Milloin Maija alkoi hymyillä? Entä nauraa? Missä iässä alkoi tavaroiden pureskelu ja kääntymisyritykset? Ei aavistustakaan. Yhtäkkiä se punkee kyljelleen tuossa leikkimatollaan, painaa yli tuplasti sen mitä syntyessään ja on kasvanut ensimmäisistä vaatteistaan jo aikaa sitten ulos.

Lapsi on vain kolme kuukautta vanha, enkä minä muista mitä milloinkin on tapahtunut. Kaameaa. Tajusin vastikään, että kaikesta tästä kirjoittamisesta ja valokuvaamisesta huolimatta emme ole varsinaisesti dokumentoineet vauvan ensimmäisiä elinvaiheita.

Suurin syy lienee se, että meillä ei ole vauvakirjaa. Siis sellaista söpöä Miten minusta tuli minä -kirjaa, johon täytetään oman vauvan keskeiset virstanpylväät ja merkkipaalut: milloin hän sai alkunsa, oppi konttaamaan, meni kouluun, ryösti Siwan.

Tiedän tiedän, esikoisen jälkeen syntyvistä lapsista kukaan ei ehdi tai jaksa kirjoja täytellä, mutta kyllä nyt tästä yhdestä lapsesta voisi sentään yrittää. En nimittäin halua joutua parinkymmenen vuoden päästä tilanteeseen, jossa omilleen muuttava nuori pyytää mukaansa rakkaimpia pehmolelujaan ja vauvakirjaansa. ”No katsos kun, öh, ei me susta sellasta sit kirjoitettu.” Että onnea vaan uuteen kotiin.

Onko teillä suosikkivauvakirjoja, lukijani? Ja oletteko niitä täytelleet? Jos hyllyssä lojuu kuopuksen kirja yhä tyhjillään ja lapsi aloittaa armeijan, niin kirjan saa laittaa tulemaan tänne päin. Koetan keksiä siihen hyviä arvauksia tähän asti tapahtuneiden asioiden ajankohdista.

Ansiokas pään nosto ja D-hymy

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (6)

ekoisi
1/6 | 

Me ollaan tehty viikottain vauvamuistiinpanoja suoraan powerpoint-pohjaan - siihen on saanut mukavasti mukaan omia kuviakin. Eli käytännössä olemme siis sunnuntai-iltaisin iltapalan yhteydessä listanneet 5-10 vauvan kannalta sillä viikolla tapahtunutta merkityksellistä asiaa ja lisänneet oheen kuvan tai parin.

Olen kokenut, että tuollainen tyhjä pohja antaa paljon vapaammat kädet kirjata erilaisia juttuja :)

keltanokanhautomo
2/6 | 

Tuohan on tosi hyvä idea! Ainut vaara on, että tietokone tuhoutuu ja muistot häviävät bittiavaruuteen. (Nimimerkillä Pitäisi ottaa backupit mutta kun ei koskaan muista...)

Laura Mäenpää
3/6 | 

Kirjoja on monia...

Meillä on käytössä esikoisen ja kuopuksen kohdalla sama kirja, Mauri Kunnaksen vauvakirja. Kunnaksen kirja sopii molemmille sukupuolille ja vauvavuoden jälkeen sitä täytetään hiljalleen (n. vuoden välein).

Varmimmin olen muistanut kirjaa täytellä niin, että pidän sitä koko ajan jossakin lähellä olohuoneessa, kuten kameraakin, sillä suurin osa ajasta kuluu olohuoneessa ja rakastan tilannekuvaamista...nyt hän/he tekevät jotakin hauskaa..naps =).

Esikoisen kohdalla olen myös kirjannut ylös kohta neljä vuotta hassuja sanontoja koneelle, täytyisi muuten laittaa tuokin aarre isännän koneelle talteen...Kiitos muistutuksesta!

keltanokanhautomo
4/6 | 

Kunnaksen kirjaa olen netissä katsellutkin, ja tykkään hänen piirroksistaan kovasti. Tuo lapsen sanomisten kirjoittaminen ylös on myös hyvä idea! Samoin olen ajatellut, että vauvan suloista jokeltelua ja myöhemmin puhetta voisi nauhoittaa, sitä olisi varmasti ihana kuunnella sitten kun tyyppi on iso (ja kiroaa ja haistattelee).

Ruiskaunokki
5/6 | 

Meillä täytellään muumilaakson vauvakirjaa. Siinä on todella kattavasti kaikesta, siis todella ihan KAIKESTA :)Mutta itse tykkään täytellä kun myöskin ensimmäisen kanssa ehdin.
Meillä myös tyttö muuttunut ulkonäöltään ja oppinut ihan hirveästi kaikkea uutta, vaikka ikää on vasta vajaa 2kk.

keltanokanhautomo
6/6 | 

Täytyypä tutustua Muumi-kirjaan! Se sopisikin hyvin - Maijan lempinimeksi kun on muodostunut iltakäninöiden myötä Angry Muumi. Siis vähän niinku angry bird, mutta koska keskivartalo pömpöttää niin söpön muumimaisesti... Niin vihainen muumihan se siinä. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011