Blogihiljaisuudelle on selitys: HÄÄT! Niin eivät ne siis vielä olleet. Tässä sitä vasta touhutaan ja leivotaan ja sovitetaan pukua ja pähkäillään tuhatta ja yhtä pientä asiaa.

Kahden viikon kuluttua astumme siis Miehen kanssa avioon. Sen lisäksi ei päähäni ole paljon muuta mahtunut viime aikoina. Häät ja niihin kytkeytyvät kaveribileet teettävät kaikenlaista pikku puuhaa, vaikka yritämme mennä sieltä mistä aita on matalin, enkä todellakaan ole mikään pikkutarkka kauhumorsian. Juu ei, en todellakaan näperrä mitään karkkirasioita yötä myöten. Minimibudjetti kuitenkin tarkoittaa, että paljon on tehtävä itse (ja paljon nakitettava kavereille). Kakkuja ja sen sellaista.

Pikku morsiusneitomme kannalta tulevat häämme tarkoittavat sitä, että hän pukeutuu kukkamekkoon ja saa voileipäkakkua. Ja näkee kaikki lähimmät sukulaisensa. Ja sitten pääsee vielä ensimmäistä kertaa yöhoitoon kummeille. 

Nyt pitäisi keksiä, miten lapsukainen pysyisi tyytyväisenä vihkimisen ajan. Tarkoitus on, että tyttö tulee meidän kanssamme sisään kirkkoon, ja jää sitten serkkujen ja muiden hoiviin, kun me horjumme alttarille. Sylissä sitä on turha yrittää pitää, ei varmasti suostu.

Kysynkin nyt teiltä: Mikä lelu tai muu virike olisi äänetön, mutta niin äärimmäisen kiinnostava, että kaikesta kummallisesta touhusta huolimatta lapsi kuin lapsi hypnotisoituisi sitä tutkimaan? Eihän se toki haittaa, jos hän hieman siinä pyörii ja liikuskelee, mutta en kuitenkaan haluaisi, että lapsi vaatii syliimme tai menee kiskomaan pappia albasta kesken toimituksen. Kieltäminen saa usein aikaan mehevän kiukkukohtauksen, jollaista en juuri siihen hetkeen toivoisi.

Vaikka olisihan siinä tietynlaista arjen realismia:

Pappi: "Tahdotko sinä..."

Lapsi: "EIEIEIEIEIEIIIII!"

Morsian: "Ai anteeksi, mitä?"

Pappi: "Niin että tahd-"

Lapsi: "ÄITTIÄITTIÄITIIIIIIII!!!"

Morsian: "Juu tahdon! Kato Maija LINTU, tuolla taulussa, lintu! Jep, eikös tää ollut nyt tässä?"

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (15)

1/15 | 

ollaan oltu yksissä häissä molempien lasten ollessa mukana ja ikää heillä oli silloin 2,5v ja 6kk ja hyvin meni, pienempi söi tuttia ja tutki leluja ja isompi söi koko toimituksen ajan rusinoita/hedelmänpaloja..:D eli voin suositella tuota syömistä, olkoon sitten mitä tahansa mistä maija tykää ja millä ei aivan kauheaa sotkua saa aikaiseksi. Toki en osaa kommentoida siihen että miten lapsi suhtautuu siihen että siellä edessä on isi ja äiti mutta itse ei saa mennä sinne...

2/15 | 

Viimeksi lentokoneessa pienelle lapselle iskettiin tablettikone eteen, kaksi tuntia pelasi angry birdsiä. Oli kyllä varmaan jo lähemmäs 2v lapsi, mutta joka tapauksessa tosi pieni pelaamaan. Jos ei Maijalle vielä Angry Birdsiä, niin ehkä jokin muu kivan värikäs ja vilkkuva ohjelma - tuskin se lapsi puolessa tunnissa pilalle menee :) Onnea!

3/15 | 

Meillä poika on pienestä asti joutunut aina välillä istumaan sylissä "hiljaa" erilaisissa tilaisuuksissa ja yleensä menee ihan hyviin vaikka muuten aika vilkas onkin. Suosikkeja ovat juuri kuivatut hedelmät ymv, juotavaa, kirjat missä paljon kuvia ja kivoja "juttuja", äidin meikkipussi ja lompakko toimivat kanssa jos oikein vaikeaksi menee;). Ja tutti toimii hyvin "äänivaimentimena" kriittisinä hetkinä:). Hyvin se menee, onnea! 

4/15 | 

Pieni rusinapurkki olisi varmaan oiva viete teidän pienelle! Siinä riittää näpräämistä, eikä rusinoista ehdi tulla tuona aikana edes pahasti sotkua.

5/15 | 

Esikoisemme oli mein häissä 10kk. Taapersi ihanasti mein edeltä alttarille asti, sitten istuskeli mummun ja pappan kanssa. Söi rusinoita ja katseli mummun kanssa välillä kirjaa. :)

7/15 | 

Meillä kummit olivat salaa ostaneet tikkarin pojalle. oli niin hiljaa, että luulin että poika on viety ulos kirkosta.. 

eka ja vika tikkari ennen kuin tajuaa itse niitä pyytää :D 

8/15 | 

 Me mentiin naimisiin kun lapsi oli vähän reilun vuoden. Hän istui vihkimisen ajan etupenkissä teini-ikäisten tätiensä kanssa... Tai itseasiassa ei istunut penkissä vaan lattialla penkin edessä! ;D

Hyvin viihtyi kun pakkasimme hänelle "hääpussukan". Siis pieni kangas pussukka, joka suljettiin naruilla. Sisällä oli pieni rasia rusinoita ja muutama uusi lelu ja yksi paksusivuinen pikku kirja. Uudet lelut siis ostimme nimen omaan tätä tilaisuutta varten että ne olisivat tarpeeksi kiinnostavia tutkittavia. Pussista löytyi uusi pieni pehmolelukoira, lelupuhelin (josta poistimme patterit, mutta oli silti kiva kun oli pehmoisia nappuloita paineltavaksi) ja pehmopalikoita setti. Hyvin jaksoi poika tutkia puoli tuntia pussukkan sisältöä ja huuteli muutaman kerran iloisesti heitä ja äitiä, mutta ei onneksi kriittisellä hetkellä! ;D

9/15 | 

Olen tehnyt lapsille oman "käsilaukun". Eli esim. Meikkipussi, missä on kortteja,pieni lehti, ne rusinaat ja vaikka muutama huulirasva. 

Keltanokka
Liittynyt14.2.2013
10/15 | 

Kiitos aivan loistavista vinkeistä! Juu ei mene (enää) lapsi iPadista pilalle, on mennyt jo. ;) Joten padi on jo vähän vanha juttu, samoin rusinat, joita käytetään palkintona tai lahjontavälineenä ajoittain. Mutta tuo hääpussukka, mahti-idea! Maija(kin) rakastaa penkoa laukkuja ja vedellä sieltä esiin kaikkea (esim. siteitä, karkkipapereita, liiskaantuneita purkkatyynyjä ja muuta noloa). Joten pussukan me teemme! Hihii! :)

Lasten matkassa
Liittynyt18.3.2013
11/15 | 

Täällä suositeltaisiin myös tuota rusina-askia. Pienet sormet näpertävät askista rusinoita yksitellen ja siinä riittää puuhaa joksikin aikaa :)

12/15 | 

Meillä on kans häät tulossa heinäkuussa. Luotan rusinoiden vetovoimaan. Ne on toimineet aina hyvin. :) Helmikussa olin kaasona kaverin häissä ja seisoin kirkossa edessä. Tyttö 1 vee oli isänsä kanssa ja meni oikein hienosti, kun typy katseli muita vieraita.

14/15 | 

Meidän keskimmäinen lapsi oli 1v.6kk kun menimme naimisiin (nuorimman ristiäisissä) ja aluksi hän oli isovanhempien luona, mutta sitten pian tuli ikävä äitiä ja etenkin iskää;) Poika oli isän sylissä lähes koko toimituksen ajan ja nyppi viehettä ;) Sylissä ololla vältettiin ne itkut, mitkä ois tullu jos ois väkisin pidetty jonkun muun sylissä. Meitä ei haitannut, että poika oli mukana alttarilla ja TAHDON- hetkellä poika käveli lähettyvillä. :) Muutenkin tilanne oli rento, yllätys juhlavieraille(vain lähimmät paikalla) meidän vihkiminen ja oltiin papin kanssa puhuttu, että lapset saa olla aika vapaasti, sillä paikalla oli 7 alle 4vuotiasta. ;) Meidän näköinen, rento ja lämmin tilaisuus!

15/15 | 

Mutta ei sitten suklaarusinoita :D Serkku oli pyytänyt miestään ostamaan hautajaisia varten lapselle yleisen vinkin mukaisesti rusinoita, että pysyisi rauhallisesti. Mies oli keksinyt että hei, varmaan lapsella on mukavempaa vähän herkutellakin, niin on parempi mieli kun muut on ympärillä niin surullisia. Eeeeihän ne suklaarusinat sitten toki sula pienen lapsen nyrkissä:D Lapsi oli aika nopeasti ruskeankirjava ennen kuin serkku huomasi että minkä rusinapurkin se isä sille oikein lykkäsi... 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011