Siivouspäivä ja rokotuksista noussut kuume otti koville.
Siivouspäivä ja rokotuksista noussut kuume otti koville.

Maijan yksivuotissynttäreitä vietetään nonstop-periaatteella kokonainen lauantai: vieraita tulee ja menee porrastetusti, koska kaikki eivät mitenkään mahdu pieneen kotiimme. Ihanaa nähdä paljon läheisiä. Viimeksi tällainen vierailuryntäys taisi tapahtua helmikuussa, vieraiden tullessa katsomaan vastasyntynyttä. Ja nyt se nyytti sitten ottaa ensimmäisiä askeliaan samojen vieraiden silmien edessä!

Ennen juhlapäivää on siivouspäivä. Tai oikeastaan kaksi, koska yhdessä päivässä ei tästä huushollista tule esittelykelpoista. Vessan lattiaa pestessäni tajuan, että taisin tehdä tämän viimeksi mahan kanssa. Ähkin ja puhkin silloin(kin), kun pötsi hankaloitti kumartelemista. Jestas, siitä on vuosi! Aika usein nämä siivouspäivät meillä!

Toki aina välillä kävelytän imurin läpi kämpän ja pyyhin näkyvimmät pölyt pinnoilta. Ja tavarat tykkään pitää järjestyksessä, joten kaikella on paikkansa. Mutta hieman petraamista lienee varsinaisessa siivoamisessa, kun lattioitakaan ei tule pyyhittyä kuin kerran vuodenaikaa kohden. Hups, tulipa lipsautettua sekin. Tervetuloa vain, kaikki siisteydestä tarkat ja basillikammoiset! Onneksi nykyisin tiedekin tukee vanhaa havaintoa siitä, että kohtuullinen pölyaltistus ja normaali lika ovat vain hyväksi lapsen vastustuskyvylle. Tosin en tiedä, mitä se kohtuullinen ja normaali on.

Niin, että vaikka tämä vauvavuosi on sujunut kaiken kaikkiaan leppoisasti, ei ilmeisesti ole ollut tekemisen puutetta, kun ei siihen moppiin ole tullut tartuttua kovin usein. Eikä kyllä kadutakaan. Mutta nyt jos olisin raskaana, olisin viisaampi: toivoisin vauvalahjaksi tai muuten vain kinuaisin joltakulta siivouslahjakorttia. Siis sitä, että joku muu tulisi muutamasti niiden ensimmäisten äitikuukausien aikana hinkkaamaan koko kodin puhtaaksi. Ja me vain Miehen kanssa tuijottelisimme sohvalla sitä pikkukäärylettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011