Tyypillä on ensimmäinen harrastus. (Eikö kuulostakin kamalalta!) Roudaan lapsosen lähikirkolle seurakunnan vauvaperhekerhoon joka toinen tiistai.

Oikeasti kyse on lähinnä äidin tarpeesta kokoontua toisten äitien kanssa kahvikuppien äärelle puhumaan vauvoista ja ihmettelemään niiden käsittämätöntä söpöyttä. Sopivan maallista kirkontouhua minun makuuni.

Ensimmäisellä kerralla lähiapteekin farmaseutit olivat paikalla kertomassa meille vauvojen lääkkeistä ja sairauksista (apua, Tyyppikin voi joskus sairastua!!!). Toisella kerralla vasta riemu ratkesi, kun meitä mutseja hemmoteltiin selkähieronnalla. Kerhon vetäjä otti Tyypin huolehtiakseen, ja minä pääsin puoleksi tunniksi ammattihierojan käsittelyyn. Pisteet kirkolle, sanon minä. Pystyin jopa rentoutumaan – kymmenisen minuuttia. Sen jälkeen kuuntelin koko ajan, onko se minun lapseni joka seinän takana itkee. Eikä edes ollut. Hukkaan meni hermoilut.

Lisäksi voisi olla tarvetta äitien ja isien sivistyskerholle. Eikö olisikin hienoa kuulua ryhmään, jossa puhuttaisiin päivänpolttavista aiheista ja pohdittaisiin niiden merkitystä meille ja maailmalle. Olisi teemoja, kuten nyt nämä guggenheimit ja aakooteet ja mitä näitä nyt on. Kakkajutuista saisi välittömän sanktion, ja lässytystä tai synnytyskokemusvertailua ei siedettäisi hetkeäkään. Joku skarppi vetäjä sinne kyllä tarvittaisiin, sellainen selväpäinen, jonka järki ei ole sumentunut imettäessä ja valvoessa. Ja kirkon lukkari voisi välillä nipistellä hereille meitä poliittisen keskustelun uinuttamia.

Kommentit (3)

Tytti
1/3 | 

Meilläkin seurakunnan perhekerho on viikkojen pelastus. Käydään kaksi kertaa viikossa ja jos jostain syystä ei ole kerhoa, on ihan orpo-olo "mitä nyt sitten tekisi?". Täällä ei ole paljon muuta aktiviteettia lapsille. On parasta kokoontua muiden mammojen kanssa ja antaa lasten leikkiä keskenään. Maailma parantuu joka kerta paljon paremmaksi ja lapsi nauttii.

minni
2/3 | 

Hyvältä kuulostaa! Samaa mieltä vauvakerhojen kohderyhmästä. Mammoillehan ne on tehty :) Minäkin vein koltiaisen vauvapiiriin, kun kovin kotona oleskelu kyllästytti. Kivojaha ne on. Ja vielä ilmaista hierontaa. Wau!

Sanni-Mamma
3/3 | 

Meillä perheneuvola järjestää nyt toista kautta vauva-vanhempi tapaamisia n. 1/2 vuoden sisällä synnyttäneille. Tapaamisia on kerran viikossa aamupäivisin ja niissä on myös aina joku asiantuntija puhumassa vauvoihin liittyvistä teemoista, esim. vuorovaikutuksesta ja kielenkehityksestä, vauvahieronnasta ja motoriikasta, ruoasta, päivärytmistä, vanhempien jaksamisesta yms. Yksi tapaaminen (ilta-) on suunnattu kokonaan parisuhteelle ja oletuksena, että myös puolisot tulevat mukaan. Saa nyt nähdä... Lisäksi tapaamisissa on tietty vapaata keskustelua ja kahvittelua ja vauvojen kanssa hengailua & loruttelua. Ehdottomia viikon kohokohtia nämä! Kiva tavata uusia äitejä ja saada sitä kuuluisaa vertaistukea, siis myös muualta kuin täältä verkosta. Todella hyvää vastinetta verorahoille, sanon minä!
Myös MLL:llä on täällä (pieni taajama Etelä-Suomessa) viikottaisia kahvittelutapaamisia. Niissä kyllä käy aika vähän väkeä, harmi sinänsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011
Sisältö jatkuu mainoksen alla