Kaksikymmentäneljä raskausviikkoa täynnä. Bileet! Ei, en aio juhlia saavutusta poksauttamalla skumppapullon (ei yhtään tekisi mieli, eipä), vaan täräyttämällä tiskiin ensimmäiset mahakuvat. Tässä sitä siis mennään. Pötsi julkisuuteen, nyt! Lähtötilanne oli tämä:


Viikko 6

Tuosta kuudennesta raskausviikosta eteenpäin olen vahdannut masuani kuin mielipuoli ja ihmetellyt, miksei se kasva. No kasvoihan se. Tässä eilisillan otos (ja anteeksi kuvan laatu, nämä on näitä peilin kautta yhdellä kädellä -kuvia):


Viikko 24

Olen niin ylpeä pallostani! Yhä ihmiset sanovat, että onpas pieni maha, ei yhtään huomaa... Mutta jos he näkisivät minut iltayhdeksältä sohvalla parin tunnin hiilihydraattimussutuksen jälkeen, olettaisivat synnytyksen olevan pian käsillä.

Niin, tiedoksi niille jotka eivät ole vielä päässeet tutkailemaan vauvamahan elämää omakohtaisesti: mahan koko ja muoto muuttuu koko ajan. Syöminen, liikkuminen ja lepääminen vaikuttaa siihen, ja vatsalihasten hallinnalla sen saa joko muljahtamaan esiin tai häviämällä lähes näkymättömiin.

Kuvissa olen yrittänyt pitää vatsalihakset seminormaaliasennossa, ei ihan löysänä muttei tiukkana korsettinakaan. Jos mahani ei olekaan vielä valtava niin ainakin se on eläväinen. Minua ihan kouraisee vatsasta - siis kuvainnollisesti - kun Tyyppi heittää voltteja sisälläni. Jotenkin sitä on vaan vieläkin niin vaikeaa käsittää. Että tuolla kuvussa ihan oikeasti on joku henkilö! Toivottavasti siellä on lämmin ja mukava olla. Ja feng shuit kohdallaan.

Kommentit (3)

Carima
1/3 | 

Ihana pallo :) Ja se on juuri sopivan kokoinen sinulle, sanoivat muut mitä tahansa :D Toisilla se vaan pullahtaa enemmän esille ja aiemmin, mutta kunhan viikkoja kuluu, kokoerot tasottuu. Eipä tuosta enää kukaan voi kuitenkaan erehtyä :P

Sireniia
2/3 | 

Kaunis vauvamaha :) Se maha onnistuu muuttamaan kokoa aivan kuin tuossa kerroit, mutta se muuttuu myös raskauksittain. Esikosta mahani oli pienen pieni vielä kaksi viikkoa ennen laskettua aikaa ja 3710 g vauvaa sieltä "humpsahti" maailmaan. Tosikosta olin kuin valtamerilaiva ja lopputuloksena 3800 grammainen muksu. Vähän tuppas jälkimmäisen kohdalla jännittämään, kun maha sen kun kasvoi ja kasvoi...

Annika
3/3 | 

Oi, miten söpö masu! Itsekin olen kuvannut raskauden etenemistä viikko viikolta - ja kaiholla katselen entistä vatsaani... ;-) Mutta en silti vaihtaisi tätä olotilaani mihinkään! Elävästi on mielessä juuri nuo 20. raskausviikon vaiheilla päivän mittaan tapahtuneet vatsan koon muutokset. Iltaisin pallo oli kyllä aikamoinen, vaikka päivällä sen pystyi vielä suurin piirtein piilottamaan. Nyt, kun laskettuun aikaan on tasan viikko, pallo on ja pysyy, vaikkakin kyllä muuttaa muotoaan ja sijaintiaan päivittäin. :) Onnellisia vatsankasvatushetkiä sinulle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011
Sisältö jatkuu mainoksen alla