Meidän TÄYTYY päästä muskariin. Tajusin sen, kun lallattelin lapselleni väsyneen väkisin: ”Pöö pöö, tässä tulee nalle, nallella on... oranssi nenä jaaaa... no tassut ainakin ja, no, lal lal laa, mur mur mur, tässä se nallee tanssiiiiii”.

Säälittävää. Vauva kyllä soi armeliaasti minulle muutaman leppoisan hymyn, mutta mistään musiikki-ilottelusta ei voitu puhua. Enemmän sitä naurattaa tekopierujen päristely ja iänikuiset piiloon-kukkuu!-leikit. En osaa yhtäkään lorua tai lastenlaulua kertosäettä pidemmälle. En myöskään heitä hoitotoimenpiteiden yhteydessä luontevia tilanteeseen sopivia riimejä, kuten ilmeisesti jokaisen kunnon äidin pitäisi. Siis kylpyrunoja pesulla, sukkaloruja pukiessa, unimantroja nukkumaan mennessä. Korkeintaan meillä kuulee välillä säkeitä suomiräpistä tai iskelmästä, tyyliin ”hei gimma, mikä buugi”. Vastikään kuulin Miehen laulavan kylppärissä vibratolla ”mistä tunnet sä... masiinan” viitaten vauvaparan kakkamasiina-lempinimeen. (Sori lapseni, jos luet tätä myöhemmin.) Niin että pienet ohjatut runotteluhetket eivät todella olisi pahitteeksi.

Alun perin karsastin ajatusta piirileikeistä ja liioitelluin ilmein terästetyistä yhteislauluista, mutta nyt tiedän mihin niitä tarvitaan: äidin täytyy saada jotain kättä pidempää, kun oma pää ei varsinaisesti hersy runoja ja loruja joka tilanteeseen. Ja kun lapsi kuitenkin selvästi arvostaa kaikenlaista sanataidetta. Olisi siis tosi hauska löytää jokin muskariryhmä nyt syksyllä. Onko kellään kokemuksia muskareista tai vinkkejä paikan valintaan? Oletteko yleensä käyneet tällaisissa harrastuksissa näin pienten kanssa? Ja mitä siellä muskarissa oikeastaan tehdään - pienet marakassit käsiin ja kannel eteen vai?

Kommentit (3)

Kaarina
1/3 | 

Muskarissa lorutellaan, lauletaan, tanssitaan ja vaika mitä!! Eli, suosittelen lämpimästi!!!

Mutta, jos haluat kotiisi jotain "vauva musaa", niin suosittelen hankkimaan VAUVANVAAKA-CD:n. Se on loistava Cd, monet muskari-opettajat käyttävät ryhmissään tätä Cd:tä. Esiintyjät levyllä ovat ammattimuusikoita ja musiikki imaisee sekä vauvan että äidin. :D

Muskareita järjestetään esimerkiksi seurakunnissa ja musiikkiopistoissa. Nyt syksyllä alkaa monia ryhmiä, joten kannattaa ottaa yhteyttä suoraan näihin paikkoihin ja tiedustella. Ryhmät voivat olla jo nyt täysiä, joten pitä kiirettä!

T: Kaarina Japanista, joka ei pääse vauvansa kanssa muskariin täällä. Sen sijaan vedän enkkumuskaria leikki-ikäisille japanilaislapsille. Mukavaa! :D

Jonsku
2/3 | 

Vinkki: leikkipuistoissa on ilmaisia vauvamuskareita, joihin ei yleensä tarvitse ilmoittautua. Kunhan menee ajoissa paikalle! Usein siellä laulellaan istuen ja seisoen. Tanssahdellaan, soitetaan marakasseja ja kutitellaan vauvoja. Taputellaan käsiä ja jalkoja jne :)

keltanokanhautomo
3/3 | 

Hei hyviä vinkkejä. Meidän lähikirkolle tuleekin nyt muskari, joten pääsemme sinne marakassien kimppuun. Jeih!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011
Sisältö jatkuu mainoksen alla