Maijalla on kihartuvat, hennot hiukset. En tiedä mistä se on ne kiharat saanut (tämä on näitä postimiesjuttuja), mutta hentous tulee minulta. Itselläni on raivostuttavan takkuuntuvat, ohuet hiukset, joita kampaajatkin aina päivittelevät. Onneksi niitä hiuksia on sentään aika paljon. Muuten olisinkin todellinen hiirenhäntäpää.

Mutta Maija, hänen ihanat kutrinsa siis kihartuvat ja takkuuntuvat. Ei niitä raaski leikata, paitsi otsalta, josta ne muuten valuvat silmiin. Harjaaminen oli pitkään ihan kamalaa: Maija alkoi heti itkeä, että sattuu sattuu, vaikka kuinka varovasti yritin. Vielä kun hiusten latvoihin kertyi kaikenlaista ruokaa päivän aikana, oli takkutukka valmis. Ja selvittely mahdollista vasta seuraavan kylvyn jälkeen.

Mutta sitten muistin serkkutytön suosikin, Muumi-selvittelysuihkeen. Epäilin, että Maija ei innostuisi kummallisen hajuisen tökötin suihkuttelusta päähän, mutta väärin luulin. Tyttö oli myyty heti ensimmäisestä kerrasta.

Ja nyt Maija oikein pyytää, että äiti harjaa hiukset ja "laittaa tätä päähän". Kun muumisuihke sihahtaa niskahiuksiin, lapsi kihertää valloittavasti ja henkäisee: "Ihaa!" joka tarkoittaa ihanaa. Niinpä kiharat saadaan nykyisin ojennukseen ja jopa pompulalla kiinni.

Ja niin isolta tytöltä se näyttää yhtäkkiä, kun hiukset ovat niin nätisti ponnarilla. Itsekin henkäisen: Ihana, ihana tyttö.

 

Kommentit (6)

1/6 | 

Voi ei mikä söpöliini! :) Meillä oli samanikäsel pojul melkein yhtä pitkä tukka mutta leikattiin niskasta lyhyeksi, ettei näyttäis ihan tytöltä :) Kummasti se vaan toi tukan leikkaus noilla pikkuisilla saa näyttämään isolta tytöltä/pojalta :) 

3/6 | 

Meillä sama ihana ongelma ja edelliseen yhtyen, todellakin Niiskuneiti-suihke (n.5eur, k-kauppa, citymarket) ja TangleTeezer harja (n.15eur mutta todellakin sen arvoinen!), jonka saa melkein joka kampaamosta ja ehkä stockaltakin. Näiden jälkeen hiusten kampaaminen on ollut todella hauska hetki! 

4/6 | 

Pois vaan takatukka, kunnes hiukset vahvistuvat. Ponnari kuluttaa hiukset entistä takkuuntuvammiksi.

hrhuu
Liittynyt14.5.2013
5/6 | 

TangleTeezer toimii myös täällä paremmin kuin tavallinen kampa/harja. Hinta on kyllä aika kova muovikammalle. Prismassa oli hyllyssä myös puolta halvempaa vastaavaa "merkitöntä" kampaa samalla piikkirakenteella (pitkiä ja lyhyitä piikkejä sekaisin). Todennäköisesti tämä halvempi versio toimisi aivan samoin, mitään eroa niissä ei näyttänyt muuten olevan.

6/6 | 

Minkä ikäisen lapsen tukkaa olette muuten alkaneet pestä shampoolla? Tytär kohta 2v., enkä ole vieläkään kokenut tarvetta käyttää muuta kuin vettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011
Sisältö jatkuu mainoksen alla