Minä olen lukutoukka, se myönnettäköön heti. Jos joskus hurahdan vaikkapa käsitöihin tai maailmanparantamiseen, aloitan sen varmasti kirjaston käytäviltä. Niinpä oli täysin arvattavissa, että raskauteni johtaisi kasvaviin kirjapinoihin olohuoneen sohvalla. Ja niin todella kävi.Tässä joitain lukukokemuksiani.

Malla Rautaparta: Kantamisen kausi Lämminhenkinen kirja odotusajasta ja lapsen kantamisesta kohtuelämän jälkeenkin. Vierihoidon ja läheisyyden historiaa, vakuuttavaa tietoa kantamisen hyödyllisyydestä. Hyviä venyttelyohjeita. Vatsahuuhteluohje pahoinvoinnin vähentämiseksi pääsee yllättämään – tuota en varmasti kokeile!

Katerina Janouch: Raskaana! Perustieto-opus, jossa ei mennä pintaa syvemmälle. Käännösteoksena ärsyttävä: lukijaa puhutellaan ”sinuna” ja kieli on kankeaa. Ei herätä luottamusta. ”Vältä kaikkia liikkeitä, joissa jalat ovat leveämmällä kuin hartioidesi leveys.” Mitä?!

Hanna Hirvonen: Vesi kannattaa Vesi raskauden ja synnytyksen helpottajana. Vakuuttava teos veden käytöstä synnytyksessä. Ei ehkä enää ajan tasalla esim. sairaaloiden vesisynnytysmahdollisuuksien suhteen (julkaistu 1998), mutta innostaa: ehkä minäkin ainakin pulahdan.

Jaana Janhila: Vauvan kanssa Runollinen ja filosofinenkin romaani äitiydestä. Kauniita ajatuksia, koskettavaa kieltä. Nenäliinat valmiiksi, itku saattaa iskeä.

Sari Helin ja Sinikka Pakeman: Ra(s)kas raskaus Kirjan nimi hämää. Se lupaa omaelämäkerrallista pohdintaa, jota se kuitenkin sisältää vain vähän. Loput sivut on täytetty pelottavilla saarnoilla raskauden vaatimista elämänmuutoksista. Vaikuttaa siltä, kuin pariskunnan pitäisi kääntyä ortoreksisiksi fennovegaaneiksi viimeistään, kun vauvasta aletaan haaveilla! Ahdistavaa ja yliampuvaa. Toisaalta nimi ehkä onkin osuva: raskaus osoittautuu mahdottomaksi vaatimukseksi, jossa ei voi kuin epäonnistua.

Minna Kiistala: Minä en sitten muutu Odottavan äidin tunnustuksia. Hauskasti ja kateutta herättävän osuvasti kirjoitettu omaelämäkerrallinen teos. Vertaistueksi täydellinen etenkin meille kaupunkilaistytöille, jotka emme koskaan kuvitelleet olevamme ”äitityyppiä”. Suosikkini.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (3)

M-K
1/3 | 

Hanna Hirvoselta luin odotusaikani parhaan tietokirjan, Isä syntymässä. Unohtakaa tuo "Isä" kirjan nimestä, sillä se on oiva kirja synnyttämisestä ja muusta siinä ympärillä. Suosittelen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011