Pieni lapsemme, olet nyt kaksi viikkoa vanha. Neljätoista päivää. Miten joku noin viisas ja täydellinen voi olla iältään vain joitain päiviä? Mies ja minä olemme vakuuttuneita siitä, että olet jotenkin aivan poikkeuksellisen ihmeellisen ihana.

Kun heräät aamulla, se kestää kauan. Ähiset ja öriset ja venyttelet ja teet hassuja ilmeitä, enkä voi kuin tuijottaa sinua. Miten kaunis oletkaan! Kasvosi menevät ruttuun, sitten yhtäkkiä hymyilet, avaat toisen silmäsi ja tiirailet sumeaa maailmaa.

Nostan sinut syliini ja imetän. Tuoksut maidolle ja kakalle, se on varmaan se kuuluisa vauvan tuoksu. Minulle se on nyt juuri se oikea parfyymi. Olemme viettäneet nämä kaksi viikkoa kotona. Ulkona paukkuu pakkanen, etkä ole vielä valmis sinne. Meitä on käyty tervehtimässä ja olet saanut kokea paljon ihailua ja lämpimiä sylejä.

Pian kuitenkin pääsemme näiden seinien sisältä ulos! Saat kokeilla vaunujasi ensimmäistä kertaa, pääset mamman ja ukin luo, saat hengittää raikasta talvi-ilmaa. Kun nyt täytät kaksi viikkoa, alat myös saada D-vitamiinia tippoina. Merkittävä ikä siis. Kahden viikon ikäisenä vauvojen itkuisuus kuulemma alkaa lisääntyä. Saa nähdä miten meidän käy. Olet kyllä syötävän suloinen itkevänäkin.

Kun vain osaisimme auttaa ja lohduttaa sinua tarpeeksi, niin ettet joutuisi itkemään paljon. Sydäntäni raastaa, kun muutut punaiseksi ja naamasi vääntyy itkuun. Tahtoisin suojella sinua kaikelta, ihan kaikelta kurjalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (3)

Hanna
1/3 | 

2 viikkoa jo! Time flies when you're having fun, huh? Ja mikä oiskaan hauskempaa (tai ihanampaa tai mahtavampaa) kuin viettää aikaa oman rakkaan pienen ihanuuden kanssa! :) Nauttikaa!

Tuosta 2 viikon jälkeisestä itkuisuudesta... Meillä kävi kans just niin. Meillä se alkoi pari päivää d-tippojen alotuksen jälkeen, iltasin pienen vatsaa väänti ja muutenkin kiukutti. Vatsanväänteet ja itkut väheni, kun vaihdoin d-tipat sellasiin d-tippoihin, joissa on maitohappobakteeria mukana. Monin verroin kalliimpaa, mut meillä ainakin vaikutus oli niin selkeä että olin valmis maksamaan siitä. En halunnu jäädä odottamaan ja kattomaan että josko ne vaivat menisvät itestään jossain vaiheessa ohi, jos kerran saatoin vaikuttaa asiaan heti.

Sitten siihen muuhun itkuisuuteen meillä auttoi kapalointi. Näillä keinoilla iltaitkuvaihe jäi meillä onneks aika lyhyeks. :)

Ruiskaunokki
2/3 | 

Kaikkien näiden hormonien keskellä tulee taas tippa linssiin... :) Ihanasti kirjoitettu! Tuntuu, että elätte siellä sellaista vaaleanpunaista unelmaa.. eikä meilläkään siihen enää kauaa ole :)

Maaaria
3/3 | 

Meiän poika täyttää tänään 2 viikkoa :) Heräämiskuviot on täällä samanlaiset, voi kestää joskus tunninkin, jos ei äiti tai isä hieman jouduta tapahtumaa. Mä en ollut kahden viikon itkurahapyykistä kuullutkaan. Kunpa ei pitäis paikkansa meiän pojan kohdalla. D-vitamiinit on aloitettu tänä aamuna ja maitohapot jo pari päivää sitten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2012
2011