastoin kaikkia odotuksiani saan jatkuvasti apua vauvan kanssa liikkuessani. Ihmiset avaavat meille kauppojen ovia ja tarjoutuvat nostamaan vaunut bussiin, vaikka nykyisiin matalalattiabusseihin pääsee ilmankin apua. Ja tämä kaikki siis Helsingissä, jonka asukkaita yleensä moititaan välinpitämättömyydestä! Jatketaanhan tätä linjaa mekin ja autetaan muita kun on siihen sopiva tilaisuus. Myös muita kuin vaunuihmisiä.

Nitrot

Kommentit (0)

Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011