Navigoin itseni vauvahaaveilijoiden keskustelupalstoille ensimmäisen kerran joskus viime keväänä. Ujostellen klikkailin viestiketjuihin, joissa puhuttiin lapsentekohommasta ja kaikista siihen liittyvistä ilmiöistä salaperäisin ilmaisuin. Koko se maailma tuntui kuin vieraalta tieteenalalta. Kaikki ne termit, lyhenteet, lääketieteelliset käsitteet ja niistä muodostetut hellittelyversiot, joita keskustelijat käyttelivät arkisella varmuudella. Ja se navanalusasoiden ja äärimmäisen henkilökohtaisten tuntemusten häpeämätön revittely! Kuin olisin astunut keskelle tiivistä sisäpiiriä, jonka puhetta en ymmärtänyt ja jonka osana en ehkä edes halunnut olla... Kunnes tulin itse raskaaksi.

Enää en ihmettele ihmisten avoimuutta nettikeskustelussa, vaan pidän sitä paitsi ymmärrettävänä myös vertaistukifunktiossaan suorastaan välttämättömänä. Edelleen kuitenkin hämmästelen ja ihailenkin kieltä, joka vauvapalstoilla elää. Keltanokalle se on vieläkin lähes käsittämätöntä. Olen kuitenkin harjoitellut.

Vai mitä sanotte tästä omasta tarinastani: Ensimmäinen raskauteni päättyi suruun, kun ultrassa todettiin keskeytynyt km, jota tm:ksikin ensin luultiin. Kahden kaavinnan ja toipumiseen kuluneiden yli neljän kuukauden jälkeen olemme taas päässeet heiluttelemaan peittoja tositarkoituksella. Kyttään oviksia kalenterin avulla, mutta tikutukseen en ole vielä ryhtynyt. Olen kuullut muilta clomeista ja teroista ja insseistä ja IVF:istä, ja alkaa tuntua ihmeelliseltä että joku ylipäänsä saa lapsia ihan luomumenetelmillä. Siihen täytyy kuitenkin vielä uskoa. Nyt siis ässäillään ja piinaviikolla testataan. Tulisipa viiva, tulisi edes roskishaamu!

En ehkä vielä puhu täydellistä vauvapalstaslangia, mutta jotain olen varmasti oppinut. Ainakin sen, että asioista ei kuulu puhua niiden oikeilla nimillä. Silloin puuhasta tulee liian lääketieteellistä ja kylmää. On mukavampaa puhua vauvahaaveilijoiden kieltä, käyttää näppäriä lyhennelmiä ja lämpimiä lempinimiä. Miettikää nyt: ovislimat ja simpat! Siis ovulaation aikainen valkovuoto ja siittiöt. Jälkimmäisiä voi kutsua myös henkilökohtaisemmin, yksilöiden. Eräs ystäväni puhuu siemennesteen pirteimmistä siittiöistä ”partiopoikina”. Aina valmiina!

Nyt siis osaan jo hieman puhua vauvahaaveilijoiden kieltä, mutta entä sitten, kun lähestymme synnytystä tai alan imettää? Jälleen uusi sanasto opeteltavana. Mutta siihen on vielä aikaa. Toistaiseksi siis toivotan kaikille kaltaisilleni sisäpiirislangilla: Plussatuulia!

km = keskenmeno tm = tuulimuna heilutella peittoja = harrastaa seksiä lisääntymistarkoituksessa ovis = ovulaatio ovislimat = ovulaation aikana esiintyvä valkovuoto tikutus = ovulaation etsiminen ovulaatiotestien avulla clomit ja terot = lääkevalmisteita (Clomifen ja Terolut), joita käytetään mm. kuukautiskierron sääntelyyn inssi = inseminaatio, keinosiemennys IVF = koeputkihdelmöitys ässäillä = ks. heilutella peittoja piinaviikko = viikko, jolla kuukautisten pitäisi alkaa roskishaamu = poisheitettyyn raskaustestiin ilmestyvä heikko positiivinen merkkiviiva

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (4)

Rouva X
1/4 | 

Ah, mikä helpotus! Joku muukin on ollut yhtä pihalla alussa kuin mäkin. Hyvä jos lyhenneviidakosta alussa edes rv:n hokasin oikein =D Pitkä matka on minullakin vielä edessä oppia sujuvaksi keskustelijaksi, mutta koko ajan oppii lisää, kuten nyt tästäkin kirjoituksesta tuli taas uusia termejä varastoon. Kiitos =)

saku
2/4 | 

Olipas hyvä slangipaketti :) ite olin tosiaan hämilläni rv:jen x+y ilmausten kanssa, kunnes (ihan itte) tajusin, että ne on viikkoja ja päiviä. Hyviä peitonheilutuksia!

Carima
4/4 | 

Samaan ilmiöön minäkin törmäsin ensimmäisen kohdalla :D Tosin olin jo yli puolivälin raskautta, kun löysin kivan keskustelupalstan ja todellakin olin ihan yhtä pyörryksissä lyhenteistä!! Kuten Rouva X kirjoitti, minäkään tienny mitä tarkoitti rv, saati sitten kp tai terot :P

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011